fbpx Skip to content

Nos, nem meglepő, de tegnap az Apple bemutatta az iPhone 6-ot. Rögtön kétféle készülék érkezett, egy kisebb és egy nagyobb, amelyek így egyúttal új designt is kaptak, és persze már az új iOS 8 rendszerrel érkeznek majd.

Screen Shot 2014-09-09 at 22.19.19

Az iPhone 6 egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy nagyobb. Rögtön nem is egy, hanem két méretben lesz kapható, 4,7 és 5,5 inches változatban. Tehát kaptunk két új készüléket két új méretben, amire persze számíthattunk a pletykák alapján. A méretek miatt átkerült jobb oldalra a kikapcsoló-lezáró gomb, így nem kell az egész készüléket átérni, ha le szeretnénk azt zárni. Az új külső mellett új vékonyabb és hosszabb hangerő szabályzó gombokat kaptunk, visszatérve ezzel az iPhone 4 előtti időkbe.

Screen Shot 2014-09-09 at 22.21.56

Még vékonyabb lett a készülék, a kisebb változat mindössze 6.9mm vastag, a nagyobbik pedig 7.1mm, eközben az iPhone 5s egyébként 7.6mm. A készülék most már teljes mértékben galvanizált alumínium és rozsdamentes acél, még az alsó és a felső rész is, ami eddig üveg volt. Mindkét készülék hátsó kamerája kilóg egy picit, ez érdekes, de az iPhone 6 Plus-nál betudható annak, hogy már optikai képstabilizátornak is helyet kell adni.

Unknown-11

A kamera mellett még feltűnő lehet a vaku is, mely ugyanúgy truetone, csak kör alakú lett. A készülékház amellett, hogy vékonyabb, sokkal lekerekítettebb is, talán emiatt könnyebb átérni. A kijelzők felbontása is változott. Az iPhone 6-nál ez 1334 x 750 pixel, ami 326ppi-t jelent. A nagyobbik, iPhone 6 Plus-nál pedig 1920 x 1080 pixel tehát FullHD lett a kijelző, ami 401ppi.

display_technology_xlarge_2x

A készülékek nehezebbek lettek, mert míg az iPhone 5s 112 gramm, addig az iPhone 6 129g, a Plus pedig 179g lett. Az új A8 processzornak hála még gyorsabb lett a készülék, és a grafikus mag is már többet tud:

Screen Shot 2014-09-09 at 23.20.03

Amellett, hogy nagyobb akkumulátor került az iPhone 6-okba, az A8-as processzor 50%-kal kevesebbet fogyaszt. Ez meglátszik egyébként használati időkön is, főleg az iPhone 6 Plus-nál, akár 24 órán keresztül is beszélgethetünk:

Screen Shot 2014-09-09 at 23.22.21

Egyébként az iPhone 6 Plus nagyobb mérete miatt nagyobb és erősebb akkumulátor került bele. Új Motion koprocesszort is kaptunk, ami most már meg tudja különböztetni a mozgásunkat, hogy éppen futunk, vagy sétálunk, vagy pedig hegyet mászunk, tehát magasságot is képes mérni. Nem meglepő, de még jobb lett a kamera is, új fókusz rendszerrel látták el, ami most videó módban képes követési fókuszra is.

iPhone-6-2

isight_lifestyle_xlarge_2x

(iPhone 6-tal készült kép kattints rá a nagyobb mérethez)

Most már 1080p-ben 60fps-sel tudunk videót felvenni és 120 mellett már 240fps-sel is lassíthatunk. Az iPhone 6 Plus pedig megkapta az optikai képstabilizátort is. Jobb lett az arcfelismerés és háromszoros zoomot is kaptunk. Az iPhone 6 készülékek most már az AC Wi-Fi-t is támogatják, így akár háromszor gyorsabban is internetezhetünk a telefonon.

Unknown-5

Az Apple Pay technológiának köszönhetően most már fizethetünk is a készülékünkkel. Ez azt is jelenti, hogy mindkét iPhone 6 kapott NFC chipet is, és fizetéskor akár egy érintés is elég, és mellette az ujjlenyomatunk. Emellett érkezik majd az iOS 8, amiről hamarosan egy bővebb cikkel is jelentkezünk majd.

iPhone 6-ot vagy iPhone 6 Plus-t vásároljak?

Végül el is érkeztünk a legnagyobb kérdéshez, melyik készüléket vásároljam meg? A legnagyobb különbség a két készülék között a méret, de ezzel együtt számos szoftveres és hardveres különbség is van. A nagyobb mérettel nagyobb akkumulátor teljesítményt kapunk, ami már önmagában is vonzó. Az iPhone 6 Plus továbbá optikai képstabilizátort is kap, tehát a kamera is jobb benne. A nagyobb kijelző FullHD felbontást eredményez és az alkalmazások is jobban elférnek fektetett módban.

Screen Shot 2014-09-09 at 23.32.14

Ettől függetlenül az iPhone 6 Plus hatalmas készülék, tehát ami az előnye az sokaknak a hátránya is lehet. Nyilván itt már mindenki saját maga dönti el, kell-e neki ekkora készülék vagy elég a 4,7-es, ami ugyancsak nagyobb már önmagában, mint a jelenlegi iPhone 5s.

Elérhetőség

Az új készülékeket szeptember 12-től kezdődően lehet előrendelni az USA, Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Ausztrália, Hong Kong, Szingapúr és Japán esetén, és ezek a készülékek 19-én érkeznek meg az újdonsült tulajdonosokhoz, valamint az értékesítés is ezen a napon indul el az előbbi országokban.

Magyarország esetén nem adott az Apple még információt, csak azt, hogy később, 2014. vége felé várható. Mi ezt október végére tippeljük.

