fbpx Skip to content

Az Apple Watch S1 elnevezésű chipjével már mi is foglalkoztunk, csodálkozásunknak adtunk hangot, hogy mennyi mindent be tudtak zsúfolni arra a kis helyre. Azóta újabb részletek derültek ki a chipről.

inside

Anno a Chipworks is szétszedte az órát, most frissítette megállapításait. Kiderült, hogy a chip 28 nanométeres technológiával készült, amellyel nagyjából egy A5 processzor teljesítményét lehet hozni, ami azért nem egy mai gyerek. De a chip továbbfejleszthető 20 nanométeres vagy akár az ősszel megjelenő A9-es chipes, 14 nanométeres technológiára is. Ez az óra második generációja szempontjából lehet ígéretes, mert az új chip gyorsabb és energiafelhasználás szempontjából hatékonyabb lesz.

S1

A chipet röntgenes vizsgálatnak is alávetették. Látható, hogy az S1-en több mint 30 alkatrész található, kezdve a vezeték nélküli kommunikációért felelős chiptől, az audióprocesszoron és a vezeték nélküli töltésen keresztül, a különböző érzékelőkön át egészen a CPU-ig. A CPU-t az Apple a Samsunggal gyártatja, ezzel erősítve a szeretlek-is-meg-nem-is kapcsolatot.

Composite-shot-with-xray

Szóval még van lehetősége fejlődnie a chipnek. Legfontosabb, hogy a felhasználói élményben nem nagyon látszik a nem éppen legfrissebb technológia használata, az óra gördülékenyen működik a mindennapi használat során.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A kutya mindenit! Hol tart már a technika.

  2. Ezt javítgassad egy ráspollyal.


Add a Comment