fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Torma György küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Manapság, a fröccsöntött műanyag évszázadában ha egy mobil eszköz fémborítást kap, az már-már igazi kuriózumnak számít. Pedig gyakran nem is olyan nehéz fémre cserélni a műanyagot, és néha nem is sokkal drágább.

1_kép

A fémborítással pedig mindenki jól jár: a felhasználó úgy érzi, hogy igazi, minőségi terméket kapott, a gyártó pedig ezzel versenyelőnyhöz jut a konkurenciával szemben.

Ez különösen fontos ott, ahol szinte csak a külsővel tudja valaki megkülönböztetni a termékét a többitől. Az, hogy a Proda King Kong vésztöltője kifejezetten ezért kapott fémborítást, puszta spekuláció, de attól még bejön.

Műszaki tartalma alapján ugyanis nehezen volna megkülönböztethető a kategóriájában kapható hasonló daraboktól: a zsebszámológép nagyságú borítás egy 12 amperórás telepet rejt, amiből egy darab USB aljzaton keresztül tudjuk feltölteni a mobil eszközünket. Az eszközön van még egy kapcsoló, amivel működésbe tudjuk hozni, és négy darab LED, ami a telep töltöttségét jelzi ki.

3_kép

Ahogy az elején erről szó esett, a King Kong legérdekesebb része a fémborítás, ami körülveszi: látványra, tapintásra kifejezetten jó minőségű, ráadásul a mérete is kisebb a hasonló kapacitású darabokéhoz képest. Annyira jól néz ki a burkolat, és olyan jó megfogni, hogy az ember óhatatlanul simogatni kezdi. Érdemes viszont óvni a szennyeződéstől, mert fröccsöntött műanyag burkolatokkal ellentétben ezen meglátszik a kosz (igaz, letörölni is csak egy mozdulat).

4_kép

Azt persze nehéz megmondani, hogy a bevonat mennyire tartós, mert itt minimum hónapok kellenek ahhoz, hogy a rendszeres használat lássék – ha egyáltalán.

És ha már a használatnál tartunk, a vésztöltőknél épp erről nehéz bármi érdemlegeset írni: feltöltjük az akkut, amiről néhányszor feltöltjük a mobilunkat, és ez eseménytelenül ismétlődik a végtelenségig. Egy ilyen holmi rendszerint anélkül teszi a dolgát, hogy észrevennénk, és ez így nagyon jól van. Értékeljünk:

Pro:

  • Kifejezetten igényes külső kidolgozás
  • Praktikus kialakítás, jól eltalált arányok

Kontra:

  • Meglátszik rajta a kosz

A fentiekből talán kirajzolódik, hogy ezt a designt valószínűleg aktatáskába, esetleg a laptop mellé szánták. A megjelenése elegáns és diszkrét: nem tűnik fel a tárgyalóasztalon, cserébe viszont nem ajánlott nadrágzsebben hordani. Ha a kávézóban csak Wi-Fi van, de töltő nincs, és a napunkat rendszeresen a városban, ügyfelekkel töltjük, a King Kong ideális választás lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Hány töltést lehet róla lezavarni?

  2. @dnp: átlagosan szerintem olyan 5-6 lehet, készüléktípustól függően.

  3. Az barátságos, hosszabb kirándulásra is elég. Köszi.

  4. Ez most komoly? Ez teszt volt? Ebből az írásból azt lehetett megtudni hogy fém a külseje. Ennyi. A pro és kontrán egy órát röhögtem.
    Mennyiszer lehet feltölteni vele egy készüléket? Milyen cellás (kínai vagy Samsung, stb)? Mennyi ideig tart feltölteni fullra a külső akksit? Mennyi ciklust bír ki? Mennyi a súlya? Mi a mérete? Mennyi USB van rajta? Csak telefont vagy tabletet is lehet tölteni vele? Gyorsan ezek jutottak eszembe.

  5. @taky1974: bár a “teszt” szerintem is vicc, azért az USB-k száma benne van az írásban, a mérete könnyen látható, a kapacitása pedig nagyjából meghatározza, hányszor tölthető.

    Nekem amúgy egy koreai hasonló cuccom van, kimondottan jó, tartós és életmentő!