Nézd meg az új iPhone készülékeket az Apple honlapján: iPhone 6 és iPhone 6 Plus.

Olvasd el a hozzászólásokat is

104 Comments

  1. Nekem nagyon tetszik a plus, így erőteljesen gondolkodok a 4S-em cseréjén, viszont egy nagyon lényeges kérdés van még hátra, nálunk milyen áron lesz elérhető. 250.000 én nem vagyok hajlandó kiadni egy telefonért, inkább veszek egy iPad-et, jóval olcsóbbért.

  2. Jelenleg 4s-em van nagyon vártam a 6-ost. De több helyen is olvasva róla, kicsit csalódtam, azt hiszem várok még a cserével, hátha 6SP víz, de legalább cseppálló lesz!

  3. Ami nekem hiányzik/lemaradtam róla: Nem esett szó IP64, vagy egyéb por/víz védelemről. Szerintem ennek alapnak kellene lennie egy mai csúcstelefonban. Nem verték nagy dobra a zafír üveget. Végülis belekerült? Apróság, de nekem nagyon szimpatikus funkció az androidon elérhető extra energiatakarékos mód. Amikor már csak telefonálni tudsz a készülékkel, fekete-fehér kijelzőn.

  4. Még egy kérdés: az app-ok hogy fognak megbírkózni a különböző felbontásokkal?

  5. Jobs forog a sírjában

  6. Végre jo telefon csak ne kopjon mint az i5

  7. Nekem mindkettő tetszik, kiváncsi leszek kézben mekkora a nagy. Az optikai fókuszt bele tehettek volna a kicsibe is nem tudom mennyire lesz igy rosszabb a kicsinek a kamerája. Szerintem az akkumulátor adatok közt nagy a szakadék, a nagyé lényegesen jó míg a kicsié majdnem egy 5S-nek felel meg de biztos igy is jó lesz 😉

  8. I6 16gb 199$=49K
    I6P 16gb=73,5K

    Itt kezdődnek az árak az apple honlapján xD
    Ű
    Szóval sztem jobban megéri ha külföldről rendeljük meg 🙂
    http://www.apple.com/iphone/compare/

  9. … a képeken jól néz 🙂 ki … de majd élőben … túl nagy meglepetést nem okozott 🙂 de igazából már nincs is mit belepakolni egy ilyen kis “téglába” … olvasgattam más cikkeket is ( hideget, meleget ) … de még mindig nem értem 🙁 olyan dolgokat tudott már a 4s-is amit a felhasználók 90%-a ki sem használ, az 5s Touch ID funkciója számomra meg legalább akkora újdonság volt, mint a 3G megjelenése a telefonpiacon …
    … aminek viszont piszkosul örültem, hogy még szóba sem került a hajlított kijelző 🙂 az legalább annyira ostobaság lenne, mint az LG hajlított képernyős TV-je …

  10. @csatadani: Miért 🙂 Ő is belátta volna, hogy a piac, a vásárlók nagy hatalmat képvisel …

  11. @totopad: 🙂 hát akkor valószínűleg lesz egy ájpeded, mert tuti annál csak drágább lesz 🙁

  12. Csak eg nick: ezek az árak 2 év hűséggel, t-mobil hűség nélkűl 16gb: 749$ 64gb: 849$ 128gb: 949$ persze így is olcsóbb, mint amennyi itthon lesz, ezekre az árakra még a vámot is rá kell számolni!

  13. @hang: Most fog lejárni az előfizum, így nem sietek. A 4S-em amúgy is kiszolgál még, de megpróbálok majd a T-től kipréselni egy jobb -nem listás- árat, már a 4. iPhone-omat venném tőlük és vagy 10 éve van náluk előfizetésem, ha ezek ellenére is listás áron akarják adni, hát, máshova viszem a pénzem 😀

  14. Megy vki vmelyik német apple store-ba szept 19-én “bevásárolni”?
    München vagy Augsburg?

  15. @csatadani: nekem sem tetszik, de két kérdés merül fel: honnan tudod, hogy Steve nem jelölte ki évekre előre a követendő utat; illetve vajon akkor is ugyanezt mondanád, ha Steve még élne, és ő jelentette volna be?

    @Csak Egy Nick: látom, az elmúlt évek során nem tudtuk még elégszer leírni, hogy a 199 dolláros ár még mindig 2 éves hűségnyilatkozattal értendő, ráadásul szolgáltatófüggő! tehát nagyjából ennyiért a legdrágább havidíjú csomagra kötött 2 éves hűséggel itthon is megveheted, és akkor még használni is tudod itthon.

    bővebben: http://szifon.com/2012/09/15/gyakori-kerdesek-iphone-t-amerikabol/

  16. @totopad: Szerintem örülhetünk, ha a 16-os készüléket annyiért már el lehet majd hozni. 🙂

  17. “…háromszoros zoomot is kaptunk.”
    Ez már i5-től van, nem újdonság!

    @totopad: semmi jóra ne számíts, 10 év, régi ügyfél, nem számít nekik! Nyugodtan számolj majd a publikus árlistával!

  18. i6 4,7" nagyon tetszik, kár hogy gyengébb a kamerája. de palacsintasutot meg nem akarok venni

  19. @Atos: 3x-os zoom már az i4-ben is van. Persze digitális, de kötve hiszem,h a többiben optikai lenne.

  20. ilyen képet (FOTÓ) csinál (16:9)?

  21. prepasi: Az i6-ban szoftveres, az i6 Plus-ban viszont optikai zoomról van szó.

