fbpx Skip to content

Az okos egészségügyi és fitnesz kiegészítőiről ismert Withings bejelentette legújabb termékét, egy fitnesz trackert, melyet a konkurenciától eltérően nem egy karkötőbe, hanem egy, a cég szerint felső kategóriás svájci órába építettek be. Szóval okosóra, vagy mégsem?

1.Withings_Activité_flagship_close-up

Az okosóra piac eddigi legjobb próbálkozása ez, mert ötvözi ez eleganciát és technológiát. A zafírüveg alatt egy analóg számlap található, de ez ne tévesszen meg senkit, az óra egy teljes értékű fitnesz tracker.

7.Withings_Activité_black_side

Az óraszerkezet svájci, a dizájn francia. A szíjhoz természetes eljárással cserzett, francia borjúbőrt használtak, mely kiváló minőségű, illetve fekete és barna színekben érhető el. A “nedves” aktivitásokhoz kapunk egy műanyag szíjat is, mely cseréje elvileg könnyen kivitelezhető lesz.

A beépített gyorsulásmérő lehetővé teszi a lépések (séta és futás) rögzítését, ezáltal a távolság és az elégetett kalória meghatározását. Segítségével továbbá megfigyelhető az alvásunk (elalvás ideje, felületes- és mély alvás hossza), ide kapcsolódik az okos ébresztő funkció, mely segítségével a megadott intervallumban akkor ébreszt, mikor legkevésbé alszunk mélyen.

Ezeket eddig a legtöbb piacon lévő hasonló kiegészítő tudja, mi van még?

A különböző módok (alvás, sport) közötti váltás automatikus. Vízállóság, egészen 5 méterig. A számlapon található egy extra tárcsa és mutató, mely az aktuális napi célkitűzést hivatott jelezni, százalékos formában. A beépített vibra motor rezgéssel jelzi, ha az adott célkitűzést teljesítettük. A célkitűzések testre szabhatók, bizonyos mennyiségű lépés, vagy adott óra alvás.

9.Withings_Activité_Health Mate_activity

Az óra üvege érintésre érzékeny, a gyári leírás szerint dupla koppintással megtudhatjuk a beállított ébresztő idejét. Ez a dolog elég ködös, lévén nincs digitális kijelző, így vagy áttekeri a mutatókat, amiből a délelőtt/délután még nem derül ki, vagy megnyitja a telefonos alkalmazás adott szekcióját. Egyik sem tűnik túl funkcionálisnak.

4.Withings_Activité_silver_move

A kiegészítő egyelőre csak iOS-kompatibilis, itt is csak azon készülékekkel képes együttműködni, melyek rendelkeznek Bluetooth 4.0 LE chippel, ezek az iPhone esetén a 4s és újabb típusok.

Az órát a telefonhoz csatlakoztatva a Health Mate alkalmazás segítségével megnézhetjük a lépésszámláló és alvásmonitorozó funkciók grafikonjait, beállíthatunk ébresztőt, célkitűzéseket.

10.Withings_Activité_Health Mate_sleep

Verdikt

Első látásra azt mondtam, hogy veszek. A funkciólista is magáért beszél, de valami nem hagyott nyugodni, motoszkált. Valóban tudnám ezt az eszközt kényelmesen használni és 24/7/365 jelleggel hordani? Jelenleg egy Jawbone UP24 van a jobb kezemen, a balról pedig már néhány órája levettem az okos G-SHOCK órámat, aminek egyetlen okos funkcióját használom, a bejövő hívások jelzését. Az UP könnyű, keskeny, laza. Szinte észre sem veszem, hogy viselem, alvásnál sem zavar. Viszont az tuti, hogy nem bírnék órában aludni. A szíjcserélgetésről nem is beszélve. Szóval sikerült eljutnom addig a pontig, hogy nem veszek.

Az árat még nem is mondtam, 390 dollárt kell érte leszurkolni, ami svájci órák tekintetében az olcsó kategóriába tartozik

2.Withings_Activité_silver_front

Mindenki okosóra lázban ég, a gyártók próbálják egymást felülmúlni, miközben mi messiásként várjuk, hogy az Apple előrukkoljon a saját megoldásával. De tegyük fel a kérdést magunknak: valóban szükségünk van erre?

Ti mit gondoltok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Szükség lenne rá, de ez még mindig nem eléggé átgondolt.

  2. “áttekeri a mutatókat, amiből a délelőtt/délután még nem derül ki”

    Szerintem ez a megoldás. A délelőtt délután meg simán kiderülhet, hiszen ott van még +1 mutató. Ha lemegy 0 -ra akkor délelőtt, ha felkúszik 100-ra akkor délután, és a probléma már meg is oldódott 🙂


Add a Comment