fbpx Skip to content

Februárban írtunk még arról, hogy a Rovio újabb Angry Birds résszel fog jelentkezni ősszel, amelyben a rózsaszín madár, Stella lesz a főszereplő. Azóta folyamatosan adagolták nekünk a fejlesztők az információkat, képeket és videókat az új játékról, de úgy döntöttem, célravezetőbb, ha majd csak akkor írok komolyabban a Stelláról, mikor már megjelent. Ez a mai nappal meg is jelent az App Store-ban, szóval lássuk akkor, mit sikerült újítaniuk a Rovio-s srácoknak.

abstella4

Az Angry Birds Stella a klasszikus Angry Birds stílust követi, vagyis csúzliból kell a madarakat a malacok felé lőni és bezsebelni a 3 csillagot pályánként (a csillagokhoz szükséges pontot végre mutatja a játék, így láthatjuk, tudjuk pontosan mennyi rombolás kellett volna még a következő csillaghoz). A rosszmájúak mondhatnák, hogy  ez is csak egy újabb bőr lehúzása az eredetileg jó ötletről, ami mára már elcsépeltté vált. Részben igazat kell adjak nekik, de csomó olyan újítást tettek bele a Stellába, hogy mégis élvezetes és új játékélményt tud nyújtani.

Kezdésnek egyből ki kell emelnem, hogy a Stellán, a rózsaszínű madáron kívül minden madár teljesen új, eddig nem látott és mindegyiknek van valami különleges képessége. Ezek az új képesség teszik a játékmenetet újszerűvé. Ami még más az eddig részekhez képest, hogy a disznók vezére nem a tohonya király, hanem fura módon egy madár, Gale, a gonosz hercegnő, aki ellopta Stellék fényképalbumát és tönkre akarja tenni a otthonukat, az Arany-szigetet.

abstella2

A játékban 120 pálya áll egyből rendelkezésünkre, melyek az új madarak képességeihez igazodnak, így a klasszikus mód, vagyis hogy jó helyen kell eltalálni a disznók épületeit, itt nem igazán működik, muszáj az új képességekre hagyatkozni. Stella röptében tud célt választani és onnét ráadásul még tovább is tud pattanni, Poppy a tengelye körül tud hihetetlen sebességgel forogni és így átfúrni magát bármin, még a beton tömbökön is, Luca a hangjával tudja az útjába kerülő üvegtömböket széttörni, stb. Mindegyik madárnál kis pontozott vonal mutatja, hogy az extra képessége hova fog betalálni, illetve mit fog szétrombolni. A pályák hangulatosak, a lombkoronában játszódnak és a játék előrehaladtával jutunk el mindig egy-egy új madár lakóhelyéhez, aki utána csatlakozik a malacüldözésünkhöz. Néhány pályánként egy durvább Wall of Piggs névre hallgató kihívás is vár ránk, aminél sajnos jelentkezik a játék első nagy negatívuma.

abstella3

Az Angry Birds Stella sajnos reklámokat is tartalmaz, így néha-néha pályák közt bejön egy videós reklám, amit csak pár másodperc után tudunk lenyomni, viszont a Wall of Piggs pályáknál nem reklám miatt kell várakoznunk, hanem a játék azt akarja, hogy várakozz, vagy játékbeli pénzért menj tovább. Az első ilyen várakozás csak 1 órás, de 100 arany befizetésével nem kell várakoznunk, a második már 2 órás és 300 aranyért lehet gyorsan átugrani rajta (a pénz időarányosan csökken). Aranyat többféleképpen tudunk szerezni: minden pályáért kaphatunk 3 csillagot és bizonyos össz csillagszám után kapunk pár aranyat, így érdemes minden pályát 3 csillagosra megcsinálni; a pályákon való rombolás közben néha-néha egy-egy arany tallér buborékban elkezd az égbe emelkedni, ezeket is érdemes begyűjteni; a Wall of Piggs várakozásánál megnézhetünk egy reklámot, amiért aranyat kapunk; In-App Purchase keretében euróért is vehetünk aranyat. Az aranyért igazából csak a várakozást tudjuk kifizetni, illetve a mágikus kalapácsot tudjuk igénybe venni, ami akkor jó, ha már elfogytak egy pályán a madaraink, de van még élő disznó.

abstella1

Gale, a gonosz hercegnő ellopta ugyebár Stelláék fótóalbumát, ami azért fontos, mert ebben vannak a szép emlékekről készült fotóik, viszont ezeket a fotókat össze tudjuk a játék során újra gyűjteni. A fényképeken a madarak különböző érdekes frizurában és ruházatban láthatóak és ha kiválasztjuk valamelyik képet, akkor az azon látható kinézetben játszhatunk tovább vele. Semmi extra ez igazából, de jópofa. Facebook bejelentkezéssel tudjuk a játékállásunkat menteni és akár másik készüléken folytatni.

Szerintem a Rovio-nak sikerült újra egy remek játékot alkotni, bár a Stella sajnos csak a klasszikus Angry Birds egy turbózott változata nagyjából, és noha ingyen van, cserébe tele van reklámmal. Én inkább fizetnék érte, csak ne kelljen nagyon gyenge játékok reklámját nézni (illetve ha valaki a Magyar Telekomtól olvassa ezt, akkor kérem, a reklámjuk legyen retina felbontású, mert elég csúnyán néz ki most így).

[appstore id=”875251011″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. minden offense nélkül, lassan már több lesz a jóból, kitalálhatnának végre valami újat, már olvasni is unalmas ezt a sok angry birds játékot, el sem tudom képzelni, ki az aki még mindig ugyanolyan lelkesen játszogat velük. 😀

  2. Régóta nem játszottam vele, gondoltam megint kipróbálom. Viszont egyre inkább hülyegyerekeknek csinálják, már nem kihívás! Megmutat mindent, hova lődd, hogy pattan. 3 pálya után töröltem.


Add a Comment