  6. @taky1974: hol volt szó arról, hogy ez teszt lenne?

  7. Jadeye nem mondtam hogy teszt, kérdeztem. 🙂
    Csak ebből nem tudtam meg semmit hogy ez a power bank mitől más, mint a többi.

  8. A vaterán láttam 10 000 ft. Részletes leírás is van.

  9. Azert abban megis van valami extra, hogy egy Apple fanboy blogon olyan kinai retekrol jelent meg cikk, ami meg a “kinai retek” Xiaomit is masolja. Retekception?

  10. @zalatnaicsongor: ez egy vendég blogger cikk. le is van fent írva, hogy ez mit jelent.

  11. Ez tényleg maxigáz 🙂 Az egész cikk csak a külsőről szól. Ki a francot érdekel, teljesen mellékes. Azért kezdtem el olvasni a cikket, hátha kiderül, mik a tapasztalatok a töltéssel. Vicc srácok… ezt lehozni… taky 1

  12. @HSA: ez egy vendég blogger cikk. le is van fent írva, hogy ez mit jelent.

  13. @Jadeye: … és ti lehoztátok. Teret adtatok neki. Neveteket adtátok hozzá.

  14. 6,5 ezerért vettem Xiaomi 16Ah-s power bankot (ma például már 8ezer az ára). Alumínium külső, minőségi cellák. A gyártó oldalán fenn vannak az adatok, én eddig 2 telefont és egy ipad mini retinát töltöttem vele, valamint usb-s zseblámpának használom néha. Még nem kellett újratöltenem, 2 hónap alatt az önkisülés még nem jelentkezett. 2 USB, az egyik 2,1Amperes.
    Egyszer kellett töltenem 2-3 óránál többet nem volt fenn töltőn és jelzett hogy tele van, de gondolom nem csutka üresen szállították, így ez egyelőre nem egy megbízható infó.
    A mérete nagyobb, mint amit én feltételeztem a képek alapján, persze egyébként nem vészes a 16Ah-hoz képest, minőségi élek stb (nem olyan átlag noname ebayes fröccsöntött minőség). És azért van súlya is.
    A “cikkből” pedig tényleg csak a lényeges infók hiányoztak, mint pl az ára.

  15. Ez most picit gyenge lett…

  16. Mérete könnyen látható… Ez valami vicc volt?

  17. Persze, hogy könnyebb kritizálni….. ! DE mi lenne, ha azt mondanánk a szerzőnek, hogy bővítse ki az infókat, mert szeretnénk egy helyen látni mindent. Akár azt is írhatjuk, hogy tesztet kérünk.
    Akkor kérjük. Én most kérem !!
    Nem mindenki született ász, de könnyen lehet, hogy az lesz. Hajrá !

  18. Ez az a fajta kütyü, amiben 4 db 3000mAh-s 18650-es formátumú hengeres Li-ion cella van, plusz némi elektronika, USB csatlakozók, gomb. Bár György nem írt sem árat, sem beszerzési forrást, sem pedig tesztet, hogy mit sikerült feltöltenie vele, páran írtátok, hogy 10.000 Ft-ért lehet itthon kapni. Nos ennyiért nem hiszem, hogy 3000mAh-s cellák lennének benne, sokkal inkább 2400-2600 között. De elég könnyű szétszedni és belenézni. Itt például felsorolják, miről lehet felismerni a Xiaomi hamisítványokat, és miért jó neked, ha olyat veszel: https://www.youtube.com/watch?v=obYhTgzEVP8

  19. A termék harmatos, a cikk még inkább. Kínszenvedés volt olvasni.

  20. @rgbx: megnéztem a videót, végigvettem mindent, az enyém eredeti Xiaomi, mondjuk nem itthon vettem, hanem rendeltem, a MiBandekkel együtt. Nekem a 16Ah-s van, ebből nincsenek színesek, csak az alap alu (és az van egyébként rajt, hogy 3,6V-on tudja a 16000mAh-t, 10400-at tud 5,1 volton (az USB nem 5 voltos – és akkor ez nem csalás? csak mert nyilván akkor a kisebbek meg még kevesebbet tudnak)…


Add a Comment