fbpx Skip to content

Szerintem eddig is jól nézett ki és funkcióorientált volt az Apple TV távirányítója, de a legújabb pletyka szerint a júniusi WWDC-n az Apple frissíteni fogja a kiegészítőt.

atv

A távirányító teljesen új designt kaphat, és javulhat a funkcionalitása is. Az eddigi fizikai gombok szerepét érintőfelület veheti át, csak két fizikai gomb maradhat rajta. Helyet kaphat rajta egy, a MacBookban használthoz hasonlító touchpad is, mely az iPodnál megismert clickwheel (körkörös) megoldásra fogja használni.

Mások véleménye szerint viszont a távirányító érintőfelületes átalakítására nincs szükség, mivel van a cégnek egy Remote nevű alkalmazása, mellyel iPhone-on vagy akár Watch-on is több funkciót lehet elérni, mint magával a távirányítóval.

Az Apple-nél a design mindig fontos volt. A cég belső oktatásain összehasonlítják a Google TV távirányítójával, melyen 78 gomb van. Cupertinóban mindig az egyszerűség és könnyen érthetőség lebeg a tervezők szeme előtt.

A héten jelentek meg olyan hírek, hogy nemcsak a távirányító, hanem maga az Apple TV is frissítésen fog átmenni. A rendelési idő megnőtt 1-2 hétre, ami mindig termékfrissítést vetít előre. A pletykák szerint az új modell vékonyabb lesz a jelenleginél, megkapja az A8 processzort, frissítik rajta az operációs rendszert és támogatni fogja a frissített Beats zenei streaminget is. Viszont nem lesz benne 4K támogatás, mivel az Apple nem hiszi, hogy ez most jelentős előnnyel járna.

Igazi nagy durranás az lenne, ha lehetővé tennék Apple TV-n iOS alkalmazások futtatását. Azonnal vásárolnék egyet, nagyszerű játékkonzol lehetne belőle, a Sony és a Microsoft futhatna a pénzük után. Minden esetre a június elején megtartandó WWDC-n meglátjuk, mivel rukkol elő az Apple.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Az utolsó bekezdéssel teljesen egyetértek, nem is értem, miért nem lépték meg eddig….

  2. …feltéve, ha megmarad (bárhogyan is) az a lehetőség, hogy valódi médiacenterként funkcionál nemcsak játékgépként. Gondolok arra pl. hogy korlátozás nélkül lejátssza az .avi, .mkv stb videofájlokat.

  3. Nalunk azt mondja hogy “In stock”, nem nott meg a rendelesi ido.

  4. @sirelancelot: álmondj, királylány…

  5. Nem vagom az Apple TV-t,de a jatekokat kiteszi TV-re nem? Annyit tudok rola kb h lehet JB-zni,de hogy attol mivel lesz jobb mar nem.

  6. És vajon mi lesz a már meglévő készülékekkel. Vehetek újat a fél évvel ezelőtt vásárolt helyett, hogy tudjam használni az új funkciókat?


Add a Comment