fbpx Skip to content

Idén mindenki azt várta, hogy az Apple készülékei zafírkristály kijelzővel érkeznek, azonban a már jól bevált Gorilla Glass-t kaptuk. Jövőre, ha az Apple nem a zafírkristály kijelzőt választja, akkor valószínűleg az alábbi videón látható Gorilla Glass kerül a készülékekbe.

Screen Shot 2014-12-12 at 16.43.17

5 percen keresztül láthatjuk, hogy mennyire erősek ezek az üvegek, illetve hogy a zafírhoz képest is jóval ellenállóbbak. Biztos sokan törtétek már össze a kijelzőtöket, tehát ez nem azt jelenti, hogy jövőre kevesebb törött kijelző lesz, de minden bizonnyal erősebb üvegeket kapunk és kevésbé tudjuk majd megkarcolni őket. Nézzétek meg a videót:

A leejtéses teszt érdekes, mert nem törik össze az üveg, ugyanakkor az iPhone-ok esetén viszont tapasztalható, hogy ha egy szerencsétlen ponton találja el a készülék a földet, akkor a kijelző üvege hajlamos végigrepedni. Az pedig megmosolyogtató, amikor az üveg hajlékonyságát mutatják, valaki a háttérben elsüti a poént, hogy “akkor a telefonoknak is meg szabad hajolnia”?

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Nem értem miért elöltetik ezt a zafír témát ha tesztek is azt mutatják hogy a gorilla jobb?

  2. A zafír karcállóbb de a gorilla hajlékonyabb.
    Örülnék ha két év múlva zafír lenne.
    Elfelejthetnénk a fóliákat.

  3. Hello! Az én 5S telefonomon gyári  bőrtok van és üvegfólia. Kiváló védelem és még jól is néz ki. Rádőlt már fa a telefonra, ejtettem le lépcsőn és karc sincs rajta.
    A bőrtokot sokan nem szeretik mert kopik, nálam nem, de a pénztárcámat sem dobom ki mert kicsit használt. Egyébként nem csúszik a kézben mint a csupasz telefon .

  4. Nekem 2 éves az 5-ös, és nem látok karcot rajta, pedig fólia és tok nélkül használom. Igaz, nem rakom mellé a kulcsaimat. 🙂

  5. Ha ejted,mind törik…főleg ha szerencsétlenül esik…
    Nekem nem egyszer esett,de semmi baja.csak a 40 tonnát nem bírta ki…

  6. Helo sziaztok kérdés : ha van egy i pad air em és meg tört az üveg és én azt 35 ezerér el vitem egy szervizbe ahol rá raktak egy kb 500 fts fröcs öntotöt " valami" s azota pixel hiba és érzékelési is jelentkezik. Van hely ahol gyári üveget raknak fel ? S teszem azt nem ugy higy a hone gomb beszorul meg ijenek . Vagy andrásyn ki fizetem a külömbözetet és uj gép . Plz help. Mert megy tönre a még fél éve se meg lévö gépem thx

  7. @davesiquestions: probáld meg az appsolute.hu-nál

  8. Meg valahogy olvashatóbb formában összehozni…


Add a Comment