fbpx Skip to content

Újra belecsapunk a technikai levesbe, mivel idén is megrendezésre került a CES kiállítás Las Vegasban. Mostantól egészen január 9-ig tart, tehát a hét végéig.

cesvegasqardio

Las Vegasban rendezik meg minden év elején a világ legjobb technikai kiállítását. A cégek a 2015-ös felhozatalaikat mutatják be itt az újságíróknak, bloggereknek. Ezek közül szemezgetünk nektek egész héten. Az első cikkben a LaCie, Seagate, Parrot új termékeit mutatjuk be.

LaCie

laciemirror-800x531-500x331

A LaCie új terméke a Mirror névre keresztelt külső merevlemez, ami nevéhez hűen tükröződik. Az érdekessége az, hogy Gorilla Glass-ból készült, szinte ugyanaz az üveg, mint amit az Apple az iPhone készülékeknél használ. 1TB-os kivitelben lesz elérhető valamikor januárban 279 dolláros áron, tehát 74.000FT-ért. LaCie külső 1TB-os lemezéről már írtunk korábban itt: LaCie FUEL: 1TB a zsebedben, ami vezeték nélkül tárolja az iPhone, iPad adatait

Seagate

seagate-seven-2

Seagate egy 500GB-os merevlemezt jelentett be, azonban nem kis céllal: ez a világ legvékonyabb HDD-je. Ahogy a fenti képen látszik, a designra is ráfeküdt a vállalat. A Seagate Seven egy 7mm vékony USB 3-as külső winchester. Engem már itt megvett kilóra, igaz, az 500GB nem sok, de ha valakinek könnyű külső meghajtóra van szüksége, hibátlan választás lehet. Szerintem többen még nem fogtuk fel, hogy mennyire vékony az a 7mm, ami tényleg bárhol elfér. Valamikor január közepén jelenik meg, közel 100 dolláros áron, itthon körülbelül 28-30.000Ft-ért. De nézzétek meg a videót:

Parrot

Screen Shot 2015-01-05 at 10.35.53

A Parrot idén is bemutat pár új terméket. Köztük az elsők az okos fejhallgatók, fülhallgatók. Ezekkel most már nem csak zenét tudunk hallgatni, hanem nyomon követhetjük a napi tevékenységeinket, futást, sportolást. Érdekes dolog ez, mivel manapság már maga az iPhone is követi a mozgásunkat és rengeteg okoskarkötő is vásárolható.

Az okos fejhallgatók természetesen vezeték nélküliek. Mérik az aktuális pulzusunkat, hogy hány lépést teszünk meg percenként, a zajszűrést állíthatjuk, és rengeteg más “fontos” információt tudhatunk meg segítségükkel.

Apps_Parrot_ZikSport_iPadMini_HD.0

Az árukról és megjelenésükről egyelőre nincs hír.

A Parrot számos terméket forgalmaz, így most például új autós központi egységet is bemutattak a CES-en. Ez az egység támogatja az Apple CarPlay-t is, de talán ez a legkevesebb, amellett hogy mennyi mindent tud. Nézzétek meg a videót:

Azt hittétek, vége van a Parrot esetén az újdonságoknak? Nem, még mindig van új termékük, és most ismét a növényeket vették célba. Még 2014 elején mutatták be a Parrot Flower Powert, ami nekem is van itthon, azonban most még tovább léptek, nem fogjátok elhinni:

 

Idén a Parrot Pot és a H2O lett a két új termékük, amikkel már nemcsak nyomon követhetjük egy növény fejlődését, hanem segíthetünk is neki távolról. Megöntözhetjük, vagy akár beállíthatjuk, hogy ezt automatikusan nélkülünk csinálja a Parrot. Továbbra is rengeteg információt kapunk növényeinkről, például hogy mennyi napfényt kapnak, vagy éppen mennyi a tápanyaga a földnek, azon túl, hogy tudjuk, mennyi vízre van éppen szükségünk. A Parrot adatbázisában már több mint 7.000 növény érhető el, így az általánosan használt virágokhoz kiválóan lehet használni. Az áruk olyan 60-100 dollár között mozog majd.

Hamarosan érkezik a következő CES-es cikkünk. Mit gondoltok ezekről a termékekről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Van valakinek a LaCie külső merevlmezekkel kapcsolatban valami tapasztalata? Én úgy tudom, hogy nem túl megbízhatóak… Főleg a narancsárga borítású Rugged nevű termékük.
    Vélemények?

  2. Hat az elso egy kalap… Mar bocsanat…:) tukros vinyo ahham minek????? A masik meg nagyon jo higy vekony….30 ezerert veszel egy 1TB-s samsung s2 vinyot ami szinten 3.0-as….
    A 3. Ertelmesebb dolgokat tartalmaz attol fuggetlenul hogy nekem nincs ra szuksegem…

  3. @osy
    Nem rosszak a LaCie winyók, nekem volt n.sárga Rugged 4db ból 1 feladta 5 év után. Ár/érték arányban nem biztos, hogy jó választás!

    @pete66
    1. Teljesen egyetértek veled. Ki nézegeti magát egy tükrös HDD-n?
    2. Amúgy meg a Samsung 2,5″ 840 Evo Basic 6.8mm! Igaz nem hagyományos HDD, viszont pörgősebb, halkabb, energiatakarékosabb, és kevésbé kényes is! 150g helyet 53g 🙂 Belepakolod egy USB 3.0 slim tokba és ennyi… mi kell még? 🙂

  4. Nekem egy “régi” LaCie 2big van 2 db 3TB-os winyóval (https://www.lacie.com/products/product.htm?id=10573). Kb. 2 éve vettem, kiválóan működik a mai napig. Nagy hátránya az a nagy kék lámpa az elején, ami bevilágítja az egész szobát. Letakartam egy vastag papírral – probléma megoldva. 😀

  5. Mikor jonnek az elso elhajlott a winyom hirek? 😀

  6. Valaki ezeket is megfogja venni,akinek tellik ra mert van ra igeny ha csinaltak ilyet,de az en fel szobamba nem ilyen valo…majd veszik a milliomosok a designos hazukba,ez nekik van nem az "atlag" embernek…


Add a Comment