fbpx Skip to content

Aki rendszeresen követi az oldalt, az már olvashatott az Apple épülő új központjáról, a Campus 2-ről vagy más néven az iSpaceShipről (ez utóbbi elnevezést az űrhajó alakú forma miatt kapta). Lelkes Apple-rajongók általában havi rendszerességgel készítenek drónos videókat a munkálatok állásáról, így láthatjuk, mennyire haladnak az építkezéssel.

Apple campus 2

Nemrég megérkezett a legújabb videó. Több érdekessége is van a videónak:

  • talán legnagyobb újdonsága, hogy már nem sima HD-ban, hanem 4K felbontásban (!) készült a felvétel. A szuperéles képeket 4K-s monitoron vagy egy 5K-s iMac-en lehet a legjobban élvezni. Kicsit ront az élvezeten, hogy azért közeli képek nem készültek, igazi madártávlatból lehet megszemlélni az építkezést.
  • a nyitó kép az Apple jelenlegi főhadiszállásán készült. Márpedig az Apple teljesen érthetően nincs oda a drónos kémfelvételekért, az építkezés biztonági őrei üldözik a drónokat reptetőket.
  • a munkások nagyban dolgoznak a (jövőbeni) föld alatti szinteken. Talán ez a legnagyobb haladás a legutóbbi videóhoz képest.

Az építkezés a tervek szerint halad, lásd a lenti projekttervet. Maga az építménykomplexum 176 hektáron terül el, 260 ezer négyzetméternyi iroda lesz benne, és ha elkészül, 12000 ember fog itt dolgozni. Tervezett befejezés 2016 vége. Ehhez az kell, hogy hétköznap 12 órát, hétvégén pedig 9 órát dolgozzanak a munkások.

apple-campus-2-project-schedule

A következő videó január végén, február elején várható, addig is nézzétek meg a 4K-s klipet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. …. Az első és utolsó képkockákon döbbentem meg … Ha nem tudod, hogy egy építkezés van a zöld kerítés mögött 🙂 semmit sem veszel észre belőle 🙂 … Lenne mit tanulnunk ebből a mentalításból is …

  2. Mi ezen a meglepő?
    Itthon is normális helyen igy van el kerítve …

  3. Elég gagyi felvétel. Kicsit közelebb is mehetne a csávó. Nem sok mindent látni… Vagy átrepülhetne felette.. A gyerekben vagy nincs bátorság vagy szimplán balf@sz…


Add a Comment