Brutális biztonsági óvintézkedések az esti iPhone esemény előtt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azt már eddig is megszokhattuk, hogy az Apple mindig nagy gondot fordít a megfelelő biztonság kialakítására az egyes termékbejelentések előtt, most azonban az első iPhone bejelentése óta nem látott óvintézkedéseket tett a vállalat a nagy meglepetés megőrzésének céljából.

tim-cook-apple-keynote

A Cult of Mac értesülése szerint az Apple egészen extrém és már-már a túlzott, a paranoiába hajló intézkedéseket vezetett be az elmúlt néhány napban.

Az egyik alkalmazott nyilatkozata szerint magát az előadótermet napi 24 órában biztonsági őrök védik, továbbá az összes ott dolgozó alkalmazott (kezdve a büfésektől egészen a technikusokig és asztensekig) mobiltelefonját elvették a biztonságiak és az összes készülék kameráját egy olyan speciális ragasztószalaggal fedték le, amely azonnal megváltoztatja a színét abban az esetben, ha valaki megpróbálná azt eltávolítani. Természetesen emellé az elszíneződés mellé garantált az azonnali kirúgás is.

20130828_apple-mystery-building_0050-640x426

“Előre szóltak nekünk, hogy az összes kényes tartalmat töröljük le a készülékeinkről, mert folyamatosan ellenőrizni fogják azok tartalmát.” – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő Apple alkalmazott. Emellett megtiltották a stábon kívülállókkal történő kommunikáció lehetőségét is, hiszen az összes hívást és üzenetet figyelik és monitorozzák, így senki sem mer próbálkozni.

Ebből is látszik tehát, hogy az Apple egy valóban komoly és jelentőségteljes bemutatóra készül este, amelyet célszerű velünk együtt élőben is követnetek majd, hogy elsőként értesüljetek a fejleményekről. Ki tudja, talán a valóságban is úgy szállítja az Apple az új eszközöket, mint ahogyan azt annak idején az iPhone 3G reklámjában bemutatták:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok!

  Valaki meg tudná mondani, hogyan tudom előcsalni az Apple Tv-n (3rd) az élő közvetítést?
  Mindig úgy kell néznem, hogy iPadről tükrözöm.

  Újraindítást már többször is próbáltam (amikor volt live stream), jelenleg a legfrissebb szoftver van rajta.

  Köszönöm!

 2. “az összes kamerát egy olyan speciális ragasztóval fedték le, amely azonnal megváltoztatja a színét abban az esetben, ha valaki megpróbálná azt eltávolítani. Természetesen emellé az elszíneződés mellé garantált az azonnali kirúgás is.”

  Ez ugyan mit jelent? Fordítási hiba? A google, vagy ki tette ezt?

 3. És mindezt egy alkalmazott névnélküli nyilatkozata alapján tudjuk? Akkor mégsem lehetnek olyan komolyak azok az óvintézkedések…

 4. @Pető Dorián Valér: Nincs félrefordítás. Egy biztonsági ragasztószalag, amiknek jellemzője, hogy roncsolás nélkül nem lehet őket eltávolítani. Ez valószínűleg meg van támogatva valami kémiai eljárással, ami már pusztán a kísérlet esetén is jelzést ad. Ilyeneket nagyon sok helyen használnak.

  @saabi_hu: Van az a pénz… És egy ilyen infó még név nélkül is sokat megérhet egy újságírónak. Nem lennék meglepődve, ha pár órával a keynote előtt már lenne kép az óráról vagy akármit is mutatnak be.

 5. @Pető Dorián Valér: ki lett egészítve a mondat azzal, hogy az ott dolgozók eszközeinek a kameráit fedték le ilyen ragasztószalaggal, remélem, így érthetőbb.

  @saabi_hu: megtudtál bármi lényeges részletet ebből a nyilatkozatból arról, hogy mit fog ott ma bemutatni az Apple? nem. nyilván ilyen jellegű dolgot elárulni nem veszélyezteti a védett titkot.

 6. Nagyon remélem nem szivárognak ki idő előtt képek! Ezzel csak elvennék a meglepetés örömét az emberektől. Engem nagyon dühítene, és bízom benne, ha esetleg ilyen meg is történik, ti nem csináltok cikket róla.

 7. @TMP: iTunes-ban másnap fent szokott lenni az Apple Keynotes alatt.

  @kisai: ha nem csinálunk róla cikket (a live idejéig már nem rakunk ki több cikket, csak a live.szifon.com oldalt frissítjük), akkor jön majd a másik csoport, aki azért venné fejünket, hogy miért nem tettük ki ezt vagy azt. ha nem akarsz ezekkel találkozni, a legegyszerűbb, a este 7-ig fel sem nézel az internetre, de nagyjából sehová.

 8. nekem tetszenek az ilyen óvintézkedések én szeretem a meglepetéseket, csak az a baj
  ,hogy az utóbbi időben már annyi szivárgás volt az új iphone-ról hogy ezen a téren sztem nem nagyon lesz meglepetés.

  én abban bízom ,hogy bemutatják az iórát amiről még semmit se tudok 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!