fbpx Skip to content

Pár napja jelent meg az iOS 8.2 legújabb bétája, amiről mi is beszámoltunk korábban. Azonban ebben a bétában egy érdekes új alkalmazásra is bukkantak.

watch_cover

Először a 9to5mac számolt be róla, hogy találtak egy új, Companion-nak becézett appot, amivel a leendő Apple Watch tulajdonosok tudják majd beállítani az órájukat. Az app segítségével, ahogy az várható is volt, például az ikonokat tudjuk rendezni:

Screen Shot 2015-01-15 at 12.56.42

Az egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy a végleges alkalmazás is így fog kinézni, de látható, hogy a drag and drop módszerrel könnyedén rendezhetjük az alkalmazásokat az órán.

Screen Shot 2015-01-15 at 12.58.17

A fenti képen az óra alapértelmezett felületét szabhatjuk testre. Például az idő kijelzést, a push-értesítést és így tovább… A monogram segítségével rövid üzeneteket készíthetünk, amit akár az óráról is elküldhetünk majd, billentyűzet hiányában.

Screen Shot 2015-01-15 at 12.59.58

Rengeteg beállítást kapunk az üzenetek résznél is, főleg az értesítésekkel kapcsolatban, külön beállíthatjuk, hogy mikor kérünk értesítéseket, hogyan válaszolunk, milyen alapértelmezett válaszokat küldhetünk az óráról. Ahogy már korábban lehetett tudni, nem lesz billentyűzet az Apple Watch-on, így mindent előre kell majd beállítani és adott esetben egy menüből tudunk választani majd magán az órán.

Screen Shot 2015-01-15 at 13.08.08

A mozgás résznél is rengeteg beállítást kapunk, külön értesítést kérhetünk, ha már régen mozogtunk, vagy ha elértük a napi szintet, avagy a célunkat. Heti statisztikát is kaphatunk, illetve értesítést bizonyos időközönként. A pulzust is mutatja majd ugye az óra, és navigáció esetén rezgéssel értesíthet minket, ha adott esetben irányt kell változtatnunk.

img_2193

Érdekes még az óra védelme. Az Apple Pay miatt itt is elérhető a jelkódzár, ami lehet 4 számjegyű, de lehet akár bonyolultabb és így biztonságosabb is. Az óra egyszer kéri csak bizonyos időközönként a jelkódot, de ha levesszük az órát a csuklónkról, akkor újra kéri! Bonyolultabb jelkódzár esetén pedig ha a csuklón van az óra, akkor az iPhone segítségével tudjuk kinyitni.

Összességében nagyon összetett lesz a rendszer és mindenre kiterjedő, nem is csoda, hogy az Apple az elmúlt évben kivárt vele és folyamatosan dolgozott rajta. Egyszerűen imádom amikor a szoftver is felér a hardver szintjére és megannyi lehetőséget kapunk! Hihetetlen, hogy egyelőre csak egy alkalmazással találkoztunk, de már mennyi mindent tud az óra és magán az órán lévő rendszert még nem is láttuk élőben csak demózva. Rendkívül kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki tavasszal az Apple.

 Mennyien vásárolnak majd Apple Watch-ot?

Screenshot-110

A Business Insider készített egy kimutatást, hogy körülbelül hány iPhone 6 tulajdonos fog vásárolni Apple Watch-ot, a fenti kép alapján 18% biztosan, a többi pedig majd meglátja vagy egyáltalán nem készül vásárolni az Apple órájából. A kérdés már csak az, hogy itthon hányan szeretnétek vásárolni az új Apple Watch-ból a már olvasottak alapján:

[poll id=”169″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Azt nem értem, hogy miért csak 6 és 6plusra csinálták a felmérést, hiszen nem csak azokkal lesz kompatibilis.

  2. Nem!

  3. megvárom a kovetkezo modellt, gondolom akkorra már kiforrja magát valamennyire. szóval igen veszek majd biztosan, de még kicsit várok vele

  4. jó lenne sportolásra ha lenne benne GPS is … akkor vennék

  5. @rossifumi: 🙂 marha jó ötlet… üzemidő mennyi lenne? 3 perc?

  6. @dnp: polar V800 – 13 ora… Futashoz, turahoz, ha eleg percenkent nezni a poziciot, nem kell masodpercenkent ez 50 ora. Nem navigalni kell, az zabal kurva sokat, hanem a poziciot lekerdezni.

  7. Aki sportoláshoz akar órát, az nem ezt veszi. Geekeknek jó, komolyabb sportoláshoz alkalmatlan. Polar tényleg jobb sportra. Nem okosóra, de wazze, most sportolni mész, vagy az óráddal akarsz játszani?

  8. @dnp: miért, annyi neked nem elég? 🙂 🙂 🙂

  9. @draft: Kocsit megtalálom 3 perc alatt, annak meg azután van saját GPS-e 🙂 Akkor végülis jó így 🙂


Add a Comment