  22. @totopad: 🙂 jó is az a 4s, tuti nem vettem volna 5s-t ha nincs benne Touch ID …

  23. @Jadeye: tuti kijelölte …. nem az a spontán ember volt, bármit csinált az alaposan átgondolt és kidolgozta, távlatokkal is …

  24. És ha veszek egy Iphone 6 plust Münchenbe akkor ha hazahozom azt ki kell süttetni, hogy beletegyem majd a 30-as kártyámat? meg kiszolgálnak ha odamegyek, hogy nekem csak egy telefon kell nem kell telefonszám?

  25. Nekem sajnos nagyon nem jon be egyik sem. mar az 5S merete is az eppen hasznalhato kategoriaba esett, a 4.7″ viszont egyertelmuen tul sok szamomra. Velhetoen lecserelem a 4s-em egy 5s-re amikor leesik az ara, es azzal kihuzom par evig amig tullepunk ezen a “legyen hatalmas kijelzomeret minden telefonban” hiszterian. (Termeszetesen ez csak a maganvelemenyem, vannak akiknek tokeletesen hasznalhato a 4.7″, csak sajnos en nem tartozom kozejuk)

  26. Ízlések és pofonok ugye. Az 5-ösnél kicsit fanyalogtam, de ez a 6-os szerintem kurva jól néz ki.

  27. @kutya1955: ha gyári függetlent veszel Apple Store-ban, akkor azzal miért kellene tenni bármit is? ha meg szolgáltatófüggőt veszel egy kinti szolgáltatótól, tehát nem közvetlenül az Apple-től, akkor jelenleg nagyjából felejtsd el, hogy azt függetleníteni fogod a közeljövőben.

  28. @kutya1955: függetlenek!

  29. @KekszNET: ha Münchenben ő az Apple Store helyett egy szolgáltatóhoz megy be, ott nyilván függőt fog venni. a hozzászólásából csak a város derült ki, a bolt nem egyértelmű.

  30. @Jadeye: Jogos.

  31. @Jadeye:

    Értem, tehát az a lényeg, hogy mindenképpen AppleStore-ban legyen megvéve, és akkor nem kell már tenni semmit vele, csak beleteszem itthon a kártyám és lehet használni.
    köszönöm!

  32. @Ronaldo: Igaz, egyebkent a design maga nekem is tetszik, csak a 4.7″, az a 4.7″ 🙂

  33. Jobbs idejében az Apple diktálta a trendet.
    A halála óta kb együdt haladt vele
    Mostantól már csak a Samsungot követi.
    De egy év múlva már csak messziről. 🙁

  34. @Boombaba: nekem sem tetszik, de két kérdés merül fel: honnan tudod ilyen biztosan, hogy Steve nem jelölte ki évekre előre a követendő utat; illetve vajon akkor is ugyanezt mondanád, ha Steve még élne, és ő jelentette volna be?

  35. A note 3 már most is sokkal ütősebb.

  36. Ami régen kőbe volt vésve, egy termék, egy oprendszer.
    Sztem 2 éven belül jön az androidos iphone. Ha a piacnak az kell ugye …

  37. Stevet SOHA nem érdekelte mit akar a piac.
    Ő szabta meg mit akarjanak az emberek.
    Ettöl volt egyedi, és pótolhatatlan.

  38. Hát nekem nem jön be ez a design – bárki is csinálta… Pont olyan mint az egyéb (HTC, Samu) telefonok… Eddig messziről látszódott, hogy iPhone-t használ valaki… :-\ A korábbi design sokkal szebb, egyedibb volt, ez meg… Hagyjuk…! (Szerintem) 🙂

  39. @Boombaba: “Sztem 2 éven belül jön az androidos iphone.”
    hát persze. hiszen ez már csak így szokott lenni, főleg az alapján, ami Steve véleménye volt az androidról. aki androidot akar használni, az vegyen androidos készüléket, van csillió típus, amiből választhat. de az ilyen vásárló mégis miért venne iPhone-t?

  40. @Boombaba: “Sztem 2 éven belül jön az androidos iphone.”
    Pont abba az irányba haladnak a Continuityvel… lol.

    “Stevet SOHA nem érdekelte mit akar a piac.”
    Frászt nem érdekelte. iPod nano? Videós iPod? iPad minit sem a halála után kezdték el csinálni és biztos vagyok benne, hogy az i5-t sem. És még lehetne sorolni a különböző szoftveres engedményeket is. Ez az egész addig a pontig igaz, hogy az új terméket hogyan verte át az igazgató tanácson, akik úgy voltak vele, hogy “nem kell az embereknek”. Onnantól a piac diktált neki is.

  41. Utolsó.
    Az Apple Watchból lesz férfi modell is?

  42. Nekem több bajom is van az új készülékekkel:

    -Nem vízálló. 2014-ben!
    -Az üzemidő alig javult (~10-20%). 10 órányi böngészést is csak papíron tud, valójában jó, ha a fele.
    -1GB RAM, még mindig. Az appok folyton kilépnek a háttérben, és nem képesek többet beletenni, pedig alig kerülne valamibe. És már 3 éve ugyanez megy.
    -Továbbra is csak 16GB tárhely az alapverzióban. Kevés! Ez már 5 éve változatlan.
    -Ez a proci upgrade elég gyengus lett az előző évekhez képest.
    -Optikai képstabilizátor csak lapát méretben. Ezt miért kellett kihagyni a “kicsi”-ből? Azért nem szánok rá még 100 dollárt, hogy egy számomra túl nagy méretet kapjak.

    Biztos hogy nem fogom megvenni, majd legfeljebb a 6S-et, ha ezek jó részét megoldják. Ha nem, akkor váltok más gyártóra.
    Szóval nem lesz ez így kevés a jövőre nézve? Nagyon elkényelmesedett az Apple, kezd nokiásodni.

  43. Sziasztok, bárki akárki ha vél tudja hol tölthetném le a iphone 6 on szereplő éjszakai hegyes háttérképet, pls linket: [email protected]
    Nagyon szépen köszönöm előre is!

