fbpx Skip to content

A Launcher alkalmazás története egészen az iOS 8 bemutatásáig vezethető vissza, amikor is az egyik első olyan alkalmazás volt, amely kihasználta az új, Értesítési központban megtalálható widget funkciót.

launcher1-800x709

A Launcher segítségével gyakorlatilag bármilyen alkalmazás ikonját elhelyezhetjük az Értesítési közponban, valamint akár teljes munkafolyamatokat is indíthatunk onnan, mint például egy kedves ismerősünk hívása egyetlen érintéssel.

A kiváló és nagyszerű fogadtatás ellenére azonban mégsem indult túl fényesen a Launcher karrierje az App Store-ban, hiszen kicsivel több mint egy hét után letiltotta az Apple az appot arra hivatkozva, hogy a fejlesztők félreértették és nem megfelelő módon használták az iOS-ben található widget funkciót.

launcher2-800x709

Ennek ellenére azonban a Launcher fejlesztője, Greg Gardner nem nyugodott bele az Apple válaszába, hanem kitartóan és folyamatosan újra és újra elküldte az alkalmazás különböző verzióit az Apple-nek abban reménykedve, hogy valamelyik verziót csak elfogadhatónak találják majd.

Ezen hónap elején a Launcher egy limitált kiadása ugyan, de végre elfogadásra került az App Store-ban. Ezen verzióval jelenleg csak hívások, emailek és üzenetek küldése, valamint FaceTime hívások kezdeményezése volt lehetséges.

Gardner többször is az Apple-höz fordult magyarázatért, hogy most miért engedték, hogy megjelenjen az alkalmazása az App Store-ban, mire válaszul azt kapta, hogy “az új funkciók megjelenése után mindig sokkal óvatosabban és konzervatívabban állnak hozzá az új alkalmazásokhoz, de ezek a szabályozások idővel rugalmasabbá válnak és lazulnak”.

Idővel az alkalmazás mára már visszanyerte az eredeti funkcionalitását, tehát gyakorlatilag bármilyen alkalmazást és munkafolyamatot elhelyezhetünk az Értesítési központban.

Mindenképpen csak ajánlani tudom, hogy kipróbáljátok a Launcher alkalmazást, hiszen ingyenes verzióval is rendelkezik, a pro verzió pedig 3.99 dollárba kerül.

[appstore id=”905099592″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. udna valaki segíteni? Ha pl a. Go home funkciót szeretném használni és a google maps utvonaltervezését meghívom, akkor elvileg üresen kell hagyni a start addresst, hogy az aktuális GPS pozicióból induljon majd megadom a végcélt és huss. Igen ám, de itt a launcher valószínűleg beírja: Current location erre pedig (legalábbis magyar környezetben) kezdő címnek a: Current Solutions Kft címéből indul ki :o) Pedig praktikus lenne nagyon is, szóval, ha tudod a megoldást vagy van ötleted, ne habozz…

  2. Mennyivel jobb az NC-be rakni egy halom ikont, mint a kezdő lapon egy mappába? Kb ugyanannyi mozdulat, és nem szemetelem teli ilyen szarságokkal a telcsit.

  3. @dnp: Az egész lényege pont az, hogy a kettő nem ugyanaz. Ez az alkalmazás ugyanis -majdnem- egy lépéssel old meg egy az alap rendszert használva csak többlépéssel elérhető feladatot. Szerintem egy próbát megér, szerezz vele saját tapasztalatot, aztán legfeljebb törlöd.

  4. Jo cikk en mar be is uzemeltem,2-3 alkalmazast tettem oda sajnos meg egyet akartam de azt nem talalom a listaban…lehet,hogy nem kezel mindent?

  5. @bimapoka: A Kontaktokban a saját névjegykártyádnál rendesen ki van töltve (szinte) minden adatod? Pl. lakcímed…

  6. Olyan ikon van benne, amivel a mobilnetet lehet ki-be kapcsolgatni?

  7. @Tamaci: Nem a céllal van a gond, hanem a kezdőponttal, annak kellene az aktuális helyzetre hivatkozni. Ez a hivatkozás elvileg akkor kapcsol be, ha a kezdőpontba nem írunk semmit (írja is a beviteli mező alatt apróbetűvel), ekkor az app a meghívott google mapsanak a Current location teszi be amit a google mapsnak kéne jól értelmeznie. De nem ezt teszi, hanem helyette a Current Solutions Kft. Címéből indít. UPDATE: tegnap este kiderült, hogy iPad Airen jól csinálja iphone 6-on meg nem, pedig ua az iOS verzió 8.2 és ua. az a google maps változat van mind a kettőn. ???

  8. @bimapoka: Én is iPad Air-en próbáltam, működött. Valami bug lehet?

  9. @KRob01: Átvitt értelemben van. 🙂 Egész konkrétan egy olyan ikont tudsz berakni, ami a 3g beállítások felületére ugraszt. Nekem már ez is nagy segítség. 🙂

  10. @bimapoka: Kipróbáltam 6+-on minden oké, Apple maps és Google maps is hazanavigál onnan ahol vagyok, ha üresen hagyom az első sort és névjegyből kitöltöm a második sort. Telepítsd újra, hátha az megoldja. 🙂

  11. brutális cucc, réges rég vagytam már ilyenre. koszi szifpm, nagyon jol mukodik ( i5s, ipad air)

  12. @yvn: Köszi, az újratelepítés megjavította. Tisztára mint egy Windows :o)

  13. Sziasztok!
    Ki szeretném tenni a Beállítások/Personal Hotspot-t.
    A beállítások menüből mármit kiteszek és klikkelek mindíg “Unable to open given launcher”
    Tud valaki segíteni?
    Köszi

  14. @streitman: Szerintem még a szerkesztőben próbáltad, ott ennél és még pár másik parancsnál valóban ezt az üzenetet kapod, de ha az NC-ben a végleges helyén próbálod ott működni fog.

  15. @bimapoka: Köszönöm a választ! Megnyitottam a Launchert/App Launcher/System Launchhable/Settings/Preferences-Personal Hotspot ezzel az elérési úttal próbáltam.
    Így nem működik.
    Sajnos nem tudom mi az a NC ha leírod pár sorban , hogy kell beállítani elérési út megadásával azt megköszönöm.

  16. @streitman: NC egyenlő Notification Center magyarul az amit a mobilod tetejéről lehúzol bármyilyen aplikációban is vagy (sőt még a zárolt képernyő tetejéről is le lehet húzni). Kipróbáltam és nekem csak akkor adja a “hibaüzenetet”, amikor még a launcher szerkesztőjében tappolok rá (ez az a felület ahol feltudod vinni az új elemeket, tudod változtatni a sorrendjét stb.) Ellenben, ha ezzel nem foglalkozol és így jóváhagyod és utána lehúzod a fentről és ott használom nekem jó.

  17. @bimapoka: köszönöm okés


Add a Comment