fbpx Skip to content

Pár hónapja már elérhető az Apple Pay Amerikában, így most az ünnepekre a Bank of America is készített egy reklámot.

Screen Shot 2014-12-22 at 13.02.20

A videó önmagában nem nagy szám. Egy nő vásárol az új Apple Pay rendszerrel a férjének, a kedvencének, és persze magának. Egyszer nézhető, valószínűleg nem marad meg senkinek. Annál inkább érdekes az Apple álláshirdetése.

Azt már tudjuk, hogy itthon is használhatjuk az Apple Pay-t, ehhez nincs másra szükségünk, mint egy amerikai bankkártyára, ami támogatja ezt. Szinte valamennyi PayPass-terminálon fizethetünk vele. Mi is kipróbáltuk már korábban, erről itt tudtok olvasni: Hazánkban elsőként próbáltuk ki az Apple Pay-t! (videó)

Az elmúlt hetekben feltűnt egy érdekes álláshirdetés az Apple-nél, ami azóta természetesen már nem elérhető, de a következő állt benne:

Az Apple Pay egy új és izgalmas terület, és tervben van elérhetővé tétele Európában (E), a Közel-Keleten (ME), Indiában (I) és Afrikában (A). Az Apple Pay meg fogja változtatni, ahogyan a fogyasztók az érintés nélküli technológia és az az iPhone 6-ba valamint az Apple Watch-ba épített egyedi biztonsági megoldások segítségével fizetnek egy könnyű és biztonságos módon. Az új, londoni Apple Pay csapat feladata ennek a technológiának a bevezetése lesz az európai, közel-keleti, indiai és afrikai piacokon, együttműködve a különféle belső és külső partnerekkel, az amerikai csapatokkal együtt (ahol a termék először vált elérhetővé), és az EMEIA szervezettel, valamint a bankkártya kibocsátókkal, fizetési hálózatokkal és kereskedőkkel Európa szerte.

Szóval elképzelhető, hogy 2015-ben valamelyik bank nálunk is támogatja majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Remélem az Erste is kapcsol és már ki is rakom a kártyákat a pénztárcámból.

  2. Annyira ne siesd el ! Rengeteg helyen nincs paypass!

  3. @mrisz32: Ahol teminal van ott mar majdnem mindenhol Paypassos a terminal. Ha meg nem, akkor meg nagy tempoban cserelik le a bankok itthon. Ugyhogy nagy segitseg egy paypassos kartya vagy az Applepay..

  4. @mrisz32: Itthon elég jó tempóban terjed a PayPass elfogadása.
    Személy szerint ezért bízom az ApplePay mihamarabbi beindulásában, hisz csak 1 banknak kell elkezdenie és ugrik a többi is. Az OTP ráadásul igen fogékony is az új technológiákra, ha pedig ő lép, akkor tuti megy utána a többi is.

  5. Mindenhol kartyaval fizetek es nektek kegyen igazatok de sajna sok helyen nincs paypass . Es nem foglalkozik vele a bolt azt mindtak amikor megkerdeztem .

  6. @mrisz32: Tekintve, hogy a POS terminálokat időnként szinte kötelező cserélni és itthon már csak PayPassosat lehet beszerezni a bankoktól (ahogy a kártyákat is már csak így lehet) az, hogy nem foglalkoznak vele irreleváns. A jelenleg használatban lévő POS terminálok kb. fele már támogatja, köztük a legnagyobb élelmiszerláncok, gyorséttermek, benzinkutak is.

  7. Nekem az Ersténél paywave-es kártyám van amire sok helyen a paypass-os nem reagál…


Add a Comment