  44. @Boombaba: ne viccelj … a 3G óta senki nem diktálja a trendet … a Samsung meg a legkevésbé … a Samsung mindig is csak a számokkal tudott zsonglőrködni és középszerű minőségben termékeket gyártani … a lehetőség, hogy jók legyenek, mindig ott volt – de se anyaghasználatban, sem műszakilag nincsenek a toppon … mondom úgy, hogy már 3 iPhone-t használtam ( mind a 3 karc és sérülés nélkül a mai napig működik ) és vagy 5 samsung telefonon vagyok túl, amik közül már csak egy működik és annak is az érintőképernyőjét inkább “ütőképernyőnek” nevezném … pfffjjj

  45. @nullzero: amiket felsoroltál mind csak számok … én lassan 20 éve használok Apple termékeket és azt kell, hogy mondjam az almánál a számok mindig is másodrendűek voltak .

    … igazából akik egy kicsit paranoidak és megérték a Windows virágzását azok tudják, hogy az manapság az Androidra igaz … uralni akarnak minden kütyüt 🙂 csak annyival csinálják jobban, hogy ennek minden felhasználójuk még örül is …

  46. @hang: Akkor elmondjam számok nélkül is? Kevés, ezt tudom mondani.
    Egy esőtől tönkremegy, folyton kilépnek a háttérben az appok, hamar betelik a tárhely, hamar lemerül, stb.
    Ha a matek nem az erősséged, azért ezeket akkor is meg lehet érteni, és elég hétköznapi problémák.
    Ennél több várható el egy csúcstelefontól 2014-ben.

  47. Hát nem tudom… minden évben az ember vár valami “újat”, valami olyan extrát vagy extrákat, amiért érdemes lenne megvenni az újat. De mindig ugyanaz történik. Egy kis hardware-s ráncfelvarrás, plusz egy-két extra, amit igazából a felhsználók 90%-a nem használ. Ok, a minőség és az op.-rendszer stabil maradt, de ez önmagában kevés, hogy egy átlagembernek megérje minden évben (vagy legalább pár évente) kiadjon minimum 200e-t, mondhatni “ugyanazért” a telefonért.
    -nagyobb lett, hűha (számomra mondjuk ez plusz)
    -gyorsabb lett (jól is néznénk ki, ha nem lenne az, de már nem a duplája, mint a szokásos)
    -képstabilizátor, 240fps, új optika (jó, hogy finomítgatják, de átlagos felhsználónál nincs lényeges különbség)
    -üzemidő javulás (ezt legalább megértem, hogy a nagyobb méret miatt kevésbé javult, de egyáltalán nem vígasztal)
    -Új Motion proci, NFC, stb… (ezeket egyáltalán valaki használja?)
    -IOS 8, teljesen rendben van, bár szerény véleményem szerint cydia nélkül nem sokat ér…

    Tehát összegezve: ahogy az iPhone belépett anno, nagy durranás volt, egyedi és megbízható. Azóta csak azokat a minimális fejlesztéseket hozza, amiket tényleg muszáj, hogy ne legyen lemaradva a piacon. Ezen kívül… Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez egy nagyon profi és tökéletes marketing húzás, mivel úgy is mindenki meg fogja venni.

  48. @Link-out: “A harmadik ok az iphone 5s és az iphone 6 közötti különbségek. Nem túl sok igaz? Így miért váltana egy már 5s tulaj egy i6-ra?”

    Nagyon sokan fognak váltani.
    Mert a legújabbat akarják, függetlenül hogy mit tud vagy nem tud.

    Én nagyon gondolkozom hogy cseréljem a 4S-t, de lehet csak 5s-re fogom. Mert ár-érték arányban jobbam kijövök.
    Aztán azzal is ellesz az ember a köv 2-3 évben. Vagy tovább.

    De meg kellene majd nézni előben. Lehet a méret miatt alapból kizárnám.

  49. Sajnos a kinézete visszalépés. Ez a lekerekített forma nagyon emlékeztet a Samsungra. És tényleg minden újndonsággal őket követik, némi lemaradással. Mint most az NFC. Majd jövőre jön a cseppálló kivitel, két év múlva vízálló lesz. Hol marad az innováció? Lassan már a Samsung perelhet másolás miatt. Ez nagyon ciki. Szegény Jobs forog a sírjában.

  50. Egyetértek.

  51. @vjan: “Samsungos lekerekített forma”… Úristen… iPodok, iPadek, Macek? Úgy az elmúlt 10 évből…
    NFC-vel másolják őket? Ilyen rendszert a fizetési mód mellé, mint az ApplePay senki nem csinált, hiába van évek óta NFC a telefonokban. Az csak egy eszköz, amit mögérakott az Apple, az a nagy szó, ez az innováció.

  52. @vjan: nekem sem tetszik, de két kérdés merül fel: honnan tudod ilyen biztosan, hogy Steve nem jelölte ki évekre előre a követendő utat; illetve vajon akkor is ugyanezt mondanád, ha Steve még élne, és ő jelentette volna be?

  53. Valaki próbálja már ki lègyszi, hogy a jogtár app megy e IOS8 GM-en!!

  54. SZÉGYEN !!!!!!!!

  55. @Jadeye: Akkor is ugyanez a fikaáradat ment mindig, csak nem rakták oda mögé a “Steve ezt nem engedte volna” aranyköpést.

