Ilyen zenéket játszanak az Apple Beats 1 rádióján

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos hazánkban továbbra sem érhető el hivatalosan az Apple online rádiója, a Beats 1. Ettől függetlenül múltkor írtunk róla, hogy itthon is újra meghallgathatjuk már az eddigi műsorokat.

drake-eddy-cue

Az Apple még a nyár elején indította útjára a rádióját. Akkor azt hangoztatták, hogy nem lesz stílus-specifikus, mindenféle zenéket lejátszanak majd a világ összes országából. Hát ez nem teljesen sikerült, legalábbis a Quartz statisztikája alapján. A Beats 1 adásában a legtöbbet a hip-hop és az alternatív stílus hallgatható, de ettől függetlenül számos másikkal is találkozhatunk. Nézzétek meg a táblázatokat.

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-46-pm

Ennél érdekesebb már a dalszerzők listája, itt a The Weeknd nyert, nyomában Drake-kel – utóbbi mondhatni logikusan, mivel ő a Beats 1 egyik DJ-je.

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-33-pm

A listán jól látszik, hogy most épp mely előadók azok, akiket a legtöbben hallgatnak a világon. A legtöbbet lejátszott dalokat pedig az alábbi listában találjátok:

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-17-pm

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!