fbpx Skip to content

Az IDG World Expo konferenciaszervező vállalat 1985 óta minden évben megrendezte a Macworld kiállítást és vásárt, melyen az Apple és más vállalatok termékei játszották a főszerepet. Tegnap jelentették be, hogy törlik a 2015-ös eseményt. De miért?

expofloor

Az elmúlt 30 évben a Macworld szakkiállításnak jelentős szerepe volt az almás termékek életében. Mivel az Apple is részt vett az eseményen, ezért mind a szakma, mind a rajongók kitüntetett figyelemmel kísérték az ott zajló eseményeket. Az évek során több ezer vállalat állított ki több száz terméket, a felhasználók/rajongók között is népszerű volt az esemény. Az Apple a Macworldön mutatta be az iTunes-t, az iPod minit és az OS X-et is. Legnagyobb durranás az iPhone 2007-es bemutatása volt.

Azonban az Apple 2009-től nem vett részt a kiállításon, így annak vonzereje fokozatosan csökkent. A szervezők idén már oda jutottak, hogy február elejéről áttették a kiállítást március végére. Érezni lehetett, hogy valami nincs rendben. Egy hónapja megszűnt a Macworld nyomtatott kiadása, azóta csak az online tartalomra fókuszálnak. Ezután jött a bejelentés, hogy elmarad a jövő évi kiállítás. A hivatalos megfogalmazás szerint csak szünetel, de nem hiszem, hogy valaha főnixmadárként feltámad poraiból. Marad a vállalatoknak szánt MacIT Expo.

Az Apple által évente szervezett fejlesztői konferencia (WWDC) jóval nagyobb figyelmet kap, hiszen ezen mutatják be a szoftveres és hardveres újdonságokat, valamint a fejlesztők konzultálni is tudnak az Apple mérnökeivel. Ugyan a konferencián más vállalatok nem jelenhetnek meg, de az elmúlt években megváltozott a piac és az ökoszisztéma is, így változtak az igények is, amelyet a Macworld már nem tudott kielégíteni. RIP Macworld.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Miért hívták macworldnek ha már 2009 óta nem vett rajta részt az apple? 🙂

  2. @Kovács Péter:
    Talán mert nem Appleworldnek hívták?


Add a Comment