fbpx Skip to content

Amikor valaki laptopot vásárol, akkor a töltő az egyik legutolsó dolog amire figyel, holott a MacBookoknál az egyik legjobb dolog a MagSafe töltő.

magsafe-cover

A MagSafe-et 2006 januárjában mutatta be az Apple és azóta Mac felhasználók millióit mentette meg attól, hogy a gépükbe törjön a töltő, vagy egy óvatlan mozdulat következtében lerepüljön a laptopjuk az asztalról. Mágneseknek köszönhetően nem úgy kell csatlakoztatni a töltőt a géphez, mint egy átlagos kábel esetében, hanem elég csak a töltőport közelébe vinni a töltőfejet és az automatikusan beugrik a helyére. További előnyei, hogy biztosan tart, de erőhatásra könnyen old, így nem okoz kárt, illetve megfordítható, így nem kell arra sem figyelni, hogy jó irányba próbáljuk meg csatlakoztatni.

A töltőfejen található LED-nek köszönhetően alvó állapotban is láthatjuk, hogy a gép még tölt (borostyánsárga) vagy már feltöltődött (zöld). A 2012-es WWDC-n került bemutatásra a MagSafe 2, mely funkcionalitásában semmiben nem különbözik elődjétől, viszont az akkor bemutatott új 15-ös Retina MacBook Pro és az új MacBook Air vékonysága miatt ideje volt a csatlakozó méretein változtatni.

IMG_7706

Bármennyire is jó ez a töltő, ha nem vigyázunk rá, akkor sajnos ez is tönkremehet, mint bármelyik másik. Az esetek többségében a kábel törik meg és nem magában a töltőadapterben megy valami tönkre. Mi azt tanácsoljuk, hogy bármennyire is kézre álló a töltő kihajtható talpacskáira tekerni a kábelt, inkább tekerjük fel külön, vagy legalább figyeljünk arra, hogy feltekeréskor a töltő felőli vége ne nagyon hajoljon meg a kábelnek, mert ez az egyik pont, ahol a legtöbb kábel tönkremegy. A másik problémás rész a töltőfej és annak közvetlen környezete. Két fajta vége lehet a MagSafe kábeleknek, az úgynevezett ‘L’ és ’T’ forma, MagSafe 2 esetében csak ’T’ létezik. Attól függően, hogy a konnektor a gép melyik oldalán foglal helyet lehet előnyös az egyik vagy épp a másik forma, de az biztos, hogy itt tud a legkönnyebben megtörni a kábel. Sajnos az Apple a töltőit is aranyárban méri, így senki se csodálkozzon, hogy egy új töltő 28 ezer forint körüli áron kapható. Az utángyártott töltőkkel érdemes vigyázni, mert lehet teljesen jót is kapni, de lehet olyat is, ami akár kárt is okozhat a gépedben.

IMG_7709

Következő akciónk keretében a kábelhibás MagSafe töltőket fogjuk javítani 6900 Ft-os áron. Teljesen mindegy, hogy MagSafe 1 vagy 2-ről van szó, vagy akár 45–60–85W-os töltőről, mindegyiknek a kábelét ezen az áron cseréljük. A folyamatot egy bevizsgálás előzi meg, melyből kiderítjük, hogy a kábel vagy a töltő a hibás, és amennyiben csak a kábel a rossz, akkor azt javítani tudjuk.

Amennyiben bármi kérdésetek van, bátran forduljatok hozzánk.

Korábbi két akciónkat pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel egészen nyár végéig, vagyis 2015. augusztus 31-ig meghosszabbítjuk:

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. erdemes ezt a folyamatot megelozni egy plusz toltovel.. ha nem kell cipelni a toltot ill. kabelt es csak az asztalon van otthon illetve az irodaban kb soha nem fog tobkremenni… viszont a kabelnek eleg 1-2 durva megtores cipeleskor pl es maris kesz a baj, a folyamat elindul…


Add a Comment