Hírek az Apple Music-ról

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt napokban számos új hírt kaptunk az Apple Music-ról. Többek között az Apple már elindította a marketing hadjáratot is, illetve számos exkluzív megjelenéssel indul majd el az új szolgáltatás.

Apple-billboard-Beats-One-Times-Square

Az Apple Music egyik új szolgáltatása az internetes rádió, a Beats 1. Ezt az Apple már reklámozza is, és nem is akárhol, hanem New Yorkban a Time Square-en. A fenti képen láthatjátok a hatalmas rádió reklámot. A rádió mindenhol hallgatható lesz június 30-ától. A Beats 1-on számos neves DJ és sztár lesz hallgatható a nap 24 órájában, a hét minden napján.

A Beats 1 mellett Taylor Swift 1989-es albuma is streamelhető lesz az Apple Music-on, miután pár napja éppen az ellenkezőjét állította, és az Apple-t bírálta. Ezt a sztár maga jelentette be twitteren:

Időközben az Apple közeli források azt írják, hogy az Apple Music-ban résztvevő zenészek, kiadók az ingyenes időszakban 0.2 centet keresnek számonként.

Minden egyes ingyenesen streamelt zeneszám lejátszása után az Apple 0.2 centet fizet az előadóknak, ami a zeneipar képviselői szerint nagyjából egyezik például a Spotify esetén az ingyenes időszaknál bevett gyakorlattal. Ez nem tartalmazza a szövegíróknak járó alacsonyabb összeget, ami a zenekiadóknak kerül kifizetésre, illetve az Apple még tárgyalásokat folytat több kiadóval is a megállapodások részletei kapcsán, ahogyan azt a kiadók még szerdán közölték a média képviselőivel. (Forrás: New York Times)

1435250944734-f2809b4fa05e4e9cbab9d3279491cadf-642x429

A Shazam például már frissítette az alkalmazását. Ha esetleg nem a Beats 1-t, hanem egy másik rádiót hallgatnánk, akkor a Shazam segítségével megtalált számot rögtön meghallgathatjuk az Apple Music-ban.

Shazam: Music Discovery
  • Shazam: Music Discovery
  • Méret: 35.77 MB | Verzió: 15.16
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Pharrell Williams legújabb száma, a Freedom is az Apple Music-on lesz először hallható. Ezt a népszerű zenész is megerősítette Twitterén:

Szóval az Apple nagy erőbedobással dolgozik az új szolgáltatásának bevezetésén, és ez látszik a marketingen is. Mi biztosan kipróbáljuk majd!

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Elérhető lesz ez az iOS 9 beta2-vel? Mert itt még a régi zene alkalmazás van (a 8.4-ben bemutatott)… Vagy vissza kéne raknom 30.-án 8.4-re? Mindenkép használni akarom. Vagy kiadnak egy beta3-t hozzá?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!