fbpx Skip to content

A Recode híroldal szerint az Apple komoly tárgyalásokba kezdett az elmúlt hetekben az American Express-szel egy új, iPhone-hoz kapcsolódó fizetési megoldás kifejlesztésével kapcsolatosan.

NFC-iPhone

A legújabb fejlemények szerint azonban már nem csak az AmEx, hanem a Visa és MasterCard is társul az Apple kezdeményezéséhez, így a legnagyobb négy bankkártya közül hármat már megszerzett magának partnerként az Apple. Az új fizetési rendszer valószínűleg lehetővé fogja tenni, hogy az iPhone 6 tulajdonosok az NFC és a Touch ID segítéségével tudjanak majd vásárolni az American Express, Visa és MasterCard kártyákat elfogadó boltokban.

Az iPhone 6 és az NFC-vel kapcsolatos pletykák még májusban megkezdődtek, amikor egyes híresztelések szerint az Apple egyezkedésbe kezdett a kínai UnionPay vállalattal. Ezután júliusban röppent fel a hír miszerint már a Visa kártya integrálásával is folynak a tárgyalások, majd néhány napja a beépített NFC chip tetőzte még tovább a várakozásokat. Úgy tűnik, a vállalat végre integrálja a sok felhasználó által már évek óta várt alkatrészt, legalábbis mind a Wired, mind pedig a Financial Times biztosnak véli a hírt.

amex-iphone-1024x682

Mindezt egybevéve nemrég még kiegészült a hír a Bloomberg jelentésével is, melyben a saját forrásuk szerint az Apple a következő hónapban fogja bemutatni az új, NFC alapú fizetési rendszert, amelyet mind American Express, MasterCard és Visa elfogadóhelyeken is fogunk tudni majd használni. A fokozott védelmet a készülék Touch ID nevű ujjlenyomat-olvasója fogja nyújtani, hogy nélkülünk ne lehessen vásárlásra használni a készüléket.

Az új fizetési megoldás bevezetése teljesen logikus lépés lenne az Apple részéről, hiszen már jelenleg is több, mint 800 millió iTunes fiókhoz van bankkártya adat is rendelve, így csak a már amúgy is megadott adatainkat tudnánk még több helyen felhasználni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Reméljük, itthon is működni fog, nem úgy, mint Siri kisasszony…:-/

  2. Siri kisasszony nem érdekelt túlzottan de ez reméljük itthon is működik majd…!

  3. Ez a szolgáltatás csak touch ID-s iPhoneokkal fog működni?

  4. @danieloravecz: Nem. Ha NFC-s lesz, akkor csak NFC-s iPhonenal fog működni. (ami egyben vonja magával a Touch ID-t is, de az 5s valószínűleg kimarad ebből a körből)

  5. Leírná valaki, h mi az az NFC?

  6. én speciel a paypassos kártyámat is utálom….
    (5000 alatt no pin kód)

  7. Én pont ezért nem igényeltem még paypassos kártyát. Nem biztonságos. TacsIDvel már az lenne 🙂


Add a Comment