fbpx Skip to content

Pletykáljunk kicsit, ha már minden nagyobb külföldi oldal újra “biztos” információkat közöl. Személy szerint nem szeretem ezeket a pletykákat, általában csak gyorsan átlapozom őket, de mivel igyekszünk minden igényt kielégíteni, ezért időnként kénytelenek vagyunk összefoglalni, mi a helyzet épp a pletykák terén.

iPhone-6-Boitier

Az utóbbi napokban elkezdtek megjelenni elfogadható minőségű fotók az állítólagos következő iPhone-ról (legalábbis az egyik a két rebesgetett új típus közül), mely feltehetőleg iPhone 6 néven fog érkezni. A képeket az a dreamerjimmy nevű felhasználó tette közzé Weibo-n (a Twitter kínai megfelelője), aki az utóbbi években megbízható forrásnak bizonyult, már ha lehet ilyet mondani.


5fe0e4fbjw1eha19djnfjj20qo0zkjwn

A képeken jól látható méretnövekedésen kívül további finomhangolások láthatók. Az előlapi kamera kivágásának átmérője megnőtt, illetve a szenzor, kamera, hangszóró közelebb kerültek a készülék felső széléhez. Csökkent a kijelző két oldalán lévő keret vastagsága is, saccra 3/4-e lehet a mostaninak. A home gomb alatt és felett is faragtak a távolságokon. Jól látszanak továbbá a hangerőszabályzó gombok a készülék bal oldalán, valamint egy gomb a készülék jobb oldalán, ami nagy valószínűséggel a power gomb lehet.

iphone-6-boitier-04

A hátlapból az alma logó kivágásra került, hasonló megoldást használva, mint az első generációs iPhone esetén. Annál ugyanis maga az alma logó egy krómozott jellegű fémbetét. A forma nagyban hasonlít az iPod touch készülékek valamint iPad Air és Minik megjelenésére. A lencse itt is nagyobbnak tűnik és a kör alakú vaku arra enged következtetni, hogy visszatérhet az egyvakus megoldás, a jelenleg használt dupla helyett – vagy csak még közelebb teszik egymáshoz a két, különböző színhőmérsékletű LED-et. A hátlapon látható fehér betétek mögött rejtőznek az antennák vezetékei.

5fe0e4fbjw1eha18dq0q5j218g18gqcq

Mindez szép és jó, de őszintén meg kell mondjam, nekem a könyökömön jön ki a napi szintű “biztos” információ, hogy ez lesz, meg az lesz. Számomra csak a meglepetés varázsát veszi el a dolog. Egyszer gyerekkoromban kikutattam a karácsonyi ajándékot, és így később, ajándékbontáskor már nem őszinte mosollyal kezdtem el bontani a csomagot. Aztán nagyot néztem, amikor más lapult a papír alatt, és nagyon örültem (amit megtaláltam, azt végül unokatesóm kapta).

Személyes véleményem a dologról az, hogy ez könnyen lehet kamu. Hogy miért? Ha már egyszer lefotózzák azokat a készülékházakat, miért nem csinálnak inkább videót? Vagy miért nem fotózzák le minden oldalról, alul, felül, jobb, bal. Hova tűnhetett a némítógomb? Más, korábbi, hasonlóan “biztos” fotókon látszik a helye. Mit raknak a készülék tetejére? Miért hiányoznak a kötelező feliratok a hátlapról? Továbbá nem bírom elképzelni, hogy a képeken látható hátlapot Jony Ive komolyan gondolná. Nem vagyok egy ipari design guru, de szerintém egyáltalán nem esztétikus az antenna betétek elhelyezése.

Akárhogy is legyen, nyár vége felé az Apple majd szokásosan bejelenti az őszi eseményt, azon meg kiderül mind az, hogy mit várhatunk tőlük ősszel, és az is, hogy mikortól lesz kapható az új készülék.

Ti mit gondoltok? Ilyen lesz az új készülék?

