fbpx Skip to content

Néhány nappal ezelőtt jártunk admin kollégával egy érdekes, magyar fejlesztésű termék bemutatóján. A Moscase legnagyobb előnye, hogy a beépített érzékelőkön túl a tok moduláris: a cserélhető hátlapok segítségével teljesen megváltoztatható a termék felhasználási területe és a tok által kínált lehetőségek.

moscase_design

Például miután a külső akkus modul már feltöltötte a készülékünket, és leadta a töltését, felpattinthatjuk helyette a napelemes modult, ami tovább tudja az iPhone-t tölteni. Ha pedig egy konferenciahívást szeretnénk használhatóbb hangerővel kihangosítani, vagy a rögtönzött bulihoz csak a telefon van zeneforrásként, egyszerűen csak előkapjuk a hangszórós hátlapot, és már mehet is a hívás vagy hallgatható a zene, és a buli végén az alkoholszondás hátlappal már az is eldönthető, hogy volán mögé lehet-e már ülni, vagy pihenjünk még pár órát.

A Moscase okos bumper tok

Manapság egyre több okos kiegészítő érhető el, amelyek a telefonunk képességeit segítenek kiterjeszteni, ezzel új funkciókat vagy kényelmesebb kezelhetőséget, esetleg hosszabb üzemidőt nyújtva.

moscase_3D_print
moscase_elektronika
moscase_hasznalatban

A jelenleg az iPhone 6 modellekhez szánt Moscase tok alapból három különböző típusú érzékelőt rejt magában: egy optikai szenzort a pulzusméréshez és az oxigénszaturáció értékének meghatározásához, egy hőérzékelőt, ami gyakorlatilag lázmérőként használható, és két oldalán 1-1 impedancia szenzort, ami segítségével a testzsírszázalék és a stressz szintje állapítható meg. A tok alján kapott helyet a Lightning-csatlakozó, amivel az okos tok a készülékünkhöz csatlakozik, és itt van elrejtve az egész működését vezérlő elektronika is:

moscase_felepites

A jack csatlakozó egy süllyesztett aljzatot kapott, így az iPhone saját fülese is bedugható közvetlenül – de emiatt az L-végű füleseknél hosszabbító adapter szükséges.

Moduláris, cserélgethető hátlapok

Legjobb tudomásunk szerint eddig még nem volt ilyen típusú tok, ami már alapból ennyi érzékelővel lett volna ellátva, de a fejlesztők itt még nem álltak meg, a tokot modulárisra tervezték. Ez azt jelenti, hogy külön hátlapokkal további funkciókat adhatunk majd hozzá a tokhoz, jelentősen bővítve annak képességeit. Ezekhez legtöbbször külön-külön kiegészítőket kell megvásárolnunk, amelyek adott esetben nem is feltétlenül kompatibilisek egymással.

A fejlesztők rögtön nem is egy, hanem hat különböző hátlapot terveztek a tokhoz. Az első nyilván a teljesen passzív, egyszerű hátlap, ami a készülék hátlapját hivatott védeni. Ezt követi öt “aktív” hátlap: egy alkoholszondás, egy sztereo hangszórós, egy napelemes, egy külső akkumulátoros, valamint egy e-papír kijelzős.

moscase_hatlapok_carousel

Az alkoholszondás hátlap a kilélegzett levegőből tudja megállapítani a véralkohol-szintet, és a Moscase saját appja ezt kiértékelve meg tudja jeleníteni, hogy az aktuális tartózkodási helyünknek megfelelően mi a törvényi szabáyozás az autóvezetés és az alkoholfogyasztás kapcsán – ez mondjuk itthon egyszerű, mert zéró tolerancia van. A hangszórós hátlap jól jöhet egy konferenciabeszélgetés kihangosítására, vagy adott esetben egy rögtönzött buli esetén. A napelemes hátlap segítségével ott is tölthetjük a készülékünket, ahol azt nincs lehetőségünk konnektorba vagy külső akkumulátorra dugni. A külső akkus hátlap plusz töltést és így hosszabb használati időt ad a készülékünknek. Az e-papíros hátlapon pedig az értesítéseinket tudjuk olvasni, de akár elektronikus könyveket is – mindezt az e-papír kijelzőnek köszönhetően rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett.

