fbpx Skip to content

A Word Lens alkalmazásról gondolom sokan hallottatok már, hiszen mi is írtunk róla korábban. Ez egy olyan app, ami a telefon kameráján keresztül látott feliratokat valós időben képes lefordítani, de úgy, hogy ki is cseréli a fordított szöveget a képen is, így mondjuk az adott tábla már számunkra is érhető nyelven jelenik meg a képernyőn.

google-translate_cover

A Word Lens-t nem is olyan rég felvásárolta a Google és képességeit a Google Translate alkalmazás legújabb frissítésébe be is tette. A frissítés viszont itt nem áll meg, ugyanis már élő beszédet is képes fordítani, így akár egy telefon segítségével tolmács és egyéb fordító programok nélkül tudunk majdnem folyamatos beszélgetést folytatni egy külföldivel.

google_translate

A Word Lens által biztosított valósidejű fordítás sajnos magyar nyelven még nem érhető el, csak az angol, német, orosz, olasz, spanyol, francia és portugál nyelveket támogatja, viszont fénykép alapján magyarul is tud a Google Translate további 35 nyelv mellett. Ezt a funkciót a kis kamera ikon segítségével tudjuk elérni, ami után készít egy képet az app és elemzi azt, hogy hol lehet rajta szöveg és amit szövegnek észlel, azt egy téglalapba teszi. Ez a funkció az ott helyben készített képekkel, vagy a telefonon található korábbi képekkel is működik.

google_translet_2

google translate_3

Az általam csak tolmács funkciónak nevezett újításban pedig akár egyszerre képes mindkét nyelvet értelmezni és fordítani is, de lehetőség van arra is, hogy csak az egyik nyelvet fordítsa. Persze azért csodát ne várjunk, tehát hogy ezzel komoly tárgyalásokat tudnánk lebonyolítani, hiszen azért elég magyartalanok lesznek a mondatok – de szerintem egy kiindulási alapnak nagyon is jó.

Mindenképp próbáljátok ki, hogy lássátok, nektek mennyire lehet segítségetekre a Google Translate a hétköznapokban.

[appstore id=”414706506″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Miert nem tudna magyarul? Siman fordit hang utan magyarrol is.

  2. Kiindulasi alapnak jo, ha szavakat fordit az ember kulon-kulon. Az enyem egy egyszeru mondattal mar nem bir el. 🙂

  3. Mkr azt tudja igen csak azt nem h rairanyitod a kamerat a szovegre es rogton magyarra forditja… A hangfelismeres megy meg a fenykep alapjan is. De vegre erre vartam kb 1 eve hogy ios-on is legyen ilyen


Add a Comment