fbpx Skip to content

Elmúlt a tél, itt a tavasz, bár az elmúlt napok időjárása erre megpróbál rácáfolni, de attól még itt az ideje, hogy nyárra kicsit formába hozzuk magunkat, amire talán az egyik legjobb mód a futás. Számomra a futás nem egy túlzottan “kedves” elfoglaltság, ezért mindig zenét vagy podcastet hallgatok közben, amihez egy jó telefontartó karpánt elengedhetetlen.

nike_distance_cover

Korábban volt egy márkátlan futós karpántom, de egyrészt kezdett már szétmenni, másrészt az iPhone 6 nem fért bele, a teteje kilógott, ezért úgy éreztem, itt az ideje végre egy normálisat beszerezni. A választásom a Nike Distance Arm Bandre esett, mert a Nike minőségben bízok, kinézetre is tetszett és Korpai Dani kolléga tapasztalatai alapján az elődjéről jókat hallottam.

nike_distance_1

Ez a Nike karpánt hihetetlen vékony és könnyű, ezáltal nem jelent plusz terhet futás közben. A hátulján lévő mintázatnak hála a karpánt és a karunk közt lesznek rések ahol a levegő mozoghat, ami elősegíti, hogy a telefon ne melegedjen túl. A karpántot tépőzárak segítségével lehet a karra rögzíteni, de nem szokványos tépőzárral. A Nike Distance tépőzárja sokkal finomabb, mint a hagyományos tépőzárak, ugyanis a fogas része, amibe a szőrös rész megkapaszkodik, sokkal kisebb, finomabb fogakból áll, ami biztos tartást jelent, de a kioldása sokkal könnyebb. A korábbi változattal ellentétben a Distance karpánton már csak egy helyen lehet a pántot átfűzni, de így is megfelelően lehet a karon rögzíteni, de persze majd mindenki a saját karjához fogja mérni, hogy jó-e ez a méret.

nike_distance_2

Futáshoz nem azért viszi el az ember a telefonját, hogy közben telefonhívásokat bonyolítson le, vagy üzenetekre válaszoljon, hanem, hogy a telefonon lévő különféle futó alkalmazások segítségével néhány hasznos infót rögzíthessen az aznapi futásról. Sokan – köztük én is – nem csak ezek miatt viszem a telefonomat magammal, ha futok, hanem hogy egy kis zenehallgatással feldobjam az unalmas kilométereket. A Nike Distance karpánt iPhone 6-hoz lett tervezve, de azzal szinte teljesen megegyező, más típusú készülék is szerintem beleférhet, de a fülhallgatónak kivágott rész egyértelműen az iPhone-nak kedvez.

A karpánt alján bal oldalt, a tetején pedig jobb oldalt található a jack csatlakozónak a kis nyílás, így akár rövidebb madzagú fülhallgatóval is lehet használni, csak akkor a telefont fejjel lefelé kell a karpántba tenni, de futás közbe ez úgyis oly mindegy. A kárpánt elején található ablakon keresztül a teljes képernyőt minden gond nélkül tudjuk nyomogatni, viszont csak tok nélküli telefont tudunk beletenni. A zseb, amiben a telefon van, vízálló, vagyis nem kell félni, hogy az izzadság kárt tesz a drága készülékben.

nike_distance_size

A Nike Distance (korábban Nike Diamond) karpánt két színben (lime/sárga-szürke, magenta-szürke) és méretben kapható. A női változat teljes szélességében nagyjából 36 cm-es, míg a férfi változat 41,5 cm körül van. Mindkettőt a Biq.hu oldalon tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Nem találtam nike-ba 6 plusra így muszáj voltam ebayről vásárolni 1.000 Ft-ért. Szét is jött egy hét alatt. Most egy adidast nyúzok ugyanúgy ebay-ről és tökéletes, igaz 10.000 Ft-ba került ugyanúgy ebay-en. Amúgy nike-t vettem volna én is… 🙁

  2. Nekem meg évek óta a zsebemben lafog a szifon, úgy hogy rajta van az Otterbox (nem kicsi) védőtok, aztán így is ugyanúgy futok… 🙂 Tegnap vettem egy noname tokot, mert pár euró volt, mondom max ha nem válik be, jó lesz a gyereknek szétrágni… 😀 Semmi nincs rápingálva, de jónak tűnik. Persze ezzel az Otterbox-al nem nagyon lehet beleerőszakolni, viszont van kulcstartó rekesz, és esti futáshoz ocsmány narancssárga szín, és fényvisszaverő csík! 😀

  3. 38 euró és semmi pluszt nem nyújt. Én a szifon Store ban vettem egy no name tokot futáshoz kb másfél éve 5000 ért és azóta használom. ( heti minimum 3 óra futás) és azóta is tökéletes. Ez csak egy túlárazott Nike termék…

  4. Mar annyiszor volt olyan, hogy biciklizeskor lattam egy szep kepet, meg akartam orokiteni az meg elmegy hogy le kell venni a karomrol de kihuzni a fullhallgatot meg kivenni a tokbol aztan vissza mindent. Igazan ratehetnenek egy kis lyukat a kameranal.

  5. lukacs_m: akkor mar nem lenne vizallo.

  6. Hori: miert pont futas akkor? (ha nem kedves neked) Nincs valami olyan ami jobb? eleg sok mindent lehet csinalni…

  7. Biztos én vagyok a kivétel, de nyáron futáskor (6-8-10 km) azért én izzadok. Nem kicsit. Nagyon … 🙂 Ez a cucc pedig a hátán ugyanúgy neoprene mint a noname karpántom. Akkor hogyan vízálló? Merthogy a noname cucc a karom és a telefon közt rendesen át szokott vizesedni, a telefon háta is vízcseppes lett. Semmi baja, de nem vízálló.
    Ennek más esetleg a belseje??

  8. @Macccy: nem, csak a szifon.com átment olasz teleshopba, amikor a műsorvezető faszi (kb, mondjuk mintha a hajdú petike) átszaladna két riport között egy fürdőszoba díszletbe és elénekelné a Persil folyékony mososzer reklámját egy kanna Persillel a kezében ugrándozva. Na ez a cikk pont ilyen. “A választásom a Nike Distance Arm Bandre esett”…persze…mert fizettek érte 😀 hogy hogy nem, PONT lehet kapni és PONT akciós a szifon sztórban! méééégiiilyeeeeet! :DD és mit tud ez az armband TIZENKÉTEZERÉRT, amit egy 2-3000ft-os armban nem tud?

  9. @Macccy: Szerintem a Nike nem hülye, valszeg ha azt mondja vízálló akkor az, de én nem futok így ezt nem tudom megmondani.

    @onderon: Itt a márkát fizeted meg nem a PR cikket, nem azért adják drágábban mert fizettek a szifonnak. 🙂 Nyilván mi pozitív marketing anyagot hozunk le, de adott esetben nem írunk olyan termékről, ami nekünk sem tetszik, ez a csapatban egyfajta elv, még ha nem is hangoztatjuk.


Add a Comment