A cserélhető hátlapos megoldásnak köszönhetően megnyílik az út a lehető legváltozatosabb kiegészítők előtt.

A Moscase app

A tok és az egyes aktív hátlapok által gyűjtött adatokat a Moscase saját alkalmazása gyűjti be és összegzi. Ezen túl képes az adatokat az iOS Egészség appjából, és más, fitnesz-termékek alkalmazásaiból is beolvasni, így a korábbi adatok nem vesznek majd el, ha valaki a Moscase-re cseréli le az eddigi, akár több eszközből álló fitnesz-kiegészítőit.

moscase_app

Az alkalmazás ezen felül a többi fitnesz apphoz hasonlóan az egészségügyi adatok alapján rendszeres visszajelzésekkel és személyre szóló tippekkel is segíti a felhasználót az egészséges életvitelben.

Támogatás

Nézd meg a videót! Érdekesnek találod a Moscase-t? Akkor támogasd a projekt megvalósulását annak Kickstarter-oldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. komoly cucc… csak mennyire pontosak a mért adatok…?

  2. Ha ők szeretnék azt, hogy támogasuk őket, akkor mi elvárnánk a magyar választható nyelvet is az oldalon, ennyire szégyenlik, hogy magyarok????????????????? Meg magyar változatban is lehetne ez a videó! Nagyon érdekes, h a lengyelek, szlovákok stb.. fejlesztők az angol kivételével a saját anyanyelvükön is elérhetővé teszik az informácókat!

  3. Jogos , nem tudom miért nem lehet magyarul is csinálni ,el hiszem világ nyelv az angol,aláírom , de mi magyarok sokan nem tudunk angolul sajnos! Ránk nézve ez olyan lenéző,es akkor támogassam vásárlással ?….hát nem

  4. Ezek a kickstarteres dolgok mar működnek vagy meg csak számítógépen léteznek, mint tervek? Létezik mar prototípus?

  5. ti se vágjátok a magyart, ha jól látom… 😀

  6. Akkor ez ingyenesen rendelhető? Mikorra szálítják ki angliéba?

  7. @trigmegistos: egyelőre nincs kész a termék, de a pontos ütemterv is kint van a kickstarter oldalán.

  8. Köszi Jadeye

  9. @Put2: @tomika24: Nyugi, nem a ti pénzetekre pályáznak. 😀
    Amúgy meg itt van az írás a szifonon magyarul, a lényeg ott van benne, nem tudom, min problémáztok. (A cég egyébként amerikai, csak a dolgozók többsége magyar.)
    Annyi még esetleg lényeges lehet, hogy a tok iPhone 6 és 6 Plushoz készül, a betétek kompatibilisek a két készülék között, és a jövőben a Samu S6-oshoz jöhet ki tok, de ott a kamera helye miatt a hátlapok némelyike nem lesz kompatibilis.

  10. @rgbx: a cég magyar, csak már megtörtént részükről az amerikai nyitás, ami nyilván nagyobb piac, mint kishazánk.

  11. @Jadeye: MSC Accessories Corp.
    Aventura, Miami, FL
    MSC Accessories Corp, founded recently, to create the smartest smartphone case ever. We are US based company with headquarters in East cost (sic!) and Europe. We design and manufacture the products in Europe with the highest quality and workmanship.
    Természetesen ha magyarok alapították, akkor lehet magyarnak is nevezni. Viszont a megadott székhelyük Miami, Florida. És ha innen nézem, akkor máris amerikai cég. Amúgy teljesen megértem őket, kis hazánk nem a tipikus felvevőpiaca ezeknek az újításoknak, a kinti reklámok többet hoznak a konyhára.


Add a Comment