fbpx Skip to content

Az alábbi állítólagos iPhone 6 hátlap már előbukkant korábban is, amiről már írtunk akkor. Az eddigi pletykák és mockupok után most elképzelhető, hogy itt az első videó egy valódi hátlapról, amit a MacOtakara nevű japán blog készített.

Screen Shot 2014-06-27 at 14.27.20

Két koncepció közé ezt, az “eredeti” hátlapot tette be a blogger, ami persze lehet ugyanúgy koncepció is, azonban nem annak tűnik. Az első generációs iPhone esetén is ilyesmi volt az alumínium hátlap kiképzése, tehát az alma logó lyukas volt, amibe egy külön fém betét illeszkedett logóként, ezzel adva neki tükrös csillogást.

iPhone_2G_hatlap

Volt, akiben az merült fel, hogy talán így végre világítani fog majd a logó, mint a MacBookok esetén. A MacBookoknál az alma logó megvilágítását az LCD háttérvilágítása adja, ami viszont az iPhone esetén teljesen más kialakítású. Így a kijelző maga nem tudná a köztes alkatrészek (leginkább maga az akkumulátor) miatt átvilágítani az almát, ráadásul elég szokatlan változás lenne műanyagra cserélni azt, és külön LED megvilágítást adni neki, amit szerintem biztosan nem lép majd meg az Apple.

Nézzétek meg a videót és mondjátok el hozzászólásban, hogy Ti mit gondoltok róla! Szerintetek valóban eredeti az a hátlap?

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Az eddigi tendencia alapján, a legtöbb képről amiről azthittük ez biztos nem eredeti mindig kiderült hogy mégis az. Így volt a legdurvább váltásnál az iPhone 4 nél is. Ez egy kis megnyugvást jelent nekem, mert ha már a nagyságával nem vagyok kibékülve, legalább a külseje sem fog vonzani.

  2. @Jerome: De az is mindig kiderült, hogy bár valami nagyon hasonló lett, de az anyaghasználat, a jól kidolgozott részletek miatt, eddig mindig szép lett a végeredmény.

    A mérettel én se vagyok kibékülve. Meglátjuk milyen lesz.

  3. En meg a merettel vagyok csak igazan kibekulve 😀

  4. Azok a keresztbe csíkok minek kellenek? Ez így Dzsoni szerint jól néz ki? Hmm…

  5. A keresztbe csíkok még orvosolhatók egy pofás tokkal (bár az már nagyon gáz, ha egy Apple terméket el kell takarni mert ronda), de az oldalsó power gomb és a sokkal nagyobb méret már nem. Bye-bye Apple!

  6. és hova lett az 5s -ben bevált dupla vaku? na ne vicceljünk már…. visszafele csak nem fejlődik az Apple……

  7. @MacgM: könnyen elképzelhető, hogy közelebb tudták tenni egymáshoz a két LED-et.

  8. Hú, az a Tepsi iPhone nagyon bejövős…. Remélem ekkora lesz.. Viszont nekem jobban bejön a kicsit szögletes forma, mint ez a lekerekített….. Még bizakodom abba, h ezek nem az igazi arcát mutatják a telefonoknak.. 🙂 És más lesz.. De az utóbbi 2 évben is azt hittük, h nem valósak ezek a bemutatok.. De aztán sohasem lett meglepetés.. 🙁

  9. Nagyon kivancsi leszek igazabol azokra a vonalakra. Igy nagyon gaznak tunik az a peremen vegigfuto muanyag ize. A lekerekitett forma nagy kiralysag, 5c utan vegre megint egy olyan, amit jo kezbe fogni. Kar, hogy nagy lesz…

  10. Jól látom, hogy ki van vágva az alma logó? Világítani fog, mint a Macbook?

  11. @BoRRoNeo: elolvastad a cikket? csak mert ott van benne ez a bekezdés: “Volt, akiben az merült fel, hogy talán így végre világítani fog majd a logó, mint a MacBookok esetén.”

  12. a hatso csikok az iphone5/5s-ben izleses valasztovonalak oldalt, ahogy a 4/4s-ben is, de a hatuljara minek, ha egy anyagbol van?? iphone 4-nel sem kellett "elvagni" az uveget. Elegge izlestelen. A forma ez lesz (ipad mini/air vonal), es a meret is. Vilagitos alma logo nem lenne baj, de az akksinak igen. 🙂 amugy ez a vonal a htc desire telefonra emlekeztet. 🙁

  13. Matt feketében még szép is, de a vonalak szerintem is csúnyák lennének. 4,7"-el nehezen, de megbírkóznék vele, nálam 4,5 a max. És nem kicsi a kezem. Viszont 5S után nem fogok váltani, főleg ha nagyobb. Majd 2-3 év mulva a 7-est. Szoftveres fejleszések miatt meg még gyorsulni is fogok annak ellenére, hogy a telefont nem cserélem. Úgyhogy örülök, hogy az apple iOS gyorsításával eléri azt amit más gyártók csak a ghz-k meg magok dobálózásával

  14. Szerintem meg lehet, hogy pont jók azok a csíkok… Esetleg valami csúszásgátló ( a kéznek? ) ha majd lerakjuk az asztalra kicsit eláll majd a síktól így kevésbé karcolódik a hátlap és nem is fog "pörögni/mozogni" ha vibrál…???
    Vagy egyik sem 🙂

  15. Hacsak a műanyag (ha műanyag) betétek nem azért vannak, mert ott rejlenek valami extra érzékelők. Ha nem azért van benne, akkor elég fura.

  16. juteszembe magyar release az elso hullamban lesz ? (amikor USA stb?) Mintha lett volna korabban valami hasonlo hir..

  17. Hát én nem tudok ezekkel a méretekkel megbarátkozni ! Ha valakinek ekkora tepsi kell az használjon egy tablet-et, a telefon mérete meg maradjon meg normális keretek között.

  18. Kizárt, hogy ilyen gagyi legyen, ha mégis akkor sokáig megmarad az i5-i5s!!!

  19. @gabor23: @taky1974: A műanyag betétek az antennát szolgálják. Mivel a ház egy unibody aluminiumnak tűnik, így meg kell oldalni a jelátvitelt. Az első iPhonenak azért volt az a nagy fekete cucc az alján, a Cellular iPadeknek a tetjén az a nagy műanyag, a 3G, 3G-snek a műanyag hátlapja, a 4,4s-nek oldalt az acél kereten a 3 műnyag csík, az 5,5s hátán a két műanyag terület. Ezek is ezt a célt szolgálják.

  20. nekem kene a nagyobb meret, siman kibirnam 4.5 col kornyeken. ceges telom samu S5 es azutan i5s -t hasznalni hát … olyan mintha jatektelefon lenne

  21. Nagyon unalmas már ez a sok vajon ez… vajon az. Én már nem is akarom tudni, még akkor sem akarnám ha tényleg az Apple mutatná meg. Elrontaná a meglepetés erejét. Így linkre meg már unalmas.

  22. @ef-dani: kicsit kiegészíteném: az iPhone 4/4s-ek acél kerete maga az antenna, a műanyag csíkok ott az egyes antennaelemeket választják el egymástól. az iPhone 5/5s hátulján pedig az nem műanyag, hanem üvegbetét. de egyébként így van, ahogy írod.

  23. Lekerekitett forma, szerintem a Apple nem tér vissza az Iphone 3 formavilágába

  24. Kínzóan ocsmány…

  25. két dolog merült fel a videoval kapcsolatban:
    1. miért himbálózik az 5s a 6on?
    2. a legnagyobb 6 on miért nincs kivágott alma logo?


Add a Comment