  56. A design számomra OK, a tudás is. De a méret miatt ezt biztosan kihagyom. Nem gondolnak a női felhasználókra vagy úgy általában azokra, akiknek kisebb a kezük? Ezeket a péklapátokat már nem lehet átfogni, fél kézzel kezelni. Nejemnek régóta keressük az utódot a 4-es helyett, de már az 5, 5S mérete is kissé nagy neki, bár valószínűleg nincs más út. Be vagyunk rendezkedve iOS-ra, minden szükséges app jailbreak nélkül megvan, biztos nem váltanánk másra. Vártunk/várunk egy kisebb iPhone-ra, 4 vagy 4S méretűre, amibe beleteszik az újabb technikát.

    Nagyon bízom benne, hogy elmúlik ez a “minél nagyobb kijelzős” mánia és végre normális méretű telefonokat fognak újra gyártani.

    Más: arról nincs infó, hogy az 5S-t lehet majd venni továbbra is? Eddig az volt a policy, hogy valamelyik régebbi modell is gyártásban maradt.

  57. “A nagyobb kijelző FullHD felbontást eredményes” – eredményez
    Ezen kívül kimaradt a bejegyzésből, hogy a régi készülékek (az 5s és 5c) továbbra is gyártásban maradnak, tehát akinek nem jött be a nagyobb méret, az mostantól olcsóbban megveheti 5s-t (vagy c-t, ha arra van gusztusa) akár újonnan is.
    Az új telefonokra való gyári tokok is színesedtek.

  58. @rgbx: az “eredményes” javítva, köszi! a cikk ugyanakkor nem említ olyat, hogy ezután ne lehetne iPhone 5c-t vagy iPhone 5s-t kapni, hiszen a Store-ban továbbra is elérhetőek.

  59. Steve a mult Iphone 6 plus a jovo … Ennyi

  60. Nem azt kell nézni, hogy 200ezret adsz ki a telefonért. Ha minden évben frissítesz, akkor kb 30ezret kell belerakni, mert az előzőt el tudod adni. Ha meg mondjuk csak 4 évente váltasz, akkor évi 50re jön ki a telefon ára. Kb mintha minden évben megvennéd az új kínai csodát.
    Por és vízállóság: hát igen, jó lenne, de igazából rendes használat mellett nincs vele semmi, hogy nincs. 3G óta használok iPhone-t, az i4et több mint 3 évig nyúztam és semmi bajuk nem volt, karc se. Igaz, tokban tartom.
    Szerintem is túl nagyok az új készülékek, de majd erről akkor mondok véleményt, ha élőben megtapiztam őket, számok alapján nem érzem, hogyan fér majd el a kezemben..
    Az óra meg instantget, régóta nézegetem ezeket az okos karkötőket, amik minden hülyeséget rögzítenek, de igazán egyik sem győzött meg, szóval ha telefont nem is, az órát biztos veszem.

  61. KekszNET-tel egyetértek. Én is egy 5S-t veszek mint 6-ot, akinek nagy kell vegyen azt. Igy hogy a 4"-t nem fejlesztették szerintem elég sok potenciális vevőtől estek el. Lehet hogy csak jövôre tesznek bele többet, lehet hogy már nem. De ha a piac tényleg ezt akarja… akkor lehet hogy az 5S lesz az utso iphone-om, vagy péknek állok.

  62. “Az iPhone 6 egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy nagyobb.” Hát ez nagyon tetszett!!! :O) :O)))))

  63. Hello, nos az van hogy pár ève az Apple azt mondta hogy a 3.5″ a legjobb ,legkènyelmesebb kijelzömèret, aki meg nagyobbat csinàl az hülye mert tönkreteszi a telefon hasznàlhatóságát, erre most kiadnak egy 4.7″ ès egy 5.5″ os telefont. Ok. Màsik dolog az újítások. Full hd kijelzö 2014 vègèn, hurrá. Jaj na jolvan mindegy kell menni a többiek után… Règen pedig pont fordítva volt… Sajnos ez van…

  64. En esztem veszek egy i6osz

  65. @leslee1340: Ez a mobil már lassan olyan, mint a klasszikus vicc:

    -Milyen a szovjet törpe?
    -?
    -A világon a legnagyobb!

  66. Az iPhone tepsiméretűre nőtt, csupa meglévő technológiából lapátolta össze az Apple új termékeit.

  67. @AppleFan: és mire jó, hogy full hd lett a kijelző? ettől jobban látható lesz rajta a bluray film részletgazdagabbsága? persze nem, mert ahhoz kicsi a kijelző, hiába lett tepsi belőle. ilyen kis (illetve némileg nagyobb) kijelzőn valódi haszna nem igazán van. szintén nem értem igazából, hogy a jobb kamera miatt egyben miért a nagyobb készüléket kell válasszam, ha egyszer nem akarok tepsit.

    ettől függetlenül, az Apple-t temetős felhangra vonatkozólag két kérdés merül fel: honnan tudod ilyen biztosan, hogy Steve nem jelölte ki évekre előre a követendő utat; illetve vajon akkor is ugyanezt mondanád, ha Steve még élne, és ő jelentette volna be?

  68. @nullzero: én nem tudom, hogy mit használsz és mire, mert nálam semmi ilyen jelegű probléma nincsen … egyetlen egyszer sem fagyott le a 3 ifonomból egyik sem … alkalmazás kilépésem is alíg alíg volt az évek alatt … de tény én nem töröm ide oda … minden app-om legális …
    … terhelni? mind a 3-at agyonnyúztam ( munka, szórakozás, a fiaim játszanak rajtuk … sport … napi 24 órás használatban van ) … így azt kell mondjam valami mást használsz …

  69. @Jadeye: Köszi. Lehet nem voltam egyértelmű, átfogalmazom: akkor lenne teljesebb a cikk (blogbejegyzés), ha a végén ott lenne, hogy az Apple az 5s (16 és 32GB) és az 5c (8GB) gyártását tovább folytatja, ezek elérhetők maradnak további 1 évig alacsonyabb áron, így aki eddig kivárt a vásárlással, az még hozzájuthat. Mivel az 5s, 5c megjelenésekor az i5-öt nem gyártották tovább, egy mondat erejéig beleférne.

