Október 16-án lehet az új iPad bemutatója?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az utóbbi pár évben októberben jelentette meg be az iPad és az OS X következő verzióját. Idén sem várható másképp. Egy, még péntek este megjelent pletyka szerint az Apple alig két hét múlva, október 16-án tartja következő termékbemutatós összejövetelét.

ipad-mini-2-gold

A dátum azért is elképzelhető, mert a cég október 20-án teszi közzé negyedéves eredményeit, és a publikálást követő elemzői beszélgetésen be akarnak számolni az eseményen elhangzottakról is.

Az alkalmon mutathatják be valószínűleg az iPad Air 2-t Touch ID-s Home gombbal, illetve a találgatások célkeresztjében lévő 12.9 colos iPad Pro-t. Ezeken kívül befuthat még az iMac retinásított változata is. Szoftveroldalról pedig érkezik majd az OS X Yosemite, aminek a héten már megjelent a GM, azaz a hivatalos megjelenést megelőző utolsó verziója is. Elképzelhető, hogy megjelenik az iOS 8.1-es változata is, bár erre azért senki ne vegyen mérget.

A rendezvényt várhatóan a cég saját előadótermében, a Town Hall Auditoriumban tartják majd. Azt tudni kell, hogy a terem befogadóképessége jóval kisebb, mint az Apple Watch bemutatójára is kibérelt Flint Center, ami azért előrejeleztheti, hogy forradalmian új termék nem jelenik meg…

Az Apple a hasonló előadásokat korábban mindig hétfőn vagy kedden tartotta, míg október 16-a csütörtökre esik. Persze nem kell ebbe semmi különöset belegondolni, előfordulhat az ilyesmi. Ugyanakkor vegyük figyelembe azt is, hogy 2013-ban ez az októberi esemény 22-ére, míg 2012-ben 23-ára esett, így ha a cég idén is követi az előző években már megszokott menetrendet, az október 21-i kedd tűnhet valószínűbbnek. De minden kiderül majd, ha az Apple kiküldi a meghívókat, amik eddig mindig egy héttel az esemény előtt érkeztek. Idén a meghívók kiküldése tehát lehet, hogy épp a pletykában jelzett 16-a előtti keddre, 14-ére eshet majd. Ha viszont valóban 16-án lesz az esemény, akkor arról október 9-én már várhatóan ki kell küldje a cég a meghívókat.

De bárhogy is legyen, ahogy megszokhattátok tőlünk, élőben közvetítjük majd az eseményt. Remélhetőleg a streamet jobban fogjuk élvezni, mint az iPhone 6 bemutatóján – már ha lesz stream egyáltalán, mert jelenleg még erről sincs információ.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Yosemitebol GM Candidate jelent meg, nem a GM, raadasul a public beta (ami nem GM Candidate) verzioszama magasabb.
    A Town Hallbol pedig nincs stream, mert kicsi a savszel, az utobbi idoben amit ott tartottak, jellemzoen iPhone bemutatokat, soha nem volt elokep.

  2. @ef-dani: a GM Candidate eleve egy furcsa összetétel, mert vagy GM vagy Release Candidate (RC) szokott lenni. nem valószínű, hogy a jelenlegi fejlesztői verzióból jönne újabb már a hivatalos megjelenésig, persze sosem lehet tudni, iOS esetén is volt már, hogy 2 GM volt.

  3. @Jadeye: Tök mindegy, hogy nevezik, ha nem GM-nek, akkor az nem GM szerintem… Tavaly is visszavonták az október elején kiadott GM-et, gondolom ezért nem nevezték így.
    Btw, nem lenne baj, ha visszavonnák, van még egy-két hiba benne, amiket nem ártana javítani.

  4. @ef-dani: Nem hinném hogy az Apple sávszélesség hiány miatt nem közvetít egy eseményt, ennèl kicsit komolyabb cég. Különben is, a stream-szerverekig egy sima 4g-s mobilnettel fel tudják lőni a hd képet, onnan meg megy a userekhez.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!