fbpx Skip to content

Az szinte egyértelmű, hogy a 15-ös Retina MacBook Pro frissülni fog az idei WWDC-n, ami június 8-ától kezdődően kerül megrendezésre.

retinamacbookproshippingdelay

Egyébként már csak pár hét van hátra az eseményig, amit mi is kifejezetten várunk az iOS 9 miatt. Az utóbbi napokban viszont a 15-ös rMBP szállítása pont 3-4 hétre változott, ami ugye már a WWDC dátuma, és a spekulációk szerint ez azt jelenti, hogy számíthatunk hardveres frissítésre is.

Persze a nagyobb a kérdés, hogy csak frissítést vagy teljesen megújult 15-ös Retina MacBook Pro-t kapunk. Amennyiben frissítés, akkor minden bizonnyal megkapjuk a már korábban debütált új trackpadet, esetleg erősebb processzort, és ezzel némi akkumulátor időt. Ez hasonló a 13-as frissítéshez, viszont a nagyobbik változat már elegendő (16GB) memóriával kapható most is, így arra nem számítunk.

apple-12q2-macbook-pro-ret-zebra-lg

Na de mi a helyzet, ha “új gépet kapunk”? Elképzelhető, hogy az Apple nem simán frissíti a 15-ös gépet, hanem komolyabban megváltoztatja. Esetleg kapunk új billentyűzetet, vékonyabb kivitelt, a szokásos jobb processzort és új trackpadet. Sőt, lehet az új színeket és az USB-C csatlakozót is megkapná az új változat. Én ennek örülnék a legjobban, bár ebben az esetben akkor a 13-as eléggé el lenne hanyagolva a múltkori frissítéssel.

Ti mit gondoltok, vajon lesz az idei WWDC-n új Retina MacBook Pro?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Mivel munkagép, nyilván a teljesítmény. De mint tudjuk, az almás eszközök zöme azért fogy ilyen jól, mert klassz a dizájn, jöhetnek a színek is. De ezt nem tartom valószínűnek. Szerintem új tapipad és proci lesz. 13-as retinás gépet kellene cserélnem, mert már elmúlt egy éves, de a jelenlegi teljesítménykülönbség még nem meggyőző. A 15-ös kicsit nagy nekem. Na mindegy, meglátjuk mit adnak és mennyiért…

  2. nekem is nagy a 15-os, meg az mar arban is huzos. plusz ugyis kulso monitor billentyuzettel megoldhato hogy nagy legyen a kep.

  3. Milyen procit tennének bele? Sehol sincsenek a 15-ös gépbe való Broadwellek, a legújabb procik ketyegnek bennük. Meglepne ha csak a trackpadet cserélnék és ez lenne az új “Pro” gép, ozt’ osszátok be a következő évre.

  4. Aki esetleg 15″ rMBP gépet használ, tudna mondani átlagos akkumulátorról való használat (pl. Safari három-négy fül, mellette egy kis Spotify, Pages, stb.) melletti áramfelvételt (amperage)? Előre is kösz, nagy segítség. Erre találjátok a menüt, csak pár kattintás:

     > About This Mac > System Report… > Power


Add a Comment