Az Apple frissítette a 15-ös Retina MacBook Pro-t és a Retina 5K iMac-et

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem várt módon az Apple tegnap csendben frissítette a 15-ös Retina MacBook Pro és Retina 5K iMac készüléket. Breaking hírnek azért nem mondanám, mivel a szokásos frissítést kapta meg, pontosabban ugyanazt, mint a 13-as változat.

Screen Shot 2015-05-19 at 15.36.54

Az új 15-ös Retina gép processzora most már 2,2GHz helyett 2,5GHz-es, ami némi gyorsulást fog eredményezni, de nem számottevőt (természetesen később biztosan lesznek tesztek). Illetve az új Broadwell processzornak hála most már 9 órán keresztül bírja majd a gép. Persze ez még nem minden.

Az új gép megkapta a Force Touch trackpadet, ahogy a 13-as is korábban, de nem kaptunk sem új billentyűzetet, sem új színeket és USB-C-t sem. Ez azt jelenti, hogy a 15-ös gép lényegében tényleg csak egy frissítésen esett át, talán majd szeptemberben, vagy jövőre kapja meg a fent említett dolgokat. Az árak nem változtak és hamarosan elérhetővé válnak a gépek:

Screen Shot 2015-05-19 at 15.30.10

Ahogy fent látszik, a kisebbik gépben maradt az Intel Iris Pro, a 16GB memória és a 256GB SSD. A nagyobb gépben viszont új videókártyát kapunk, egy AMD Radeon R9 M370X típusút 2GB memóriával.

Új 5K-s Retina iMac is érkezett, pontosabban egy olcsóbb változat, ami 3,5 GHz helyett 3,3 GHz-es processzorral érkezik, és az 1TB-os Fusion Drive helyett sima 1TB-os HDD-t kapott.

Screen Shot 2015-05-19 at 15.31.59

Összességében ennyi a frissítés, én ennél többet vártam a múltkori cikkemben, de sajnos csak ennyi lett. Így a WWDC-n már igazából nem várok semmit, csak szoftverfrissítést.

Időközben még egy újdonság érkezett, elérhetővé vált ugyanis a Lightning-csatlakozós iPhone-okhoz az eredeti Apple dokkoló. Ez a már megszokott fehér színben és minőségben kapható az alábbi képre kattintva:

Screen Shot 2015-05-19 at 16.09.32

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ez az iPhone dokkoló érdekes. Jól látom hogy kiáll a csatlakozó egy kis dombon? Ez a kis vékony csatlakozó tartja az egész készüléket? Semmi megtámasztás???

  2. @Kovács Péter: ez nekem is szöget ütött a fejembe… Van egy “gagyi” dokkoló de azt hittem ez csak az utángyártott cuccokra jellemző… A telefon csatlakozója tényleg az egész telefont kell tartsa, ráadásul a forgatónyomaték miatt ott a tőben elég nagy erők vannak.
    Aki normálisabb cuccot akar venni annak ott van egy Belkin cucc, ott nem a csatlakozó a teherhordó elem!

  3. Engem úgy tanítottak hogy egy készüléket sosem tartunk és cibálunk a csatlakozójánál fogva. Tudom hogy masszív nagyon a lightning csati, de akkor is. Nem visz rá a lélek. Másképp vagyok kalibrálva 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!