Újdonságok a watchOS 2 beta 5-ben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap frissült a watchOS 2 beta is. Az új verzió már az ötödik a sorban, azonban az utóbbi háromban szinte alig voltak szemmel is látható frissítések.

IMG_7654

A watchOS 2 beta 5-ben új órafelületet kaptunk, változtattak a zenelejátszás gombján, illetve számos hibát javítottak. Az új verziót továbbra sem ajánljuk senkinek sem, mivel a szoftver továbbra is rendkívül bugos, olykor használhatatlan. Na de nézzük, mik az újdonságok.

Egy új timelapse óraszámlapot kaptunk, amin Párizst láthatjuk. Sajnos nekem nem sikerült teljes mértékben kipróbálnom, mert minden alkalommal, pár másodperc után befagy az Apple Watch. Ettől függetlenül nagyon szép, reméljük, a következő bétákban már menni fog.

watchosb5-1

Most már beállíthatjuk, hogy ne csak 15, hanem akár 70 másodpercig láthassuk a kijelzőt, mielőtt az automatikusan lekapcsolna. Ez azért fontos, mert sok alkalmazás sokszor több mint 15 másodpercig tölt – bár ez épp a natív alkalmazások megjelenésével majd egyébként is változni fog. Ettől függetlenül szerintem ezen még csiszolni fognak, mivel 15 és 70 másodperc között nincs más opció, pedig csak egy csúszkára volna inkább szükség. 🙂

Ahogy fent látszik, megjelent egy Quick Play gomb a Music alkalmazásban, illetve a Glance nézet alatt kaptunk új designt is:

604985AB99F166EADABE35487B60E12B8EFB1A17AB2C37EE10pimgpsh_fullsize_distr image

Bal és jobb oldalt az Apple Music-hoz kaptunk gombokat, illetve most már a számlapon is láthatjuk, ha éppen fut egy edzés a háttérben.

Összességében szépen halad az óra szoftverének frissítése, azonban – ahogy már fent említettem –, mi egyáltalán nem ajánljuk a béta telepítését, mert jelenleg még sokkal több vele a gond, mint amennyi előnye lenne.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @Otom: Nálam is hibátlanul megy, a 4-es béta csinált olyat, hogy amikor meg akartam nézni az időt, akkor nem jelzett ki semmit és mintha lefagyott volna újra kellett indítani, hogy menjen.

  2. nem attol lesz hadznalhatatlan h 15 v 70 mp, vagy mennyire megy a timelapse szamlap (ki hasznalja?) hanem hogy 3 ora alatt fullra merul. ilyen gond mar a negyedikkel sem volt.

  3. @dnp: szuper építő jellegű kritika volt, köszönjük!!!

    én amúgy 2. napja használom, eddig nem tapasztaltam ilyen hosszú betöltési időt, de biztosan van olyan app aminek annyi kell – majd megoldják!!!

  4. Sziasztok én meg csak ma jutottam oda hogy fel tudtam tenni iPhone 6 plusra az ios9 béta 5-öt egy valami nem működik az pedig az iwatch frissítésben nem adja a 2-es betat… Az irja, hogy napra kész!!! A másik problémám, hogyan lehet beállítani az iwatchon a bejövő hivasoknal legyen fotó, mert csak egy zöld buborék van és nincs arckép!!!! Köszönöm a figyelmeteket és segítségeteket

  5. Uhhh köszönöm a választ…. Nem, őszintén mondom erre nem gondoltam…de nem is igazán értek én ehhez, valószínűleg mar inkább megvárom a hivatalosat mégegyszer köszönöm szépen

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!