iSzervizPont – SSD bővítés akció

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lassúnak érzed a Mac-ed? A szoftveres megoldások nem elegek? Már a RAM bővítés is kevés? Nem szeretnél most új gépet venni? Akkor itt az ideje, hogy lecseréld a jó öreg HDD-t a gépedben egy szupergyors SSD-re.

iszervizpont_ssd_cover

Az SSD a HDD-vel ellentétben mozgó alkatrész nélküli adattároló eszköz, mely elődjéhez képest sokkal kevésbé sérülékeny, hangtalan, kevesebb áramot fogyaszt, kevesebb hőt is termel és nem utolsó sorban jelentősen gyorsabban képes adatot írni és olvasni, ami a számítógépünk megfelelő működéséhez egy elég fontos tényező.

Az SSD-k ára még a mai napig is sokkal magasabb a merevlemezekéhez képest, vagyis ugyanazért a pénzért jelentősen kevesebb tárolókapacitást kapunk, de igazából a legtöbb felhasználónak a felhőszolgáltatások korában nem is nagyon van szüksége több száz GB-ra. Igaz, hogy általában kevesebb tárhely lesz a gépünkben az SSD-re váltás után, de egy érezhetően gyorsabb rendszert kapunk cserébe, ami kárpótol ezért a veszteségért, így mi mindenképpen csak ajánlani tudjuk a cserét.

ssd_kingston_v300

Az évek során rengeteg Mac-ben kicseréltük már a merevlemezt SSD-re, így nagy tapasztalatot szereztünk abban, hogy melyik gyártó melyik modelljének a legjobb az ár-érték aránya és megbízhatósága. Végül a Kingston V300-as szériája mellett tettük le a voksunkat, így a mostani akciónkban is ezek közül választhattok. A 120GB-os SSD cserét most 22 900 Ft-os 21 900 Ft-os áron kérhetitek, míg a 240GB-osat 39 900 Ft-ért 33 900 Ft-ért. Igény szerint (8 900 Ft-os felárért) az SSD nem a HDD helyére kerül, hanem a SuperDrive, azaz optikai meghajtó helyére OptiBay keret segítségével kerül beépítésre, aminek köszönhetően a gép gyorsabb lesz, de a tárolókapacitás sem csökken. Az OptiBay-be való SSD-beépítés azért lehet érdemesebb, mert noha a SATA-port ott adott esetben lassabb, a HDD-t a saját helyén a hirtelen mozdítás okozta sérülésektől az SMS (sudden motion sensor) védi, így ha azt helyezzük az OptiBay-be az SSD helyett, akkor az SMS nyújtotta védelem már nem fogja tudni megóvni a hirtelen mozgásoktól.

Minden SSD bővítéshez ingyenesen jár az OS X tetszőlegesen választott verziójának telepítése és a TRIM beállítása a TrimEnabler segítségével, vagy a trimforce segítségével a támogatott rendszereken.

Ha már a számítógép ennyire szét lesz szerelve úgy gondoltuk, hogy az előző akciónkat meghosszabbítjuk, így a gép portalanítását és újrapasztázását továbbra is kedvezményes áron kérhetitek.

Az egész procedúra nagyjából 3–4 órát vesz igénybe, amihez kérünk, telefonon egyeztessetek időpontot, különben akár 1–2 napos is lehet az átfutási idő.

Figyelem: az akció a gyárilag SSD-vel szerelt gépekre (Retina MacBook Pro, MacBook Air, Late 2013-as Mac Pro) értelemszerűen nem vonatkozik, mert azokban nem SATA-csatlakozós SSD van.

Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk!

Update: Ezen akció 2015. 08.31-ig tartott, így már nem vehető igénybe!

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @RKG: Az SSD-k akciós ára érvényes természetesen, de azokba a unibody Mac mini gépekbe sajnos nem építhető optibay, mivel eredetileg nincs benne superdrive, emiatt teljesen másképpen lehet megoldani egyszerre két háttértároló beépítését. Emiatt erről árajánlat kérése szükséges.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!