Pushbullet: fogadd az iOS-re érkező értesítéseket az asztali gépeden!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap frissült a Pushbullet nevű alkalmazás. Én is csak fél füllel hallottam róla, hogy eszközök között képes adatokat, linkeket, szövegeket átküldeni. A tegnapi frissítéssel azonban most már az iOS-es értesítéseket is megkapjuk Mac-en vagy Windows PC-n.

Screen Shot 2015-01-29 at 11.37.12

Régóta kerestem már ilyen alkalmazást, mert sajnos sok értesítés csak az iPhone-omon jelenik meg, mint például az Instagram. Nekem nagyon sokszor van lehalkítva a telefonom, mivel zavar, ha munka közben félbeszakítanak, azonban néhány értesítés számomra fontos, ebben is segíthet a Plushbullet. Na de még is mire való és mennyibe kerül? Ássunk a mélyére…

Tehát ahogy írtam, az iOS eszközünkről megkapjuk az értesítéseket a Mac-en vagy akár a Windows PC-nken. Sőt, ha esetleg netalántán, véletlen, Android-os készülékünk is van, szigorúan másodlagos készülékként, akkor arra is elérhető ez az app, tehát ugyancsak megkaphatjuk az értesítéseket a számítógépünkre. 😉

Nekem ki van kapcsolva a Handoff, ami ugye Mac és iOS eszköz között átadja a hívást, például kicsörög a Mac is, mikor hívnak telefonon. Régebben tetszett, azonban mára már rendkívül zavar, viszont a PushBullettel csak egy értesítést kapok, ha csörög a telefonom, vagy ha éppen elmulasztottam egy hívást:

Screen Shot 2015-01-29 at 11.39.08

Hibátlan, egyáltalán nem zavaró de még is tudok róla, hogy hívnak. Természetesen a Push értesítésekhez Bluetooth 4.0 LE kapcsolat szükséges, ami szinte alig használja a készülék akkumulátorát, így nem zavaró. A Push üzeneteket is testre szabhatjuk, beállíthatjuk, hogy miről kérünk, miről pedig nem. Például ha zavarna, hogy a Facebook állandóan küldi az értesítéseket, akkor azt nyugodtan beállíthatjuk, hogy a gépen már ne kapjuk meg újra, vagy éppenséggel duplán.

Screen Shot 2015-01-29 at 11.46.51

Egyetlen pipával aktiválhatok 1-1 alkalmazást, ha érdekel az értesítése a számítógépemen is. Hibátlan! Az értesítések mellett fájlokat is küldhetünk 25MB-ig oda-vissza, illetve akár linkeket is megoszthatunk a két eszköz között. Például megtetszett egy cikk, amit Facebookon láttam, de éppen a konyhában reggeliztem és inkább gépen akartam elolvasni: a linket a Pushbullet segítségével átküldtem gépre úgy, hogy mikor odaültem már a Safariban megnyitva betöltődve találtam. 🙂 (A Facebook esetén egyébként az adott hírt egy ideje már lehetőség van hozzáadni olvasási listához is, amit később külön menüpontban találunk meg a Facebookon, de ez jó pár kattintással több annál, mint amennyit a hír adott esetben ér.)

Screen Shot 2015-01-29 at 11.50.29

A linkek mellett barátokat is felvehetünk, így egymásnak is küldhetünk linkeket. A Pushbullet teljesen ingyenes, nem kell fizetni sem a szolgáltatásokért, sem az alkalmazásokért, így mindenképp próbáljátok ki! Összességében eddig meg vagyok vele elégedve, hibátlanul működik.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @MacFly: nem teljesen, mert a hívásokat nem adja át, így azt PC-n fogadni nem fogod tudni, és az alkalmazások állapotát sem tudja közölni a Windows-zal, hogy mondjuk a telefonon megkezdett emailt a gépen tudd folytatni, vagy fordítva. csak az értesítéseket adja át a beállításoknak megfelelően.

 2. Arra azért felhívhattad volna a figyelmünket, hogy csak fészbúk, és gógl profillal tudsz belépni a programba, úgyhogy ezért nálam ez kuka! Kár érte, mert jónak tűnik! Nem is értem, hogy miért nem lehet ezek nélkül használni!

