fbpx Skip to content

Az Apple Watch kapcsán már nem nagyon tudnak nekünk újat mutatni, többségünk az április 24-i hivatalos rajtot várja leginkább. Ettől függetlenül még mindig vannak dolgok, amelyekről jóformán semmilyen információnk nincs.

12229-5916-abc_applefitness_le_150319_16x9_992-l

Vajon hogyan, milyen körülmények között készült, és hogyan tesztelték az Apple Watch fitnesz funkcióit, hogy mindig pontos információval szolgálhassanak nekünk?

Az Apple nagyon körültekintően jár el, hogy a termékeinek tesztjéről semmilyen formában sem kerüljön ki publikáció. Ezen a szigorú hozzáálláson változtattak nem is oly régen, amikor az abc News-on futó Good Morning America! című műsorban bepillantást engedtek az Apple Watch fitnesz funkcióinak tesztelését végző laborba.

A riportban látható, hogy a világ szeme elől eldugott laborban lévő tesztalanyok rengeteg szenzort viselnek annak érdekében, hogy minél pontosabb adatokat gyűjtsenek a különböző gyakorlatok végrehajtása közben, mint például a jóga, vagy futás. A tesztelő személyek az Apple Watch egy korai prototípusát is viselték, ám ennek nem feltétlen voltak tudatában, hiszen a Jony Ive nevét fémjelző dizájn használatára a teszt ezen fázisában még nem került sor.

apple-sep2014-event-23

Nyilatkozik Jay Blahnik, az Egészség és Fitnesz részlegért felelős igazgató, aki a sok érdekesség közepette azt is elárulta, az Apple Watch-ot megutaztatták többek közt Alaszkában és Dubajban, hogy megvizsgálják ellenállóságát eltérő környezetekben. Valamint egy úgynevezett klímakamrát is bevetettek a laborban, ahol extrém meleg és hideg levegőn figyelték meg az okosóra működését.

Blahnik elmondta, hogy rengeteg potenciált látnak ebben a “fitnesz dologban”, és a jelenlegi lehetőségek kiaknázása az Apple Watch-ban még csak a kezdet, a java még csak ezután jön. Amikor ezt mondta, arra gondolhatott, hogy voltak pár hónappal ezelőtt pletykák, melyek szerint az Apple Watch képes lesz vércukor szint mérésére is, ám ezek végül hamisnak bizonyultak, az interjú hallatán viszont mégsem voltak feltétlen alaptalanok.

apple-watch-workout-app-2

A jelenlegi esemény nem példátlan, hiszen volt már máskor is, hogy az Apple némi betekintés engedett termékeinek tesztelésébe. Legutóbb 2010-ben, a bizonyos iPhone 4 antenna botrány kapcsán nyílt lehetőség belepillantani az Apple tesztelési metódusaiba, ezzel győzve meg a publikmot módszereik hatékonyságáról.

A riport igazán érdekes, így aki kíváncsi rá, alább meg is tekintheti:

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ezzel az óra dologgal most kezd körvonalazódni a fejemben egy probléma. Mégpedig az, hogy két kéz kell hozzá. Ami persze nem szokatlan olyan emberek számára akik iPhone6 készülékkel rendelkeznek. Én néha biciklizés közben benyúlok a kabátom zsebébe a telefonomért, és használom egy kézzel. Persze szabálytalan, ezért csak ritkán. Egy órát már csak nézegetni tudok ugyanezzel a módszerrel. Vagy esetleg rázogathatom a csuklómat. Ha van ilyen a működését befolyásoló beviteli mód. Asszem (még) nincs.


Add a Comment