fbpx Skip to content

Mivel karácsonykor biztos többen is kaptak új készüléket, így most az autósok számára ajánlanánk pár autós tartót, amit érdemes lehet beszerezni a készülékünk autóban való használatához, például navigáció közben.

slide-exomount-touch06

Mivel az egy adott készüléktípushoz való tartók adott esetben egy új készülékkel már nem lennének használhatóak, ezért kifejezetten az univerzális, bármely típushoz használhatók között válogattunk, és az alábbi négy típus is mindegyik iPhone-nal kompatibilis. Vágjunk is bele!

OSO Mount Smart Plus NFC

A legkézenfekvőbb talán, ha a készüléktartót a műszerfal tetejére, vagy adott esetben a szélvédőre tapasztjuk fel, attól függően persze, hogy hol van kevésbé útban. Az OSO Mount Smart Plus tapadókorongja nanopados felületű, így nem csak a tapadókorong szívó hatása (kallantyúval rögzíthető), de a nanopad “ragadós” felülete is segít a rögzítésben, ami kifejezetten hasznos lehet akkor, ha a műszerfal bevonata nem teljesen sima, főleg hogy a legtöbb autóban általában bőr hatású, érdes felülettel találkozhatunk.

smart-nfc-hero smart-nfc-back-phone

 

A készüléket tartó rugós kar 360 fokban állítható, így bármely pozícióban rögzíteni tudjuk a készülékünket benne. A rugós karok pedig képesek még akár az iPhone 6 Plus szélességére is kinyílni (de maximum 85mm szélességre), és azt megtartani, de természetesen bármely más készüléktípussal is használható, ráadásul ha tokban hordjuk a készüléket, az sem jelent akadályt.

Különlegessége még, hogy NFC chip is található benne. Ez az iPhone-ok esetén jelenleg semmire sem használható, de más típusú, így mondjuk androidos készülékekkel a megfelelő appot (korábban ehhez az NFCSmartQ-t ajánlotta a gyártó, de most már az NFC Tools-t javasolják) használva a tartó képes a behelyezéskor a készüléket a beállításoknak megfelelő módba kapcsolni.

Az OSO Mount Smart Plus NFC tartó 7990Ft-ért vásárolható meg ide kattintva.

OSO Push NFC Air Vent Mount

Előfordulhat, hogy  a készüléket a műszerfal vagy a szélvédő helyett inkább a középkonzolra helyezett tartóba szeretnénk tenni. Erre kínál lehetőséget például az OSO másik tartója, amit a klíma kiömlőnyílásába tudunk behelyezni. A tartó hátoldalán négy kis “tüske” található, amivel a rács megfelelő helyére tudjuk a tartót rögzíteni.

push-nfc-air-vent

A behelyezést itt a tartó felső részén megtalálható fül is segíti, azt lenyomva a karok két oldalra szétnyílnak, és a piros kör közepe kiemelkedik. A készüléket ehhez hozzányomva a karokat visszahúzzák a rugók, és így a telefont gyakorlatilag egy érintéssel rögzíteni tudjuk.

Maga a tartó itt is 360 fokban állítható, a karok pedig 55mm-től 85mm-es szélességig bármely készüléket képesek befogadni, természetesen tokkal együtt. Ebben a tartóban is megtalálható az NFC chip, ami az előzőhöz hasonlóan ismét az androidos felhasználóknak lehet szempont.

Az OSO Push NFC Air Vent Mount 8900Ft-ért vásárolható meg ide kattintva.

EXOGEAR exomount Touch

Az exomount gyakorlatilag olyan, mintha ötvözték volna az OSO Mount Smart Plus és az OSO Push Air Vent termékek tulajdonságait: a Smart Plus-hoz hasonlóan nanotechnológiás tapadókoronggal rögzíthető, de a karokat a két oldalra kilógó segédkarokkal tudjuk széttolni a tartófej hátoldala felől, majd eközben itt is kiemelkedik a tartó közepe (jelen esetben egy piros X alakú gomb), amire a készüléket rányomva a karokat visszahúzza a rugó, és azok rögzítik az eszközt.

exomount-touch--best-car-mount-diagram

Ebben a típusban nincs NFC chip, a karok pedig 58,8mm-től egészen 85,6mm szélességig tudják befogadni és megtartani a különböző készülékeket, amelyeket egy szintén 360 fokban forgatható fej tart. A tapadókorong itt is egy kallantyú segítségével rögzíthető, majd ugyanezzel oldható a tapadás, majd a kis kilógó füllel tudjuk megemelni a nanopadot, ha le kívánjuk szedni a tartót a rögzítés helyéről.

Az EXOGEAR exomount Touch 8690Ft-ért vásárolható meg ide kattintva.

EXOGEAR exomount Touch CD

Az exomount Touch CD ugyanolyan tartófejjel rendelkezik, mint a sima exomount Touch, tehát itt is lehetőségünk van egyetlen érintéssel rögzíteni a készüléket, ha a karok nyitott állapota esetén azt a piros X gombhoz nyomjuk. A különbséget a tartó rögzítési módja jelenti: a Touch CD esetén ugyanis azt az autó CD-lejátszójának nyílásában tudjuk rögzíteni. Így ez azoknak lehet megfelelő választás, akiknek van az autóban CD-lejátszó, de azt nem használják, így viszont gyakorlatilag ott egy szabad hely a középkonzolon, ahová rögzíthetnének egy készüléktartót.

exomount-touch-cd

A rögzítés teljességgel kézenfekvő: csak behelyezzük a tartó lapos végét a CD-lejátszó nyílásába, majd óvatosan elkezdjük tekerni a rögzítőcsavart, aminek köszönhetően az megkapaszkodik. Eltávolításnál meg kitekerjük a csavart, a rögzítő fülek pedig elengedik a CD-lejátszó nyílását, és ki tudjuk venni.

