Booq Taipen spacesuit – az eddigi legjobb MacBook tokom

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Körülbelül egy hónapra váltottam 13 colos MacBook Airről egy 15 colos Retina MacBook modellre, ami egyértelműen maga után vonta azt a tényt is, hogy új MacBook tok után kell néznem.

TSP15-GRY8

Valahányszor MacBook tok vásárlásra kerül a sor, mindig nagyon óvatosan választom ki az adott darabot, hiszen már nem egyszer jártam úgy, hogy maga a tok sértette meg a vadonatúj MacBook számítógépem hibátlan alumínium borítását. Egy rossz minőségű cipzár bizony súlyos fejtöréseket tud okozni a későbbiekben.

Sok-sok böngészés és tesztek olvasgatása közben bukkantam rá a Booq márkára, amelyet egy német termék designer, Thorsten Trotzenberg alapított.

TSP15-GRY2

A leglátványosabb és legegyedibb termékük kétségtelenül a Taipan spacesuit termékcsalád, amelynek jellegzetes mintáját már messziről fel lehet ismerni.

A tok anyagát tekintve kívülről prémium neoprénből készült, amely egy extra vízlepergető réteggel van ellátva, a tok belseje pedig nagyon puha bársonyborítást kapott. A marketing szövegük alapján: “olyan puha, hogy azt kívánnád, bárcsak bele tudnál feküdni” – erről először azt gondoltam, hogy ez is csak üres szöveg, de tényleg ez az első gondolata az embernek, mikor megfogja. :D

TSP15-GRY5

Ami számomra kifejezetten tetszik ebben a tokban, hogy egészen 180 fokos szögben ki lehet cipzározni, így még véletlenül sem tudja megsérteni a cipzár az alumínium borítást, valamint a biztonság kedvéért még egy külön anyag választja el a cipzárt a tok belsejétől, hogy az utazás közben véletlenül se érjen hozzá a gépünkhöz.

IMG_0449

Külön kis figyelmesség a cégtől, hogy a cipzár kinyitását megkönnyítő bőrből négy különböző színűt is küldenek, amelyeket kedvünkre cserélhetünk.

TSP15-GRY7

Végül, de nem utolsó sorban muszáj megemlítenem a tok árát is. Az évek során voltak olcsó tokjaim is, azon darabok voltak azok, amelyek megsértették a gépemet. Ha most körülnézünk az Apple Store-ban, akkor prémium tokokat nagyjából 16–22 ezer forint körül találhatunk, amelyek gyakran minőségben közel sincsenek a Booq-éhoz.

A Booq Taipan spacesuit 40 dollárba kerül, amit ha átszámítunk, akkor körülbelül 11 ezer forintnak felel meg, ami bár nem olcsó, de ilyen minőségben csak drágább árakra számíthatunk.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Én Incase tokot használok, csak egy dolog nem tetszik benne: szélességre jó, de hosszúságban kb. 4 centivel nagyobb mint az a macbook amihez árulják. Lötyög benne a gép.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!