 3. @Benjamin: Nem az iOS eszközön, hanem a gépen! Fusson a program, legyél bejelentkezve, majd a brogram menüjében megtalálod a preferences-t és ott lesz a lista, ahol pipa vagy nem pipa.

 4. @apple01: igen, a gépen néztem, ahogy írtad, nekem nincs felső menü csak egy fogaskerék, ami a settings, de ott nincs semmi ilyesféle… pc-hez is bluetooth-szal kapcsolódik?

 5. Jöhetne ide is, mert én se látok semmi ilyen opciót. Se telefonon, se az gépes appban, se a chrome bővítményben. Push értesítést valóban tudok küldeni mindegyik készülékre, de arra semmi opció, hogy az alkalmazások értesítései menjenek át.

 6. @admin: Áh, így már mindent értek. Néztem is, hogy a screenshotok mintha csak macról lennének, de hát írtátok, akkor biztos megy. Az iOS app amúgy gyanús volt, mert amikor bekapcsoltam a notificationokat írta, hogy macra küldi, de gondoltam az ugyanolyan, mintha pc-re küldené. Mindegy. Arra jó lesz, hogy linkeket küldjek ide-oda, azzal mindig gondban voltam és jegyzetelős appokat használtam elég körülményes módon.

 7. A Handoff azért “kicsit” több annál, hogy csak a hívásokat lehet vele mac-en fogadni. Ha zavar a folyamatos csörgés a gépen, akkor elég azt az opciót kikapcsolni a FaceTime menüben…

 8. Apple01-nek:

  Szia, az állvány amit kérdezel az a twelve south allvanya.
  http://store.apple.com/us/product/HD716ZM/A/twelve-south-hirise-stand-for-iphone-55s-and-ipad-mini
  Viszonylag profi cucc ! Alumínium több aljzattal, hogy tokkal együtt is be tudd tenni a telod!
  Kàbel nem jár hozza !!!

  😉

  Amúgy a fika szerintem sem helyen való .
  Csak azért hogy írj valamit , azért nem kell !
  Minden kütyü erősen szubjektív , gyakorlatilag bináris ; vagy tetszik vagy nem ! Ennyi .

 9. @admin: sajnos igen, és ezt már a pushbullet is megerősítette e-mailben:

  “Right now we’re only able to forward iOS notifications to our Mac app. We’re working to add support for Windows as well and I hope we have this added very soon. Consider keeping an eye on our iOS app updates as we’ll mention support there. Thanks for your patience.”

 10. Alapból mindenféle külső program nélkül is igy van , latja a Safari a nyitott ablakokat oda vissza telefon-iPad-Mac
  Például megtetszett egy cikk, amit Facebookon láttam, de éppen a konyhában reggeliztem és inkább gépen akartam elolvasni: a linket a Pushbullet segítségével átküldtem gépre úgy, hogy mikor odaültem már a Safariban megnyitva betöltődve találtam. 🙂

 11. IOS to Mac értesítéseket sehogy sem tudom bekapcsolni. Telefonon azt írja, hogy engedélyezzem a Bluetooth -t. Engedélyezve van, mégsem engedi bekapcsolni. Próbáltam párosítani, a kódot elküldi mégis azt írja, hogy nem kapcsolódik a két eszköz.

 12. Mi motivál valakit arra, hogy írjon egy ingyenes rendszert minden platformra? 🙂 Biztos az NSA fedőcége ez és minden értesítésről ők is kapnak üzenetet az adatbázisukba. 😀 Nembaj, én azért feltelepítem. :DDDD

 13. Nagyon tetszene a program. Telepítettem iPhone 4S-re és MacBook Pro Retinára. Bluetooth párosítva, gépen a telefont látja, de a preferences résznél nem látom az appokat, és nem is megy át az értesítés semmiről. Ötlet esetleg? (Halkan jegyzem meg, nálam elég bugos, a beállításokból való kilépés után félig eltűnik a fejléc, többször kilépett gépen és telefonon is.)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!