Az exomount Touch CD 9690Ft-ért vásárolható meg ide kattintva.

Összegzés

Mivel az általam használt autóban nincs CD-lejátszó (amit egyébként amúgy sem használnék), így az ilyen tartók számomra eleve nem használhatóak. A szellőzőre rögzíthető tartót talán azoknak ajánlanám, akik a GPS-t már inkább csak biztonsági szempontból használják, de egyébként már ismert útvonalakon közlekednek, így nem kell sűrűn odapillantani, hogy mit is mutat. Így számomra mindenképp a műszerfalra vagy szélvédőre rögzíthető típusok azok, amelyek beváltak. Igaz, azt még nem tudtam eldönteni, hogy a kormány bal vagy jobb oldalára helyezzem el a tartót – mert bal oldalra nem ér el a szivargyújtós töltőadapter kábele (abszurd is lenne úgy, hacsak nem a borítás alatt átvezetve), viszont ott sokkal kevésbé akadályozza a kilátást, jobb oldalt viszont nincs a középkonzol tetején megfelelő hely hozzá, a szellőzőrácsra téve meg nagyon kiesik a látóteremből.

Az összes nanopados tapadókorong meleg vízzel lemosható, így visszaállítható az időközben a portól esetleg csökkent tapadás.

Nektek melyik típusú autós tartó vált be?

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Igen

  2. @nekima.poku: elképzelhető, hogy ezt a hozzászólást másik cikkhez szántad a Szifon appban hozzászólva?

  3. Mondjuk egy olyan tesztet azért csinálhattatok volna, h melyik taró a legstabilabb.. Ezt úgy értem, h milyen masszív maga a tartó, mennyire van utórengése amikor a kocsi már nem döcög a kátyu után, de a tartó még remeg, vagy billeg… Mert én nem csak navigációnak használom, hanem timelapse videókat is szeretek csinálni és minden döccenő után belemegy a rázkodás a felvételbe, ami nem tetszik… Ezért mindig ki kell támasztani, de az nem kényelmes. Mert ha megálok valahol, akkor ki kell venni a telót, és már vége is a kitámasztásnak… És 5 percenkét 2-3 perc szöszölés már unalmas… Ezt megtudnátok nekem nézni?

  4. Hasonló a kérdésem nekem is, bár én nem akarok timelapse videót csinálni, de ha zörög, lötyög, remeg, akkor azon nagyon fel fogom ****szni az agyamat, és kihajítom a 9000 Ft-os tartót 🙂

    Szóval az EXOGEAR exomount Touch érdekelne, hogy az mennyire rezgésmentes és merev? Meg zörög-e?

  5. Én gyári Samsung Autóstartót használok 5000 körül, de ott a rezgès teljesen kizárt, forgatható, és hidegben melegben stabil…

  6. Én vettem egy EXOGEAR exomount Touch-ot az iPhone 4s 64 gb készülékemhez, de tok / keret nélkül sem volt képes függőleges helyzetben megtartani a készüléket… Kb 5 perc pesti vezetés után lefelé kicsúszott a készülék… Nagyon gyengék benne az összehúzó rugók. Most vízszintesre fordítva használom, így csak néha néha kell odanyúlni és megigazítani. A műszerfalhoz jól tapad, kényelmes a 2 kis kar amivel szétnyitod a tartót és a telót csak bele kell tenni és becsukódik… Csak sajnos gyenge…

    Ha lenne bene valami állítható műanyag végállás ütköző ( egy sima hosszabbítható L alakú műanyagdarab ) ami megfogná a készülék csúszását, akkor frankó lenne, mivel csak lefelé menekül és előre nem bukik ki.

    Könnyebb készülékekkel talán működhet.

  7. Sziasztok!
    Nekem az Exogear kb egy évet bírt ki, szétszedte a szilikont a nap, kb naponta leesett a szélvédőről. Nagy csalódás volt nekem, ennyiér bírhatta volna még egy kicsit a kiképzést. Jelenleg Nokia tartót használok 2,5 éve, tökéletes és ami fontos hogy egykezes! Egyszer sem esett még le!

  8. Hát akkor hagyjátok, ne is nézegessétek. A video alapján is gyengécskének tűnik, és ezt a hozzászólások meg is erősítették. A régi szép időkben minden telefonhoz gyártott a gyártó rendes tartót. Manapság meg ezek a műanyag cuccok mennek.

  9. Steelie ötletes de odaragasszak egy vasdarabot a gyönyörő telefonom hátuljára???? Na neeeee 🙂

  10. @pajti-1:
    Melyik nokiát használod?

  11. @Kovács Péter: Nincs ráragasztva, kisebb átbérőjű kört vágtam a tokra, mint a mágnes, így beszorul a hátlap és a tok közé. 😉

  12. @Put2, @Kovács Péter: közben kipróbáltam, és az iPhone beépített timelapse funkciójával egyik tartóval sem tapasztalható a felvételen rázkódás.


Add a Comment