fbpx Skip to content

Hoppá! – ez volt az első reakcióm, mikor a Spotify megerősítette, hogy speciális zene díjcsomagokat vehetünk igénybe, amennyiben Telekomos előfizetők vagyunk. Tehát mostantól a Spotify és a Telekom közelebbi kapcsolatban állnak egymással. De nézzük meg, hogy ez nekünk miért jó!

Screen Shot 2014-07-02 at 16.41.02

A díjcsomagok magába foglalják a Spotify reklámmentes Premium szolgáltatását, amivel akár offline, 320 kbps minőségben is hallgathatunk akár 20 millió zeneszámot. Összesen 3 díjcsomag közül választhatunk, illetve megrendelhetjük a már meglévő díjcsomagunk mellé is.

Screen Shot 2014-07-02 at 16.42.56

A legfontosabb kérdés, hogy mire elég 1-1 díjcsomag és mit foglal magában? A csomagok 3.990Ft-tól kezdődnek, ami 2GB adatforgalmat foglal magába zenehallgatásra. Attól függően, hogy milyen minőségben és mennyi offline tartalommal hallgatod a zenéket, a következőképpen alakulnak az adatmennyiségek.

Nagyságrendileg 1GB adatmennyiség elegendő:

  • 24 óra zenehallgatásra 96 kpbs bitsebesség esetén
  • 14.5 óra zenehallgatásra 160 kpbs bitsebesség esetén (napi 29 perc/hó)
  • 7.25 óra zenehallgatásra 320 kpbs bitsebesség esetén (napi 14.5 perc/hó)

A bitsebesség az alkalmazás Beállítások menüpontjában állítható. Az offline módban elérhető max. 3333 dal (kb. átlagosan 3 perces hosszúsággal, legkisebb bitsebességű formátumban) nagyságrendileg 7GB-nyi helyet foglalnak. (Forrás: Telekom)

Tehát érdemes a legtöbbet hallgatott listáinkat offline módban, Wi-Fi-n keresztül szinkronizálni, de adott esetben naponta 1 órát kényelmesen streamelhetünk is. Azt se felejtsük el, hogy az 1500Ft-os Spotify Premium is beletartozik a havidíjba, tehát 1500Ft-tól már kényelmesen válogathatsz a 20 millió zeneszám közül. Részletekért keressétek fel a Telekom Spotify oldalát.

Illetve korábban már írtunk arról, hogy mi is az a Spotify, tehát azt is érdemes elolvasni: Megérkezett a Spotify hazánkba is: hallgass zenét ingyen!

Akinek már van Spotify fiókja, íme az összes Apple reklám zenéje egy helyen. Iratkozzatok fel a listára, amit folyamatosan bővítünk:

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. A szolgáltatók direkt tartják magasan az adatforgalmi tarifát mert a percdijak rovasara menne ha mindeni voipozna. Mindjart barki beleferne havi 1-2 ezer forintba. Szerintem pofatlanság, de akinek van ennyi felesleges pénze az fizesse ki.

  2. Az 1590es csomag nem is drága. Ha önmagában a spotifyra fizetsz elő az is 1590 euróból átszámítva. Emellé a T meg ad még 500 mega adatot is zenére, ami gyakorlatilag így ingyen van.

  3. Nem is az 500 megásra gondoltam, hanem a korlátlanra. Én online rádiót hallgatok munkábamenet közben az autóban, de a havi 1 gb simán elmegy pedig csak 10 perc az út.

  4. Szerintem rablás 🙂 Inkább leszedem tortentröl a zenéket és feltöltöm a telóra. Az adatforgalmam meg használom értelmesebb dolgokra. 🙂

  5. Leírom nehogy más is beszívja:

    Spotify premium előfizető vagyok, nagyon sok offline playlistem van, azokat szoktam pörgetni.

    Adódott hogy egyik hónapban az első két hétvégén oda-vissza utaztam kb 2,5 – 3 órákat (azaz mondjuk úton voltam ~12 órát.) és közben OFFLINE playlistet hallgatam. Nem streameltem, wifin lehúztam és offline hallgattam a zenéket. Ahogy korábban is mindig.

    Vége volt a második hétvégének, közben a telefonomat ahogy mindig másra is használtam, pl. facebook, newsify, twitter, kis böngészés, 1-2 kép megosztása; mikor jött az sms, hogy átléptem a havi 1 GB-ot és ugye bekorlátoznak (ez vmikor 13-án vagy 14-én volt! – Normális hónapokban 28-29 körül szokott jönni az SMS).

    El sem tudtam képzelni, hogy mi lehetett, mikor felraktam JB mellett az “inetusage” alkalmazást, ami ugye mutatta hogy mi mennyit zabál és monitoroztam naponta hogy hol lehet a hiba…

    Ugye végigszenvedtem a lekorlátozott hónapot (mondjuk túlforgalmaztam így is 250MB-ot, pedig bűn lassú volt) és a köv. hónap elején meglett a hibás:
    Jó szokásomhoz híven melóba és vissza szépen offline playlisteket hallgattam Spotify-on, mikor láttam hogy az adatforgalom “durván” pörög (az 1gb-os csomagomhoz képest!).

    Írtam a Spotify fórumba, ahol kifejtettem hogy van 1 offline playlist ami forgalmaz, és hogy ez miért van. És ha 1GB-om van per hó, akkor az kb 33 MB/nap. És ebből csak a Spotify 5 MB-ot forgalmaz 30 perc alatt.

    Ami mondjuk nálam a napi utazásnál már nem kevés. És akkor csak zenét hallgattam.

    A fórumban a Spotify alkalmazott válasza annyi volt, hogy szerintük az 5MB 30 percért nem sok. És “forcoljam” az offline módot a settings/playback menü alatt.
    Azóta így használom a klienst. Offline playlist ÉS offline mode. És nincs gondom vele többet.
    De az akkor nagyon felbaszott, hogy kb. fél hónapot le voltam korlátozva egy offline playlist miatt.

  6. @KekszNET: Köszi a tippet, érdekes hogy 1 playlist ilyen hibát követett el! De igazad van offline mode, valami hiba lehetett a rendszerben.

  7. @KekszNET:
    Az adatforgalmad resetje nem hó elején van, hanem mindenkinek máskor, hogy a rendszernek ne egy időben legyen óriási a terhelés. Legalábbis a Telekomnál így van, az ügyfélszolgálaton mondták. Ezt csak azért írom, hogy a hónap 28-29 napja akár a kezdete is lehet az adatforgalmadnak (te esetedben nyilván nem).

  8. @KekszNET: Érdekes egy Net csomagban lehetsz… .-)
    Melyik az a csomag amit túl lehet forgalmazni? Mindet lassítják csak!!!

  9. Az alap iPhone díjcsomagot nem lassították, hanem 1giga adat volt és a többi fizetős, ha nem vettél bővítést. Mondjuk 2 éve már lájkban vagyok, nem tudom most mi a helyzet, de régen lehetett túlforgalmazni.

  10. Ez mekkora! Angliában ingyenes.

  11. Oda haza még a húst is le akarják húzni rólatok?

  12. Nem csak akarják, le is húzzák!
    Aztán majd csodálkoznak, ha 2015- Ben, amikor az EU-ban megszűnik a roaming díj, mindenki külföldre szerződik.


Add a Comment