fbpx Skip to content

Az Apple-től már megszokott, hogy minden keynote végén egy zenekar élőben előad valamit. Kedden sem volt ez másképp, az ír U2-t hallhattuk, amint előadták a Miracle c. számukat a vadonatúj, Songs of Innocence című albumukról. A dal után Tim Cook és Bono beszélgetett és megállapodtak, hogy az öszes iTunes-felhasználónak ingyen elérhetővé teszik a teljes lemezt. De kinek volt ingyen az album?

u2

Az Apple-nek biztosan nem, a New York Times értesülése szerint 100 millió dollár közeli összeget fizet a zenekarnak. A fizetés tényét Bono is megerősítette a Time-nak adott interjújában.

Megfizettek minket. Nem hiszek az ingyenes zenében. A zene szent dolog.

Azért nem egy albumért, hanem egy hosszútávú együttműködés keretélben kap ennyit zenekar. Szép is lenne, ha csak a lemezért fizetnének ennyit, egy kicsit túl lenne árazva. Ugyanis a zenekar legutóbbi lemeze, mindössze 5 millió példányban fogyott és az iTunes ban egy hasonló kategóriás albumot 10 dollárárt adnak…

Guy Oseary, a U2 menedzsere szerint az ingyenes lemez csak a közös munka kezdete, több fronton is együttműködnek a jövőben. Például a zenekar írja az Apple reklámkampányának zenéjét és egyéb, még meg nem nevezett projektek is a csőben vannak.

Közben a teljes lemez automatikusan megjelent a felhasználók iTunes könyvtárában. Ezt sokan nehezményezték, az Apple csak ne rakosgasson a felhasználó engedélye nélkül semmit sem a felhasználói fiókba.

U2No

Hogy még szebb legyen a történet, az album automatikusan felkerült a telefonokra is. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha az adott felhasználó bekapcsolta a más eszközökön megvásárolt tartalmak automatikus letöltését.

Ha ezt nem kapcsoltuk be, akkor a készülék csak jelzi, hogy ott van az album, de a hallgatáshoz le kell tölteni a dalokat a felhőből. Hogyan is kell letölteni a lemezt?

  1. A telefonodon nyisd meg a Zene alkalmazást.
  2. Nyomj az Album fülre. (Ha nincs ilyened, akkor a További gomra nyomva találod meg.)
  3. Lapozz lejjebb (ABC-sorrendben vannak a címek) és nyomj a Songs of Innocence-re.
  4. Nyomj arra a dalra, amit meg akarsz hallgatni, vagy a tetején a felhőre. Ekkor az egész albumot letölti. Ezen az oldalon pedig a számítógépes iTunes-letöltésre is találsz leírást.

U2icloud

Az album október 13-ig marad ingyenes, utána eltűnik a felhasználó iTunes fiókjából, tehát ha le akarod tölteni ingyen, akkor eddig a dátumig tudod ezt megtenni. Ha viszont addig sem vagy rá kíváncsi, akkor az iTunes-ban menj a Purchased részbe és ott a bal delső sarokban megjelenő x-re kattintva elrejtheted az albumot.

rejt

Jómagam nem vagyok U2 rajongó, de a Songs of Innocence elég jól sikerült. Jelen cikk írása közben ezt hallgattam és kellemesen csalódtam. Egy próbát mindenkinek megér, érdemes meghallgatni. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Énsem vagyok U2 rajongó de valahogy a The Miracle és a Song For Someone nagyon bejön. Talán ez a kettő legjobb az albumban. Azóta is már vagy “milliószor” hallgattam meg…
    Köszi Apple és U2 🙂

  2. En viszont U2 rajongo vagyok de ez meg ingyen se kell

  3. Én is U2 rajongó vagyok/voltam, mindent imádtam tőlük a 2000-es évek elejéig, de az utcsó 2-3 lemezük, hát…
    ezért, mégha fizetnének sem kellene, hol van már a Joshua Tree…? :S

  4. Én nagyon köszönöm az Apple-nek ezt a lemezt, azóta is hallgatom napjában vagy 3x. Szerintem nagyon jól sikerült album, hasonló melankolikus mint a Depeche Mode legutóbbi lemeze. Én még fizetnék is érte.

  5. Én már gondolkodtam az arhiválásról, lementettem gépre 😉

  6. Én se így se úgy nem tudom letölteni :/ nekem nem látja a zene app

  7. En nekem sikerult letolteni van par jo szam rajta. 🙂


Add a Comment