fbpx Skip to content

Néhány napja kaptam tesztelésre egy Whoosh! kijelzőtisztító csomagot, amelynek első használata előtt igencsak szkeptikus voltam.

Processed with VSCOcam with e1 preset

Nálam a tiszta kijelző alapvető tulajdonság egy elektronikai eszköznél, legyen szó akár a MacBookomról, iPhone vagy iPad készülékemről. Egész egyszerűen nem tudok úgy jól dolgozni, ha közben tiszta kosz a kijelző és nem látom tűélesen azt, amin éppen dolgozok.

A gyári Apple tisztítókendőnek alapvetően három problémája van. Az egyik, hogy a zsírosabb ujjlenyomatok eltüntetéséhez perceken át kell vele fényeznünk a készülékünket, a baktériumokkal nem igazán tesz semmit és végül, de nem utolsó sorban, egy Mac-hez csak egyet adnak, ami nálam mindig kevésnek bizonyul. 😉

Viszonylag sok terméket végignéztem és a beszámolók alapján azt láttam, hogy az olyan tisztítószerek, ahol valamilyen folyadékot is fújnak a kendőre vagy a kijelzőre, szinte mindig nagyon csúnya csíkot és foltot hagynak, ami teljesen elijesztett engem az ehhez hasonló szerek használatától.

A videóban látható hasonló problémákkal küzdöttem én is:

A Whoosh! hatalmas előnye, hogy egyáltalán nem hagy semmilyen nyomot a kijelzőn, így garantáltan biztonságosan használhatjuk bármelyik eszközünkön, valamint szinte egy vagy két másodperc után makulátlanul tiszta végeredményt kapunk.

Ami viszont még ennél is jóval fontosabb, hogy a kijelzőn található baktériumok nagy részét is letakarítja. Most álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy például a szeretett iPhone vagy iPad készülékeinket milyen életszituációkban szoktuk használni. Csak hogy egy triviális példát említsek, tömegközlekedés, majd utána ebéd vagy vacsora. Szóval véleményem szerint egyáltalán nem árt néha lepucolni azokat a baktériumokat legalább 3–4 naponta.

IMG_3471

A Whoosh! háromféle kiszerelésben kapható, Pocket, Go és Duo+, ami gyakorlatilag egy Pocket és Go kiszerelésből áll. Hazánkban csak a Duo+ kiszerelés kapható tudomásom szerint, amelyhez jár két darab mikroszálas kendő is.

duo-bottle_1024x1024

Érdemes még kiemelni azt is, hogy a használat után egy nanovékony láthatatlan bevonat is képződik a kijelzőn, amely kicsit még jobban ellenállóvá teszi a jövőbeni ujjlenyomatokkal szemben a felületet. Ezt annyira azért a gyakorlatban nem éreztem, bár tény, hogy egy picivel tényleg lassabban lesz megint koszos a kijelző, de gondolom ez nagyrészt attól függ, hogy ki mennyire zsíros bőrrel rendelkezik, illetve mennyire tiszta kézzel használja az adott eszközt.

Összességében csak ajánlani tudom a Whoosh! termékeit, mert tényleg nyomtalanul tisztává teszik a kijelzőt, biztonságosak, eltávolítják a baktériumok nagy részét és még két kendőt is kapunk hozzá, amelyeket utána is vígan tudunk használni, ha esetleg a folyadékunk már elfogyott. A 100, illetve a 8 milliliteres flakonra pedig úgy érdemes tekinteni, hogy összesen körülbelül 300–400 alkalomra elegendőek és mindennap azért még én sem szoktam takarítani a kijelzőket, csak minden második vagy harmadik nap. 😀

A Whoosh! Duo+ csomag megvásárolható a magyar Apple Store oldalán 6.229 forintért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Pengeéles – a tű hegyes.
    🙂

  2. Melyik Mac-hez adnak alapból törlőt?

  3. MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, iMac. Ezekhez biztos. Az első kettőhöz nekem benne volt a csomagban. Szépen összehajtogatott, fekete színű, alma logós kendő jár hozzá.

  4. en nem kaptam a rMBP-hoz tavaly semmi ilyesmit…

  5. Én a rMBP-hoz kaptam viszont az Air-hez nem


Add a Comment