    @Allplan: Lesz még 5s (16 és 32GB), 5c (8GB) is. Így most összesen 4 iPhone gyártása megy párhuzamosan, azaz 29 különféle Apple telefon közül válogathatsz szín, tudás és méret tekintetében. 🙂

  70. @rgbx: ez eddig is így volt az elmúlt években, hogy az előző évi verzió még elérhető maradt, most sincs másképp. nem értem, miért kellene ezt kiemelni, ha eddig is így volt. ha nem lett volna így már eddig is, akkor érteném, hogy ki kell emelni, de eddig sem volt ez másképp, ergo nincs újdonság ezzel kapcsolatban.

  71. Udv! Vegig olvastam imagazin, handras es itt a szifon forum osszes hozzaszolasat. iPhone 5om van, Macbook Prom, iPad Minim, szeretem az Apple cuccokat, de a tegnapi keynote hatalmas csalodas volt. Kiszivarogtatott kepek, infok megint es pont azt is mutattak be, persze mindeki mas mindenkinek mas tetszik, de ez az iPhone akinek tetszik a legnagyobb birka, elvakult Apple fan. A csikok a hatuljan, kilogo kamera, hat jezus, az arany szinu meg ocsmanyabb mint az 5s. Innovacio?! Hol?! NFC, picit jobb kamera, picit jobb proci, aksi ugyan olyan fos, legyen minel vekonyabb az kurva fontos, kijelzo semmivel sem lett jobb, retina hd WOW, es hasra esett ettol mindenki

  72. A fele hozzaszolasom hianyzik… Tok jo, igy ertelmetlen az egesz.

  73. Bocsánat, hogy belevau. Én vettem tavaly németországban O2-nél telefont, akkor még samsungot, két év hűséggel, és teljesen függetlenként adták

  74. Sziasztok,

    van valami infótok arról, hogy esetleg új iPad mini is jön majd?
    Vagy az nem ilyenkor szokott kiderülni, hanem év vége felé?

    Köszi előre is!

  75. @rgbx: “ezek elérhetők maradnak további 1 évig alacsonyabb áron”

    Tegyük hozzá, hogy az Apple Store-ban, mert például a T-mobile-nál valószínűleg drágább lesz az 5S, mint volt amikor megjelent. Én korlátlan díjcsomaggal 75 ezerért vettem a megjelenés napján. Ezt felemelték 99 ezerre decemberben, majd most nyáron 135 ezerre. Szvsz az iPhone6 megjelenése után leviszik 80-90 ezerre és az új, kisebb modell valahol 140 ezertől nyit korlátlan díjcsomaggal.

  76. Nem lehet mindenre ráfogni, hogy ha Jobs jelentette volna be, akkor akkor tuti szeretnétek. Ha a kiadott termékeik ütősek lennének, a fene se foglalkozna azzal, hogy mentségeket keressen azzal, hogy talán ezt is Jobs tervezte, tehát szeressétek.
    Én úgy gondolom Jobs zseni volt, de annak a korszaknak vége. És vége az innovatív önkényuralomnak is, amit ő valósított meg, ma már csak a piac van, ami diktál az Apple-nek is. Tehát lesz cseppálló telefon, de csak egy év múlva, mert ezt diktálja a konkurencia. Réges rég nem az Apple diktál a konkurenciának. Csak lopkod össze, de legalább igyekszik ezt jó minőségben megtenni.
    Szerintem a hosszútávú versenyt Gates fiú nyeri majd a win-phonejával. Ez a szarakodás az iTunes-al bosszantó, és az új kütyük mind ugyanolyan gusztusosak, akár iphone, akár egy másik teló, ezzel nem nyerhet már az apple. Csak ha az új telóm még együtt is müxik a windowsommal, az megfizethetetlen.
    Nekem ez a véleményem.

  77. A kollégám megvette a legújabb HTC-t nem is írok típust, hogy ne reklámozzak. Elképesztően gyönyörű készülék, még az 5S-hez képest is, ami randa és kopós lett. És miközben forgattam a kezemben, felrémlett bennem, hogy mostantól bajban van az Apple 🙂 De ismétlem, ez szubjektív megállapítás. Csináltam egyébként egy szoftverleltár, hogy mik azok amiket használok iOS-en (video, navi, túra, gamek) és rájöttem, hogy minden progi mindhárom platformon jelen van. Tehát a fanatizmus az ami viszi még az Apple szekerét, és én is kíváncsi vagyok milyen messzire 🙂

  78. @Jadeye: “és mire jó, hogy full hd lett a kijelző?” Annyi hogy szebb a kép. 🙂 Iphone 5 mellé van egy HTC One M8 am is, premium kategória, mindent tud, és ott látszik a 720p vs 1080p. Az igazat megvalva viszont az iphone 5 kényelmesebb a kezeben, viszon írni nehezebb vele. (Nagy kezem van).

    “szintén nem értem igazából, hogy a jobb kamera miatt egyben miért a nagyobb készüléket kell válasszam, ha egyszer nem akarok tepsit.”

    Egyetértek teljesen jogos, 5.5″ a rohadt nagy… ilyen árkategóriában amit akár egy iphone 6 ért is ha kifizet az ember nagyon illett volna belenyomni az a kamerát ami a nagytesóban van. De ilyen az apple marketing gépezete… de venni fogják mint a cukrot, munkatársam reggel azzal kezdi hogy huu hallottad hogy bemtatták az iphone 6 ot? Alig várom hogy upgrade -eljek iphone 5s rol… Kérdezem: Miért tudod mivel tud tobbet vagy hogy mik az újdonságok? Válasz: Ja nem , de nem is érdekel, mindnenhogy kell az a telefon…

    Na én erre mondom hogy birka… Szeretem az apple-t de eros kritikával…

    erdekes cikk megosztom ha érdekel valakit. Nem fikázás, tények … érdekes tények.

