fbpx Skip to content

Ugyan nem érint túl sok felhasználót, hiszen az iOS 4-től kezdve az App Store odaadja a YouTube app adott rendszerrel kompatibilis verzióját már egy ideje, már ha olyan verzió létezett – azonban ez nem segít azokon, akik bármi okból még az iOS 5.0 előtti verzióját használják régebbi készülékeken, vagy akik az Apple TV 1. és 2. generációjával rendelkeznek.

YouTube_vege_01

Ha csak ezt a fenti videót látjuk az iOS beépített YouTube alkalmazásában, akkor az adott eszközünk is érintett. Mivel a YouTube DATA API frissítésével a Google több funkciót tesz elérhetővé, így 2015. április 20-án megkezdte a régebbi verzió leállítását, amivel egyúttal az iOS beépített YouTube appja is gyakorlatilag funkcionalitását vesztette.

Noha a beépített YouTube app egyébként az előzményekből megnyíló korábbi videókat vagy az azokhoz kapcsolódó tartalmakat továbbra is le tudja játszani, sem a toplistákat, sem a keresést nem lehet már használni benne:

YouTube_vege_02 YouTube_vege_03

Az iOS 3.1.3 esetén az App Store viszont nem adja oda a YouTube app korábbi verzióját, hiába próbálnánk azzal kiküszöbölni mindezt – ugyanakkor attól függetlenül, hogy a 4.0 óta már odaadja egy adott app korábbi verzióját az App Store, mivel a YouTube app alapkövetelménye már eleve 5.0 volt, így az iPhone 3G készülékek tulajdonosai sem járnak majd sikerrel az iOS 4.2.1 esetén (balról a 3.1.3, jobbról a 4.2.1):

YouTube_vege_06 YouTube_vege_07

Így ezeken az eszközökön nem marad más lehetőségünk, mint a Safariban a Google keresőt vagy már célzottan az m.youtube.com linket használni, amivel továbbra is működik a lejátszás:

YouTube_vege_04 YouTube_vege_05

Ha viszont valaki 2. generációs vagy régebbi Apple TV-t használ, akkor sajnos jelenleg nem tudunk olyan megoldásról, hogy az illető nézhesse a YouTube-ot ezeken az eszközökön.

A “hiba” tehát nem a készülékben vagy az iOS-ben van, hanem az az oka, hogy a Google változtatott.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Mindig a gugli hibás. A gugli mindig hibás…:-)

  2. Na mesélj, hogy hozod ki ebből az Apple-t hibásnak.

  3. Google van. “Gugli” nem létezik! ;D

  4. Egyébként, ha jófej az Apple, akkor küld egy miniupdate-et a régi AppleTV-kre, hogy újra fusson ott is a YouTube.

  5. YouTube 😀 minek az 😀 iTube

  6. A YouTube amúgy is szar

  7. Nekem mar az iTube se mukodik, csak a lementett videokkal.

  8. Sajna a leghasznosabb ios appot kinyirtak…itube ahogy fentebb irtak:/ nincs valami helyette sracok???

  9. Emberek! Rajottem hogy lehet kijatszani az iTubot, hogy elmentse (cached) ugyanugy a zeneket mint regen es net nelkul is lehessen hallgatni oket. A modszer: Youtubon (gepen vagy telon) berakod a zenet egy lejatszasi listaba (en kedvencekhez szoktam), aztan megnyitod az iTubot es bejelenkezel a Playlistsnel a youtubr fiokodba, aztan ramesz ott a lejatszasi listadra ahova beraktad elotte a zenet youtubrol es ugy elmenti rendesen, mert csak az iTubos zenekeresest tiltottak le az appnal szerintem. Remelem segitettem:)

  10. @Patrik Miklós: ha elolvastad a fenti cikket, akkor láthatod, hogy a Google változtatott az API-n, ami így minden olyan appot érint, ami még a régi API-t használja. így a keresés sem működik egyik olyan appban sem, amit még nem frissített a fejlesztője, tehát nem csak az iTube, hanem bármelyik másik app esetén is ez van, amíg azt nem frissítik.

  11. Koszi @Patrik Miklós, ez egy remek otlet..igy meg mindig hasznalhato az iTube

  12. @Patrik Miklós

    Jómagam és pár barátom nevében is nagyon köszi! Eszembe nem jutott volna… 🙂

  13. Nekem simán működik 🙂

  14. @IRicskos: mármint mi működik neked simán?

  15. @Jadeye: felteszem, amit Patrik Miklós leírt és amit te nem értettél meg.

  16. Más telóján láttam, a legtöbb videó előtt gagyi reklámokat játszott le a yt app, ezért magamnak sose raktam fel. Safarin az m.youtube.com-on másfél év alatt összesen 1x jött be reklám, ezért maradok annál. Mi a jó ebben a Yt appban, milyen pluszt nyújt?

  17. @Before: én megértettem, amit leírt, de nem kell felesleges elméleteket gyártani (“mert csak az iTubos zenekeresest tiltottak le az appnal szerintem”), mikor teljesen egyértelmű, hogy az API változása miatt nem megy, ami nem megy.

  18. Mar nem azert de a letoltheto YouTube alkalmazas egy szarkupac
    4mp-et kell varni arra hogy elforduljon a kep
    Mar nem artana kijavitaniuk

  19. Egybt az iTube-ot nekem mer nem adja ki az AppStore-ban?

  20. @scania460 Mar regebben letoroltek az appstorebol, ugy tudod meg megszerezni ha egyik ismerosod regebben letoltotte(es meg hasznalja is vagy nem) es atlepsz az apple id-jevel a telodon a beallitasokban (itunes es appstore) majd belepsz az appstoreba es ott az updates-ben a Purchased-nel, tehat az o letoltott appjainal letoltod a te telodra is.

  21. Okes kocce

  22. 6 pluson tokeletes a youtube app elforgatas. egy ismerosom ugyanezt a hibat mondta neki 5s van, gondolom neked is. Youtube app pl kepes egyszerre lejatszani a videot kicsiben mikozben te keresel mast…en csak emiatt hasznalom

  23. Az egyetlen dolog, amit az Apple TV 2-n használtunk, az a YouTube volt. Érdekel valakit egy eladó Apple TV 2?

  24. @kisjakab: az Apple TV 2 jailbreakelhető, tehetsz rá egy csomó mindent.

  25. Patrik jár a nagy-nagy taps köszi szépen!! 😉

  26. Én még napi szinten használok egy iPhone 4-et iOS 4.3.3-mal. Sajnos ezeknél a régebbi rendszereknél elég nagy érvágás a gyári app működésképtelensége, hiszen a webes oldal jóval lassabban tölt be. Holott az előzményeket és a kapcsolódó bármely videókat azóta is tökéletesen játsza a gyári app.


Add a Comment