fbpx Skip to content

Mikor 2009 nyarán egy iPod touch 2G-vel beléptem az Apple világába, az App Store még alig 1 éve létezett csak, és az alkalmazás felhozatal mai szemmel igencsak siralmas volt, hiszen például több, mint 20 fingós alkalmazás közül választhattunk.

9app

Egy érdekes összeállításra találtam a Gizmodo-n, melyben 9 sláger alkalmazást szedtek össze, amik anno akár a fizetős toplista élén is voltak, ám ma már a kutya se tölti le és használja őket.

iBeer

ibeer

Anno igencsak kedvelt alkalmazás volt az iBeer, melynek a segítségével virtuálisan megihattunk egy jó pofa sört a gyorsulásmérő segítségével

[appstore id=”475905823″]

Lightsaber Unleashed

lightsaber

Vannak alkalmazások, melyeket már senki se tölt le, de mégis elérhetőek maradnak az App Store-ban, viszont a Lightsaber Unleashed nem erre a sorsa jutott, ezt már törölték is a kínálatból, de elérhető egy hasonló alkalmazás azért még mindig. Padawanoknak hasznos gyakorló eszköz.

[appstore id=”568443587″]

Hipstamatic

hipstamatic

A képfilterezés hajnalán jelent meg a Hipstamatic, de valahogy nem tudott igazán befutni, mert az emberek nem értették, miért akarják egyesek a fényképeiket olyanra beállítani, mintha rossz gépekkel készítették volna őket. Emellett abszurd árakon vesztegették a plusz filtereket, és ráadásul a renderelés hihetetlenül lassú volt, így már az elején halálra volt ítélve az alkalmazás.

[appstore id=”342115564″]

Tap Tap Revenege

tap-tap-revenge

A Guitar Hero sikerét meglovagolva nem egy hasonló tudású alkalmazás jelent meg az App Store-ban a “gitározni” vágyók számára, melyek közül a Tap Tap Revenge széria volt a legsikeresebb, bár a dalválaszték sosem volt az erősségük. A Tap Tap Revenge összes része is már törlésre került.

More Cowbell!

cowbell

Ez az értelmetlen alkalmazás számomra kimaradt eddig, de most se értem, miért volt régen sláger, hogy egy kolompot szólaltathattunk meg.

[appstore id=”285559215″]

Koi Pond

koipond

Akár hisztek, akár nem, a Koi Pond sokáig az első helyen állt a fizetős alkalmazások listáján, pedig csak annyit lehetett benne csinálni, hogy az ujjunkkal megzavartuk a vízfelszínt és ettől a halak ijedten elkezdek szétszéledni. Ennyi, és nem több az alkalmazás tudása.

[appstore id=”286420263″]

Cinemagram

Na ez már egy nagyon jó alkalmazás volt, csak sajnos valahogy nem terjedt el igazán. A Cinemagram segítségével rövid kis filmeket készíthettünk, melynek bizonyos részeit lehetett maszkolni és így elérni, hogy a képnek csak egy része mozogjon, míg minden más álló maradjon. Sajnos nagyjából 2 ismerősöm használta és ők is csak alig. Ráadásul akkor még nem lehetett Instagramon videót megosztani, így az alkotások megosztása is vagy csak az alkalmazásban lehetett, vagy egyéb közösségi oldalakra.

[appstore id=”487225881″]

Super Monkeyball

super-monkey-ball-banana-blitz-screenshot-big

Ma már gagyi játéknak tűnhet, de pár éve mobilon még egész jó volt, persze nem a grafikája miatt. A Super Monkeyballban egy buborékban futó majmot kell a célig eljuttatnunk a telefon döntögetésének segítségével úgy, hogy közben a majom nem esik le a pályáról.

[appstore id=”281966695″]

Bubble Wrap

bubblewrap

Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné kipukkasztani a bubis csomagolást, de sajnos nincs mindig nálunk ilyen. Ezt a függőségünket így egy alkalmazás segítségével tudjuk csillapítani.

[appstore id=”466524746″]

Te használtad vagy esetlen még most is használod valamelyiket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Szerintem a Hipstamaticot gondold át mégegyszer. Minden egyes szavát. A többi rendben van.

  2. iBeer: retro élmény miatt még mindig a telefonomon. Barátnőm 11 éves testvérét még meg lehetett vele nevettetni 🙂
    Lightsaber Unleashed: ezzel csak az volt a gond, hogy kevés hang volt az alkalmazásban. 2-3 féle bzzz-t tudott csak kiadni.

    Hipstamatic: az első Instagram, én bírtam, sok képet csináltam vele az iPhone 2G-mmel. Alapból is rossz képeket csinált, de effektekkel művésziek lettek 😀

    Tap Tap Revenege: A cikk legnagyobb tévedése a TTR szerintem. Minden szipi-szuperül ment, amíg a Disney meg nem vette őket, majd a TTR4-gyel tönkretett mindent, amit szerettünk a játékban. Kompatibilitási okokból a mai napig is rajta van a telefonomon a TTR2 (legjobb) és a TTR4 is és ipa-ként megvan az összes többi is legálisan megvéve, kicsomagolt backup-pal, hogy vissza tudjam állítani, ha kell (sajna sok helyet foglalnak).

    More Cowbell!: Mókásabb, mint ahogy tűnik, hidd el 😀

    Cinemagram: tumblr gifek készítésére tökéletes, de megértem, hogy felkerült a listára :o)

  3. @costee: Enterrel el voltak választva a címek, hogy átlátható legyen, csak a motor küldéskor kiszedte.

  4. fasság!

    hipstamaticot hasznalom ma is…
    nem a gagyi instagramot!

  5. Azt gondoltam, olyan alkalmazások lesznek bemutatva, amelyek funkciói az iOS fejlődése során integrálódtak a rendszerbe és használatuk mára szükségtelenné vált. Ilyen volt nekem pl. a ContactsXL és a Photoful.

  6. Mindegyik megvolt. Ebben a kategoriában a zippo (nem tudom mi volt a pontos alkalmazas neve) ami nálam tarolt. Egy-két erősen tudatmodosult állapotban levő leányzó keményen széttnYomta a cigijet a 3g kijelzőjén.

  7. Az mennyire gáz, hogy a két kép/videó-szerkesztő kivételével mind meg volt? 🙂

  8. Mind megvolt a hipsgenyo kivetelevel 🙂

  9. nekem is 2g volt először 🙂 iOS 4.2.1

  10. kimaradt az iGun, a pattanás nyomogató és a virtuális borotva, amit ha tologattál az arcodon a mikrofont súrolva (anno a 3,3GS-en fordítva volt a mikrofon és a hangszóró mint a 4en és attól fölfelé) szőrvágás hangot adott a cucc!!!!

  11. Jó lett az írás. Röhögtem is rajta néhány helyen. Jókat írtál hozzá. 🙂

  12. @sandrew: Én is erre gondoltam, amikor a címet megláttam. Ilyenek voltak még a különböző zseblámpa alkalmazások is, amikor vaku híján a képernyővel tudtál világítani, ami valljuk be elég vérszegény volt 🙂


Add a Comment