fbpx Skip to content

Személy szerint én már február óta használom az Office 2016 for Mac fejlesztői béta verzióját és ritkán mondok ilyet, de meglehetősen elégedett vagyok azzal, amit a Microsoft letett a Mac felhasználók elé.

Image_UnmistakablyOffice_860x503

A régi Office kinézete mondhatni botrányosan csúnya volt, főleg ahogyan időközben a OS X kinézete folyamatosan fejlődött, így igencsak ideje volt már egy komolyabb ráncfelvarrásnak.

Sosem szerettem a Microsoft termékeit és ez alól nem kivétel az Office sem. Ezt a véleményemet továbbra is fenntartom és amikor csak lehet, akkor a Pages, Keynote vagy Numbers alkalmazásokhoz nyúlok, azonban mint egyetemista, elkerülhetetlen, hogy Office alkalmazásokkal dolgozzak a tanulmányaim során. Az új Office megjelenése után viszont már sokkal kevesebb kínszenvedéssel fog járni ez a folyamat.

Image_MadeForTeamwork_860x503

Az új Office kinézete meglehetősen szép és esztétikus lett. Végre mertek egy saját koncepciót alkotni a fejlesztők és nem a mások által kitaposott utat próbálták ismét eladni számunkra. A design mellett természetesen rengeteget fejlődtek a funkciók és az eszközök is, amelyekkel már a béta használata során sem tapasztaltam semmilyen problémát. Minden folyékonyan és gond nélkül működik.

Image_OfficeAnywhere_860x417

Továbbá az új Office 2016 már integrálja a Microsoft felhőszolgáltatását is, így gond nélkül szerkeszthetjük a dokumentumainkat bármelyik készülékünkön akár útközben is.

Összességében tehát ha eddig is szükséges volt számodra, hogy Office dokumentumokkal dolgozz a Mac számítógépeden, akkor mindenképpen csak ajánlani tudom a frissítést, ugyanakkor ha szabadon választhatsz az iWork és az Office család között, akkor én továbbra is az iWork mellett tenném le a szavazatomat.

Neked hogy tetszik az új Office?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Nem tudják ezt is le lehet tölteni egyetemi fiókkal ingyen úgy, mint a 2011-et?

  2. @tarika01: ha valaki diák, annak elvileg ingyen jár Office 365 most már, tehát várhatóan igen, ez is leszedhető.

  3. Addig amíg nem tud az én nyelvemen, számomra nem ér semmit.

  4. @Zsolti: a helyesírás-ellenőrzés rendszerszinten megoldható a magyar-angol nyelvi eszközök csomagnak köszönhetően – erről itt írtunk bővebben –, de ettől még maga az Office nem fog “magyarul beszélni”.

  5. Délután visszahív a szupportos, mert Excelben külső kijelzővel borzalmasan jelennek meg a karakterek, idegesítően lassú a cella fókusz animáció és egérrel a görgetés is kritikán aluli. Amúgy teljesen jó, meg is vettem az 5 gépes csomagot.

  6. Csak én nem látom hogy hogyan lehetne menteni egy dokumentumot pl a gépre lokálisan vagy a microsoft felhőn kívül bárhova mert nincs ilyen lehetőség vagy én vagyok vak

  7. Ebben már használhatóak a pénzügyi függvények? (pl XIRR, amik a normál excelben is csak plusz telepítés után lesznek elérhetőek) Csak mert a korábbit pont ennek hiánya miatt kukáztam, és parallels-szel kellett a 2003-mast használnom… (A munkámhoz meg kell)

  8. megtaláltam kicsit el van dugva de megvan

  9. @TigerCat: Szia! az a licensz igényel folyamatos netet?


Add a Comment