iPad Pro-ra utaló jelek az iOS 9-ben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már egy ideje zajlanak a találgatások egy nagyobb iPadről, mely akár a MacBook Air versenytársa is lehet. A múlt héten megjelent iOS 9 első béta verziójában nagyobb táblagépre utaló jelet találtak.

ipadios9

Először Steven Troughton-Smith fejlesztő fedezett fel egy elrejtett szoftveres billentyűzetet. Jobban megnézve láthatjuk, hogy a billentyűk szélesebbek, mint a mostani iPad Airnél, új gombok vannak rajta és tartalmaz egy teljesen új sort a szimbólumoknak is. Jelen cikk elején látható az iOS 9 jelenlegi iPades billentyűzete, lentebb pedig a felfedezett.

ipadpro1

Az új billentyűzeten már vannak Tab és Caps Lock billentyűk is, eddig ezek hiányoztak a virtuális billentyűzetről. Nyilván az Apple-nek további szándékai vannak velük. A szimbólumokat tartalmazó sor megjelenítése ötletes, nem kell különböző billentyűnézetek között váltani ezek eléréséhez.

ipadpro2

Egy tajvani fejlesztő, Hiraku Wang utalást talált a kódban az új felbontásra is. Szerinte az iPad Pro 1366*1024 (@X2) pixellel jönne ki, tehát 2732*2048 pixel jelenne meg a képernyőn. Ez a pletykált 12.9 colos táblagépen 264 PPI pixelsűrűséget feltételez, ami pontosan megegyezik az iPad Air 2 9.7 colos méretének 2048*1536 felbontásának pixelsűrűségével.

ipadpro3

Egyébként az iOS 9 egy sor javulást hoz a tableten való gépelés szempontjából. Először is a felső sor fölé beraktak több szimbólumot a kivágás, másolás, beillesztés, csatolmányok stb. parancsoknak. Másrészről az alkalmazások létre tudják hozni saját műveleteiket, mellyel rendszerszintű, kétujjas mozdulatokkal virtuális trackpadet hozhatnak létre a pontosabb kurzorpozícionálás érdekében. Harmadrészt módosítottak a Shift billentyű funkcionalitásán. Megnyomásával már az összes betű átvált kisbetűsből nagybetűssé és vissza, ami praktikus a gépelés szempontjából. Viszont eltűnt egy billentyű megnyomásakor megjelenő nagyított méret, csak átszíneződik lenyomáskor. Ezt jómagam nem tartom jónak – még szerencse, hogy a Kisegítő lehetőségekben ez utóbbi két funkció visszaállítható.

Külső billentyűzetet csatolva is bővülnek a lehetőségek: az iOS 9 támogat különböző billentyűkombinációkat is, mint például a Mac-en megszokott Cmd+Tab kombinációt alkalmazásváltáshoz.

Szóval az Apple odatette magát billentyűzet terén az iOS 9-ben. A megosztott multitaskingos nézet is a nagyobb iPad érkezését vetíti előre, mivel az jobban mutat nagyobb képernyőn.

A fentiek nekem elegek voltak ahhoz, hogy bizonyítva lássam egy nagyobb iPad megjelenését.

Ti mit gondoltok?

Szerintetek jönni fog az iPad Pro? Vásárolnátok ilyet?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Valoszinu draga eszkoz kell legyen amin hosszutavon meg kell terulnie a nemreg megjelent uj macbook fejlesztesi koltsegenek is, hiszen ezzel ket egymashoz hasonlo termeket kinalnak es a vasarlok automatikusan az olcsobbat fogjak valasztani tehat nem kellene kutyanak sem az uj macbook ami hatalmas buko lenne a laptop reszlegnek

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!