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/gratulalunk_apple_sikerult_feltalalni_a_semmit.203503.html

  79. @Ugyankerem: Az Apple soha nem abban gondolkodott, hogy ad neked egy darab eszközt, egy telefont. Az Apple rendszerben gondolkozik. Hardver-szoftver-szolgáltatás. Olyat nyújt, aki senki más a piacon. Ha a telefon mellé veszel mondjuk egy iPadet, vagy egy Macet, rögtön látod, hogy mi a különbség köztük és bárki más közt. Az, hogy ez egyeseknek kimerül az iPhoneban és ők papolnak hangosan az “Apple érzésről” az az ő bajuk.
    Én például nem tudnám lecserélni az iPhoneomat sem Androidos, sem WP-s telefonra. És nem azért, mert olyan baromira bele lennék szerelmesedve, mert ugyanúgy utálom, mint az elmúlt 10 évben bármelyik mobilomat. Egyszerűen, mivel 2 Macet és 1 iPadet használok, nem akarok visszaállni az iSyncre (ha még létezik…) azért, hogy a telefonom többé-kevésbé belekerüljön a rendszerembe. Ami persze nem sikerülne, hisz például Pagesben tárolt dokumentációba nem tudnék belemódosítani, ha nagyon kell…

  80. Na ezzel én is így vagyok. Utálom az összes telefonom mert csak baszogatás jön. Csak az infrastruktúra miatt nem dobáltam még ki az almákat. A mostani cuccai mind egy sz@r. Műszakilag jól ki vannak találva, de a kivitelezés és az áruk…hagyjuk. Egy csomó embernek kimerül az alma az iphone-ban. Ez sajnos igaz. Amit hiányolok az az OSX fejlesztésről egy szó sem esett. Mi van a beharangozott adatkapcsolatról, és az rendszerről??? Mivel én ezekkel dolgozom legkevésbé sem izgat jelenleg az iphone…
    Az osx inkább érdekelne, de az megint sehol…

  81. @The Count: Árban maximum az iPhonenal lehet vitatkozni. A többi termékük ugyanabban az árkategóriában vannak, mint a konkurencia, kivitelezésben pedig klasszisokkal jobbak.

    Az OSX nagyon beta még, a Macbookomon fent van, csak ma a reggelim melletti levélolvasgatás közben küldtem két feedbacket, amik újak voltak… Nem baj, hogy nem adták ki 😀

  82. ef-dani ezzel vitatkoznék ! Az árakat tekintve minden termékük az egekben van . Nekem is mac gépeim vannak de a konkurencia a töredékét kéri viszont a minőség kifogástalan az tény .

  83. Akkor legyszi mutasd meg akar a MacBook Airrel akar a MacBook Proval, akar az iMackel, akar a Mac minivel, akar a MacProval versenykepes gepeket toredek aron! Koszi.

  84. Vateran van egy srac aki gépeket épít ! Kb 200000-300000 ft ért mennek a gépei amiket ha összeadsz ( haverommal megtettük) 600-700 ezer ftra jönnek ki . Asztali gép de brutális !!! Par éve a macbook prom 835000 ft volt itthon ! Én az USA ból hoztam 600 $ ért xd! Szóval ha szétnézel lehet sokkal jobb cuccokat találni mint a mac és olcsobb VISZONT a softver az sosem lesz olyan jó mint a mac ! Ezeket annak fügvényébe állítom , hogy apple hívő vagyok ! Te viszont vagy vak vagy elfogult .

  85. @mrisz32: az USA-ból azt a gépet azért hoztad el annyiért, amennyiért, mert utána nem fizetted meg itthon sem a vám, sem az ÁFA összegét, ami pedig a 430€-s értékhatár felett már kötelező lenne (annak hiányában csempészés). bővebben: http://www.nav.gov.hu/data/cms307729/4008_2013_2013.11.11.pdf

    ha egy, az OS X által kezelt hardverelemekből összerakott PC-t veszel, az hackintosh, ami sosem lesz valódi Mac, sem kinézetben, sem funkcióiban, és az OS frissítése is problémás lehet, hiába olcsóbb, és nyilván semmiféle támogatást ne várj, egyes funkciói esetleg eleve nem működnek, így mondjuk nem tudod aktiválni rajta az iMessage-et, vagy nem megy a FaceTime, AirDrop, Yosemite esetén meg majd a Continuity. nyilván ha ezeket nem használod, akkor nem is fog feltűnni a hiányuk sem.

  86. @Ugyankerem: ja, de meg is kellene őket venni újból… Szerintem sokan ezért nem ugrálnak. Aki már több 10.000 forintot kidobott szoftverre, az nem nagyon tenné meg mégegyszer…

  87. Ja, és nem is mert mondjuk most nem használja azokat, nekem is kurva sok ilyen van, hanem mert onnantól sosem tudja majd használni.
    Meg ugye h mibe integrálta a telefonját. Otthon van airserver, itunes library, stb

  88. Nem mac gepekrol beszeltem ! Konkurencia mac gepeket rak ossze? Azt sem tudod mit beszelsz! Egyebkent a tesom az USA ban el aminek a kovetkezmenye , hogy hozhat be gepet es vele hozattam ahogy az osszes gepemet az itthoni megjelenesuk elott 😛 .

  89. @mrisz32: Brandingelt gépeket mutasd nekem, kitől kapod meg töredékáron azt a színvonalú gépet, mint a Mac! Ne azt, hogy józsika mit dobál össze egy ládába.

