fbpx Skip to content

Lassúnak érzed a Mac-ed? A szoftveres megoldások nem elegek? Már a RAM bővítés is kevés? Nem szeretnél most új gépet venni? Akkor itt az ideje, hogy lecseréld a jó öreg HDD-t a gépedben egy szupergyors SSD-re.

iszervizpont_ssd_cover

Az SSD a HDD-vel ellentétben mozgó alkatrész nélküli adattároló eszköz, mely elődjéhez képest sokkal kevésbé sérülékeny, hangtalan, kevesebb áramot fogyaszt, kevesebb hőt is termel és nem utolsó sorban jelentősen gyorsabban képes adatot írni és olvasni, ami a számítógépünk megfelelő működéséhez egy elég fontos tényező.

Az SSD-k ára még a mai napig is sokkal magasabb a merevlemezekéhez képest, vagyis ugyanazért a pénzért jelentősen kevesebb tárolókapacitást kapunk, de igazából a legtöbb felhasználónak a felhőszolgáltatások korában nem is nagyon van szüksége több száz GB-ra. Igaz, hogy általában kevesebb tárhely lesz a gépünkben az SSD-re váltás után, de egy érezhetően gyorsabb rendszert kapunk cserébe, ami kárpótol ezért a veszteségért, így mi mindenképpen csak ajánlani tudjuk a cserét.

ssd_kingston_v300

Az évek során rengeteg Mac-ben kicseréltük már a merevlemezt SSD-re, így nagy tapasztalatot szereztünk abban, hogy melyik gyártó melyik modelljének a legjobb az ár-érték aránya és megbízhatósága. Végül a Kingston V300-as szériája mellett tettük le a voksunkat, így a mostani akciónkban is ezek közül választhattok. A 120GB-os SSD cserét most 22 900 Ft-os 21 900 Ft-os áron kérhetitek, míg a 240GB-osat 39 900 Ft-ért 33 900 Ft-ért. Igény szerint (8 900 Ft-os felárért) az SSD nem a HDD helyére kerül, hanem a SuperDrive, azaz optikai meghajtó helyére OptiBay keret segítségével kerül beépítésre, aminek köszönhetően a gép gyorsabb lesz, de a tárolókapacitás sem csökken. Az OptiBay-be való SSD-beépítés azért lehet érdemesebb, mert noha a SATA-port ott adott esetben lassabb, a HDD-t a saját helyén a hirtelen mozdítás okozta sérülésektől az SMS (sudden motion sensor) védi, így ha azt helyezzük az OptiBay-be az SSD helyett, akkor az SMS nyújtotta védelem már nem fogja tudni megóvni a hirtelen mozgásoktól.

Minden SSD bővítéshez ingyenesen jár az OS X tetszőlegesen választott verziójának telepítése és a TRIM beállítása a TrimEnabler segítségével, vagy a trimforce segítségével a támogatott rendszereken.

Ha már a számítógép ennyire szét lesz szerelve úgy gondoltuk, hogy az előző akciónkat meghosszabbítjuk, így a gép portalanítását és újrapasztázását továbbra is kedvezményes áron kérhetitek.

Az egész procedúra nagyjából 3–4 órát vesz igénybe, amihez kérünk, telefonon egyeztessetek időpontot, különben akár 1–2 napos is lehet az átfutási idő.

Figyelem: az akció a gyárilag SSD-vel szerelt gépekre (Retina MacBook Pro, MacBook Air, Late 2013-as Mac Pro) értelemszerűen nem vonatkozik, mert azokban nem SATA-csatlakozós SSD van.

Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk!

Update: Ezen akció 2015. 08.31-ig tartott, így már nem vehető igénybe!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Mac mini (2012)-re is érvényes?

  2. Az SSD-t lehet-szabad partícionálni?

  3. @RKG: Az SSD-k akciós ára érvényes természetesen, de azokba a unibody Mac mini gépekbe sajnos nem építhető optibay, mivel eredetileg nincs benne superdrive, emiatt teljesen másképpen lehet megoldani egyszerre két háttértároló beépítését. Emiatt erről árajánlat kérése szükséges.

  4. @twingo16v: Természetesen szabad, akárcsak egy normál merevlemezt, de az OS X rendszer felépítése miatt véleményünk szerint nem feltétlen érdemes.

  5. @iSzervizPont: windowst alatt akarom használni!

  6. @twingo16v: mármint ezt most úgy érted, hogy Windows-t is akarsz telepíteni rá az OS X mellé, vagy a Mac-ből folyamatosan kiszedegeted, és Windows-os gépre dugod külső tárhelyként? első esetben Boot Camp: https://www.apple.com/hu/support/bootcamp/

    második esetben formázd NTFS-re, az OS X-re meg tedd fel a Tuxerát vagy a Paragont, és akkor már írni is tud az NTFS-re, nem csak olvasni róla.

  7. Az a 250GB az nem csak 240? Mert én még nem hallottam 250-es kiadást. Az enyémben is Kingston van, igaz az HyperX 3K. De az is csak 240-es.

  8. @taky1974: Valóban, elírtuk a cikkben, javítottuk. Köszönjük. 🙂

  9. @taky1974: te milyen figyelmes vagy! 😀 😀 😀

  10. Sziasztok! Meddig tart az akcio?


Add a Comment