fbpx Skip to content

Nagyszabású reklámkampányba fogott az Apple. Az Apple Music 2015. június 30-i debütálása óta először kap nemzetközileg is komolyabb figyelmet a nagyközönség előtt.

apple-music

Immáron nem csak internetes hirdetésekben, vagy Apple készülékeket használva találkozhatunk a szolgáltatással, hanem az utcákat róva is gyakran belebotolhatunk egy-egy méretesebb plakátba.

A napokban számos ország több nagyvárosában, többek közt Tokióban, Mexikó városban, Los Angeles-ben és Torontóban is megjelentek az Apple Music-ot népszerűsítő reklámplakátok.

applemusicbanner2

A plakátok érdekessége, hogy az alapkoncepció kivételével mindegyik egyedi megjelenéssel rendelkezik: a háttérben egy-egy előadó kicsit homályos, elmaszkírozott fotója látható, előtte pedig az Apple Music logója, amelyben a music szó plakátonként eltérő betűtípussal szerepel.

applemusicbanner1

Az nem teljesen biztos, hogy mikor kezdett az Apple ilyen intenzív kampányba (azon kívül, hogy néhány napja bukkantak fel a plakátok), de eredményüket jól mutatja az is, hogy immáron az Apple Music-on keresztül meghallgatott dalok is bekerülnek a Billboard 200 és Billboard Hot 100 heti, amerikai slágerlistákba. Ez azt jelenti egyúttal, hogy az Apple Music adatai már befolyással lesznek az augusztusi toplistákra.

A Billboard 200 lista egyébként a 200 legnépszerűbb albumot foglalja magába hétről hétre, mely a lemezeladásokon, digitális tartalmak és streaming szolgáltatások értékesítésein alapul. A Billboard Hot 100 hasonló metodológián alapszik, viszont itt albumok helyett a legnépszerűbb dalokat (singles) tartalmazza a heti lista. A listák egyébként keddenként jelennek meg, akit érdekel, itt és itt meg is tekintheti az aktuálisat.

Az továbbra is látszik, hogy az Apple Music jó ütemben és időben vette fel a kesztyűt a hasonszőrű streaming-szolgáltatásokkal szemben, és úgy tűnik, hogy alig egy hónap alatt komoly népszerűségre tett szert. Ez persze részben a 3 hónapos ingyenes próbaidőszaknak is köszönhető, de minden bizonnyal a próbaidő után is akadnak majd szép számmal előfizetők.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment