Új iPhone 6s alkatrészek szivárogtak ki

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem meglepő, hogy ismét felkerült az internetre 1-1 új videó az iPhone 6s alkatrészeiről. Sajnos az Apple képtelen megakadályozni, hogy egyes dolgok kikerüljenek, nyilván egy összeszerelt készüléket már nehezebb kicsempészni.

Force-Touch-iPhone-concept-Maximilian-Kiener-001

Miközben folyamatosan gyártják már az új típust, a bloggerek kezébe került egy kijelző és egy hátlap is. Mindkettő olyan újdonságokkal bír, amiről mindenképp érdemes beszélni. Menjünk is sorba.

A Macmaniac egy iPhone 6s kijelzőt kaparintott meg, amit össze is hasonlított a jelenlegivel. A kijelző tulajdonképpen megegyezik a mostani típussal, azonban apró változások vannak, mint például a Force Touch csatlakozó:

Szinte biztosra vehető már, hogy az új készülék megkapja a Force Touch funkciót, amit az Apple Watch tulajdonosok elég sokszor használnak. Persze nagy kérdés, hogy ez mennyire fontos. Nem lenne-e elég csak szoftveresen belerakni úgy, hogy hosszabban kell rányomni 1-1 részre a kijelzőn és ezzel új funkciót kapnánk az alkalmazáson, vagy adott esetben az iOS-en belül? Lásd az alábbi koncepció videót:

Szóval joggal tehető fel a kérdés, hogy miért kell ehhez hardver, ha mindez szoftveresen is megoldható. Ti mit gondoltok erről?

A másik alkatrész az iPhone 6s hátlapja. Emlékeztek, hogy mikor meghajlott az iPhone 6 Plus, és mekkora port kavart? Természetesen, nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de valóban elhajolhatott a készülék, ha ráültek. Szóval most az Apple ezen is javít, ahogy a lenti videóban látszik, erősebbé teszi a hátlapot:

Az “Unbox Therapy” bemutatja, hogy a gomboknál már nem 1,14 milliméter “vastag” az iPhone 6s hátlapja, hanem 1,9, ami elvileg kiküszöböli majd ezt a hibát. Az új hátlap egyébként könnyebb, ami azt is jelenti, hogy esetleg változtattak az összetételén, elképzelhető, hogy emiatt is erősebb lesz. Erről írtunk már korábban: A következő generációs iPhone-ok már az Apple Watch-nál is használt alumíniumötvözettel érkezhetnek.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Uzemido nalam pont eleg mert 1 napot kibir. Ha olyan helyre megyek ahova keves lenne akor viszem a kis kulso akkum ami kepes belenyomni meg 50% ot es akkora mint egy ceruza elem

 2. Ugye senki nem gondolja komolyan, h ez az úgynevezett "kiszivárgás" merő véletlenség?
  Teljesen tudatos marketing húzás, ez is a hype része. Cupertinói marketingesek abszolút profik abban, hogyan is készítsék fel a terepet szeptemberre. Apple-nél nincsenek véletlenek.
  Ezért (is) szeretjük.

 3. force touch szerintem nem egy must have dolog… erosen kell nyomni… az osszes zsir es kosz ami ovatos erintessel nem menne at a taszito bevonat miatt az atmegy… plusz eros nyomassal a pont sem hatarozhato meg olyan pontosan.. es a vegso amit ti is irtatok hogy miert nincs csak szimplan hosszu erintes?

 4. Meg felvet mégegy kérdést a force touch, h ezek után lehet-e majd üveg kijelzővédőt használni, meg foliát.. Talán a folia nem ossza annyira szét a nyomást mint az üveg.. Mert laikusként úgy gondolom, hogy az üveg pajzsok nem fognak működni! De lehet tévedek.. 🙂

 5. Valószínűleg azért kell hardveresen is megoldani, mert a rendszer jelenleg a hosszan nyomást “jobbklikként” kezeli, például egy linken. De esetleg az új telefonok megkaphayptják ezzel az iPades kurzort is, erősen a billentyűzetre nyomva, itt nem lehet ezt két ujjal megcsinálni kémyelmesen.
  Meg sem az Apple Watchnál, sem a Macbooknál nem merült fel a létjogosultsága, iPhonenál hogyhogy? 😀 ott is megoldható lett volna hosszan nyomással.

 6. Kérdésem, hogy force touch jelenti egyben azt is, hogy Taptic Engine is jár ehhez a megoldáshoz majd ?
  Úgy mint az órában és az új macbook touchpadjában ?
  Sajnos nem találok erre infót. Pedig úgy már nagyon baró lenne 🙂

 7. Hat az uzemido el a 6-tol fogva nincs gond!
  Ez meg sztem se nagyon kell csak plusz egy dolog ami elromolhat szoftveresen jobb lenne,de majd meglatjuk. 2 ev garit gyorstoltest tamogatom:)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!