Cyber hétfő: az iOS négyszeresen felülmúlta az Androidot

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten ünnepelték az Egyesült Államokban a Hálaadást, majd ezt követően tartották a kereskedők a fekete pénteket, amiről mi is írtunk. Viszont egyszer minden ünnep elmúlik és jönnek a szürke hétköznapok. Ezt próbálják egy kicsit szűkíteni a kereskedők, mivel a fekete pénteket követő hétfőt Cyber hétfőnek keresztelték el, amikor továbbra is árengedményekkel lehet sok műszaki cikket megvásárolni. Az IBM a Digital Analytics Benchmark Hub elnevezésű eszközével mérte a Cyber hétfő online forgalmát. Az eredményeket most hozták nyilvánosságra.

Android-iOS-main

Az első megállapítás szerint az online forgalom az előző évihez képest 8.5%-kal nőtt, ami tulajdonképpen teljes egészében a mobil eszközökön való forgalomnövekedésnek tudható be, hiszen tavaly az ilyen jellegű forgalom a teljesből 30.1%-ot hasított ki magának, ez az idén 41.2% volt. A megvalósult vásárlásokban a mobileszközök 22%-ot tettek ki, ami negyedével több, mint 2013-ban.

Az elemzés készítői megnézték a különböző operációs rendszerek arányát is. Az már korábban köztudott volt, hogy az Apple-kütyük tulajdonosai többet hajlandóak költeni, mint az androidosok, és ez az idén is beigazolódott. Átlagban egy almás készülék tulaja 115 dollárt költött el vásárlásonként, míg egy Androidos 97 dollárt. Ebben nem történt változás.

Annál meglepőbb, hogy a darabszámban jóval nagyobb androidos kör mindössze az online forgalom 12.2%-át hozta össze, míg iOS készülékeknél ez a szám 28.7%-ra jött ki. Tranzakcióknál még mellbevágóbb a különbség: iOS eszközökön 17.4%-ot, míg az adroidosokon 4.4%-ot bonyolítottak.

Elterjedtségben még az Egyesült Államokban is az Android vezet, ezért felettébb meglepőek ezek a számok. Vajon mire használják a zöld robotos készülékek tulajdonosai kütyüiket, ha nem interneteznek? Csak telefonálnának? Ha nem, akkor miért nem használják ki a telefon további lehetőségeit?

Számtalan kérdés felvetődik a felmérés kapcsán, amin a Google-nek és készülékgyártó szövetségeseinek el kell gondolkodniuk.

Szerintetek miért szerepelt ilyen sajnálatosan gyatrán az Android?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Vagy mert sokkal több ingyenes alkalmazás van ami használható is. Sőt a rendszerbe alapból több minden van beépítve mint az ios-be így nem kell megvenni az alapvető dolgokat.

 2. tudjátok mi az érdekes?! nagyon sok ismerosomnek van android telefonja (tobbnek samu) és ha feljon az apple android téma mégis jobbnak hiszik a sajátjukat bármelyik iphonnal szemben ,mikozben én szerintem pont fordítva igaz ez. most nem tudom én vagyok e elfogult vagy mindkettonknek igaza van ?!

 3. Mi ebben a meglepő? Kedves almás baràtaim? Android soha nem lesz ios szintű, mi vagyunk a vezetők, és ez csak egyre erősebb lesz figyeljétek meg!!

 4. “Mert az Androidot a szegényebb réteg veszi (olcsó), érthetően ők nem költenek annyit, hiszen nincsen miből…”

  Na ez egy baromság. Vehetsz te iPhone 4 et is £60 ert aztan kivagod az ablakon mert ugy laggol. Van iPhone 5s em, HTC One M8 em(£520). Vehetsz te iPhone-t is uk ban £28 ert per ho(korlatlan net,tobb szaz per beszélhetőséggel etc), ami egy vicc.Itt az iPhone nem olyan mint otthon,hogy baszzus iPhone om van te jo ég,hanem ja van egy na bumm, ki nem szarja le, a 4 eves gyerek is azt dobálja…! Csak otthon megy ez a hype… meg a veszekedés melyik jobb! Személy szerint, akik fagyásokat irkálnak android csúcskészülékekre azok még nem próbálták. Szeretem az iPhone omat, DE egy HTC One M8 kell mellé mert többet tud jóval…1 éve nyúzom, egyszer sem fagyott le, 6,5 órás kijelzőidőt produkál,stereo speakers, egyszóval állat.(premium telefon, és nem olcsó. )Sztem az emberek azért veszik az iPhone-t (és nem bunkóságként írom) , de még egy hülye is (usa) tudja kezelni, nincs nagyon mit elállítani rajta, egyszerű felület, kezedbe adják aztan hello. Ezért imponál sokaknak. Pont.

 5. @AppleFan: nem baromság. a filléres telefonok már jóformán mind androidosak. attól, hogy van androidos készülékből is csúcskategóriás, az átlag nem azt fogja megvenni, ahogy az iPhone-ból sem a legújabbat, mert az drága. előfizetéssel meg szintén olcsóbb mind az iPhone, mind egy androidos csúcskészülék, de ettől még lesznek sokan, akik összesen 30.000Ft-ból akarják megúszni, és esetleg ráadásul feltöltőkártyásként. ameddig az olcsóbb androidos készülékek a tömegcikkek, addig azokon a gyengébb hardver miatt vagy nem fog futni rendesen az Android, vagy a legújabb verzió helyett több évvel korábbi érhető el csak rá (vagy hónapokig kell várni, mire megjelenik a frissítés).

 6. Jadeye:persze ez is igaz, de mit akarnak az emberek elvárni egy 30 ezres sz#rtól? Persze hogy nem fog futni rendesen az android rajta, ez olyan mintha az iPhone 3GS re ráerőszakolnánk az IOS 8-at, aztan piacra vele.Azok sírnak akik csak ezeket tudják megvenni. A google meg hülye hogy egyáltalán kiad op rendszert ilyen telefonokra. Lehetne egy minimum hardver elvárás a gyártóktol.

 7. Az a £28 jo lesz £48nak is 24honapra. Jo nagy baromsag mert akkor mar inkabb egybe megveszed a telefont gyartotol, igy fele annyiba se kerul.

 8. @diario: Szvsz egyik rendszer sem jobb a másiknál, mindenki azt használja, amelyik jobban tetszik neki, vagy amit a környezetében lát. Amit az ember nem ismer, vagy csak az ismerősei véleménye alapján vagy saját rendszeréről szóló cikkekből tud képet alkotni róla, azt nem fogja megszeretni. Amikor meg megszokta a rendszert minden hibájával együtt, akkor meg már azért nem akar váltani, mert nem akarja azt a másikat is kitapasztalni, megszokni. Láthatóan ezt bizonyítják az eladási adatok is. Egyébként az Androidban lehet, hogy több a lehetőség, de az iPhone-ban több az élmény. 🙂

 9. Szerintem azért, mert az Apple-esek tehetősebbek. Androidos készüléket 15 ezerért is lehet venni és örülnek, hogy ezt is meg tudták venni. Nincs pénzük meg alkalmazásokat is venni. Egy apple készülék minimum 150 ezer forint. Ha erre van pénz, akkor alkalmazásokra is…
  Csupán ennyi a magyarázat szerintem!

 10. Nekem is van mind iphoneom mind Androidos telefonom. Es szeretem mindkettot. Egyikrol sem mondanam azt, hogy lenyegesen jobb, mint a masik, egyszeruen mas. Mindkettonek megvannak az elonyei-hatranyai.

  De ami biztos, hogy mindket platform teljesen jol hasznalhato okostelefonos platformkent.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!