  90. @mrisz32: na várj, most akkor én már nem értem. akkor mit rak össze, amit összehasonlítgatsz? asztali gépet (amire maximum felküzdi az OS X-et)? igen (az meg akkor a hackintosh). ha meg nem OS X-et tesz fel rá, az egy mezei PC. akkor mi értelme hasonlítgatni? a virtuális farokméregetéstől nem lesz jobb egy gép, mert hiába van benne atomerőmű, ha egyszerűen az OS nem megfelelő, adott esetben x okból fagy, vírusosodik, nincsenek friss driverek, nem megy valami 64 biten, stb. nem értem, akkor most mit hasonlítasz épp össze. egy PC-t hiába hasonlítasz egy Mac-hez, ha azon a PC-n nem fut az adott Mac-es alkalmazás, mert eleve más az OS.

    a külföldi állampolgár saját használatú gépét behozhatja, hiszen utána vissza is vinné, na de nyilván ha célzottan neked hozza, akkor azután neked bizony be kéne fizetni az importot sújtó költségeket. de nekem amúgy mindegy, csak a nav ne szagolja ki, mert még jókedvükben megvágnak emiatt. oké, hogy sokan ezt csinálják, de szerintem érdemes ennél óvatosabban eljárni.

  91. Nem az iphone 6 rol kellene csevegni? A többi az OFF nem? 😀

    Tök mindegy miröl vitatkozunk itt. Akinek mac kell mac et vesz , akinek iphone kell iphone-t vesz. Egyszerü. Senki sem kènyszerít senkit. Az már viszont más dolog ha valaki hülye… 😀

  92. El-dani eroskodott a konkurencia gepekkel ! Mifelenk a konkurencia gep nem mac !

  93. @mrisz32: “Az árakat tekintve minden termékük az egekben van . Nekem is mac gépeim vannak de a konkurencia a töredékét kéri”

    Te írtad. Erre kértem, hogy mutasd ezeket a gépeket. Persze nem tudsz, mert nincs ilyen, jöttél józsikával, aki a vaterán összedobálja neked a ládába…

  94. @ef-dani: Hát én is pont erről beszélek 🙂 A PC-k 99% wifos, ezzel nem is lehet vitázni. Nos ők azok, akik egyszer csak észbe fognak kapni, hogy hoppá, van a gépemmel sokkal jobban együttműködő telefon ism ami ugyanolyan gyönyörű, csak olcsóbb és jobban ki tudom használni az előnyeit. Pont ma az iPad-em majdnem eltüntette néhány száz fényképemet, teljesen véletlen, hogy észrevettem. Tudniillik windows alatt camera mappája NEM tallózza ki az összes képet ami az eszközön van! Én meg azt hittem hogy mindent lemásoltam, és már töröltem volna, mikor észrevettem, hogy egy csomó kép még nincs leszedve! Lehet hogy MAC-en jól menne, de a windows felhasználók magasról le vannak….

  95. @Jadeye:
    Az Intel alapú Mac is egy PC alkatrészekből álló OSX-et futató számítógép csak az Apple kicsit szebben dobja piacra ,miért nem lehet atom stabil egy Hackintos ami pont úgyan azokat az alkatrészeket tartalmazza mint egy Mac?
    Az ár kérdés már érdekesebb szerintem,mert valóban ha azonos hardvereket veszel akkor nem sokkal olcsóbb a hackintos viszont csúnyább és valóban csak egy doboz 🙂

  96. @Ugyankerem:
    Próbálkozom az osx-el ,de valamiért nem tudok váltani windows-sról 😀

  97. @Oszi: is meg nem is, lásd BIOS helyett EFI, és egyéb eltérések. nyilván lehet hackintoshozni, anno én is feltettem a 10.6-ig az Asus laptopra, de a beépített Wi-Fi sosem ment, a hangkártyát fél év után sikerült csak megfelelő kextet találva életre kelteni, a beépített webkamera szintén bukó volt, stb, és persze minden frissítésnél előbb patchelni kellett a frissítést magát, hogy a CPUID-ket kiszedje belőle, és a kernelt véletlen se frissítse gyárira, mert akkor lehetett volna bűvészkedni. ja, és a multibootot megoldani sem volt egyszerű, grub kellett a fenének, a chameleon sosem ment fel, a Windows bootloadert rávenni meg már szinte művészet volt, sleep módot meg sosem sikerült megoldani. manapság, főleg megfelelő hardvert összeszedve már túl könnyű, régen még megvolt a varázsa. de abban a pillanatban, hogy igazi Mac-ed lesz, elfelejtheted az ilyen kínlódást, nyugodt szívvel frissíthetsz, minden egyszerűen csak működik benne, ahogy kell, nem kell vacakolni semmivel. emellett designban is sokkal szebb. OS X-re átállni sok év Windows után elég nehézkes lehet, de hamar meg lehet szokni, és utána már látható, mennyire körülményes tud lenni a Windows.

  98. @Jadeye: ha már itt tartunk és tényleg teljesen máshol mint az adott téma (iphone6) egy kérdés . Van egy unaloműző játékom a bomberman ami javat igényel és kb 2 éve kijött egy olyan frissítés a mac javara , hogy azóta nem lehet vele játszani ! Ilyenkor mit lehet tenni? Megy beindul csak a kis figura sosem áll meg ahogy kellene ! És így sajnos nem lehet vele játszani .

  99. @KekszNET: Hello vedd fel a kapcsolatot velem én megyek Münchenbe! +36306511095

  100. @vittya:
    Hali.
    Hányra akartok kiérni csüt este és hol parkolnátok a közelben?
    Jó lenne tudni, hogy csak a Rosenstrasse Apple Store-ban lesz Iphone 6 19-én vagy az OEZ-ben is.


Add a Comment