fbpx Skip to content

Nem vagyok nagy híve az általam csak nevelgetős, Farmville-szerűnek nevezett játékoknak (mondjuk a Godus az pont eléggé beszippantott), viszont most az Én kicsi Tescóm is egészen le tudott kötni, mert egészen jópofa kis játék.

tesco_splash_640x360

Az Én kicsi Tescóm, ahogyan az már a nevéből is látszik, nem meglepő módon egy Tesco áruház életéről szól. Nekünk, azaz a játékosoknak kell elvégezni mindazt, amit a való életben egy-egy Tesco esetén több százan végeznek.

A játék elején csak egy viszonylag kis boltot kell irányítanunk, amiben az árukészlet és választék is szegényes, viszont a játék során, ahogy egyre jobban felpörög az üzlet, lehetőségünk van mind a bolt méretét bővíteni, mind az árukészletet és választékot is növelni.

tesco1

Kezdetben a boltunk csak élelmiszert árul, viszont később műszaki és ruházati cikkek árusítására is lehetőséget kapunk. Kézben kell tartanunk a rendeléseket, hogy lehetőleg minden vásárlónkat ki tudjunk szolgálni. A vásárlók, ahogyan a való életben is, egyéni igényekkel érkeznek a Tescónkba, így figyelnünk kell arra, hogy van, akik egy-egy bizonyos márkát keresnek, de vannak olyanok, akiknek csak az számít, hogy a számla végösszege minél barátibb legyen.

A profitból tudunk építőanyagot venni és munkásokat felbérelni, hogy bővítsék mind a raktárat, mind az eladóteret. Apropó, eladótér. A polcokat és azokon az árukat – ahogyan az igazi Tescóban is – változtathatjuk, hogy a vásárlók ne rutinból pakolják a termékeket a kosárba, hanem mindig mutathassunk számukra új és új termékeket, ezzel a vásárlásra ösztönözve őket.

tesco2

Jópofa módon a játék az igazi Tesco áruházakban zajló akciókkal együtt frissül, így például mind a Simpson családos, mind a Rubikos akciókat a játékban is meg tudtuk jeleníteni, illetve a karácsonyi időszakban az ünnephez illő zenével, havas tájjal és hóeséssel kedveskedtek a fejlesztők.

Az Én kicsi Tescóm rendelkezik Facebook támogatással is, amin keresztül az ismerőseink áruházait is megnézhetjük, ötleteket meríthetünk belőle, de akár kereskedhetünk is velük, sőt, hetente kihívások elé is állít minket a játék, amelyek teljesítése alapján a ranglistára is felkerülhetünk.

tesco3

Az Én kicsi Tescóm egy magyar fejlesztésű játék, mely a POSSIBLE Games berkeiben készült, így pár belső információt is kaptunk a játék statisztikáiból. A magyar App Store-ból a nyári indulás óta több mint 155 ezren töltötték le a játékot és a játékosok átlagosan 51x indították el a készülékükön a játékot és egy-egy elindítás után 11 percet játszottak (míg az ipari átlag csak 3 perc). Fél év alatt viszont már több, mint 13 milliószor indítottátok el a játékot, ami azért elég meggyőző adat.

A POSSIBLE Games a TheEndApp-pal vált híressé, de ők készítették az első endless shooter játékot is a Die Hard ötödik filmjéhez. Lehetőségem volt nemrég bepillantani egy még készülő új játékukba, ami minden eddiginél jobbnak ígérkezik, szóval érdmes mind a Szifon.com-ot, mind a POSSIBLE Games-t figyelemmel kísérni, nehogy lemaradjatok jó magyar fejlesztésű játékokról.

[appstore id=”873167768″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Jó eséllyel kedves vezérünknek és az elborult narancsvidék lakóinak hála pár év múlva csak így találkozhat az átlag ember a tecsóval…

  2. vasárnap is lehet vele játszani?

  3. 🙂 IOS 5.1 a minimum, 6.1.6-al akkor jó vagyok… Letölt, kipróbál… deee nem mert mire betöltene össze omlik 🙂 Kuka 🙂
    Vagy az lenne a gond, hogy vasárnap van? 😀

  4. Én Tesco-ban dolgozom már 7 éve,és lassan élőben is 10-20 ember munkáját kell végeznie egy embernek!
    Sőtt a vásárlóknak már maguknak kell bekasszáznia amit megvettek.Hamarosan már az árút is maguknak kell kitölteniük,ha vásárolni szeretnének.

  5. Hmm, nem volt már erről cikk korábban?

  6. Na ez mar tenyleg beteg nekem 😀

  7. Nekem 6+-on a fel kepernyo fekete. Olyan, mint ha nem lenne kompatibilis a merettel.

    Masnak is ilyen?

  8. Jópofa játék 🙂 Arra tökéletes, ha pont nem akarok csinálni semmit akkor ezzel bármennyit lehet szórakozni. 😀

    @Kable: Szvsz az önkiszolgáló pénztár a Tesco legjobb húzása volt. Lenyúlhatnák mások is, sokkal gyorsabb.

  9. szerintem ez tok egyszeruen valamilyen felmeres, hogy ki mit hogy csinalna amit majd a tesco ki elemez. tud csinalni ezekbol statiszkikakat meg ilyenek.

  10. @diario hat neked sincs sok eszed.


Add a Comment