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Az a baj hogy amíg ki tud szivárogni bármilyen kép is ahogy ez volt a 5, 5s, 5c esetében addig sajnos ez van utálom nagyon mert nincs meglepi és azért valljuk be az utóbbi időben elég jó hatékonysággal valósak voltak a képek ahol mindenki mondta ilyen meg olyan szar aztán a bemutatón kiváló minőségben már az instant get volt a dolog. De én annak a híve vagyok amikor még nem tudtunk semmit akkor volt jó………………………….

  2. És a tavaly debütált True Tone flash visszavonul? 😀

  3. @szorian: így-így… de talán majd az őszi eseményen bemutatnak valami újdonságot, amiről elvonta a figyelmet az új iPhone – no persze jövőre már talán azt is kipletykálják majd ugyanígy. 🙁

    @GabenPapa: “vagy csak még közelebb teszik egymáshoz a két, különböző színhőmérsékletű LED-et”

  4. A karácsonyi résznél egy könnycseppet eldörzsöltem. Örülök hogy végül jól sikerült a kari. 🙂

  5. A vaku nekem is gyanús 😀

  6. @Lightman: az semmiképpen sem eredeti, hanem egy mockup, és ezt el is mondja a videó elején.

  7. Ha ez ki fog jönni ilyen rondán és tepsi méretben, akkor fel fognak pörögni az 5S eladások.
    (vagy a 6C eladások, ha megkapja az 5S belét és olcsó is lesz)

  8. @Link-out: A jobb oldalán lévő power gombról ne is beszéljünk! Az totál samu márkajegy, és nagyon utálom, amikor a kezembe nyomnak egy samut, ha engem keresnek más telefonján. Nem lehet úgy átadni, hogy ne nyomd meg azt a nyamvadt power gombot…
    Meg ha 7 évig egyedi elhelyezése volt a gombnak, akkor 8. évben miért koppintanák a konkurenciát?!

    Szóval csak bízni tudok benne, hogy ez egy fake fotó. 😀

  9. Ez borzasztóan ronda, sőt talán még mondhatnám, hogy igénytelen, nem méltó egy Apple telefonhoz..
    Én nem hiszem el, hogy valaki erre az Apple-nél rábólint, hogy:
    “Ez az fiúk, megcsináltátok! Pont ilyenre gondoltam, ezt biztos el fogják vinni darabját közel 600-800 dollárárt”
    Ne vicceljünk már…

  10. @taky1974: koszi :D….

    ugy mindenkinek aki fintorog: valami nagyon nagyot kell nyujtania hardverben, hogy kompromisszumot kossek ezzel a hazzal… de a szivem melyen remelem, hogy nem ez a fos lesz.

  11. Ez sztem kamu. Mi a tkom az ami visszatükroződik a kijelzőn? Ha igy nez majd ki az uj iphone lehuzhatják a rolot. Így eleg gyenge a kivitelezés.

  12. Én tervezem, hogy lecseréljem a 4s-emet, ha kijön az új, de ilyenre nem váltanék, Akkor inkább marad az 5s!

  13. Nekem nagyon bejön ez a forma, mióta bemutatták a 4-et azóta várom vissza a kerekített dizájnt. De ez a műanyag, csúnya antenna betét valami borzasztóan néz ki.
    Visszahozhatnák a fekete színt is, mert ez a Space Gray nekem nem jön be annyira.

  14. Rohadt nagy ujítás megcserélni a hw gombokat…

  15. Az oldalsó gomb sok minden lehet exponálótól elkezdve a VoiceOver-en át a némításkapcsolóig (!). Ennek ellenére én is azon a véleményen vagyok, hogy ez ronda. Ronda, nem méltó az Apple-höz, és nem mellesleg kamu is.

  16. Nem tudom hogy ilyen lesz-e. Bár mostanában egyre pontosabbak a kiszivárgások. Csak hát ne felejtsétek, hogy az iOS7 design is nevetséges volt amikor megláttuk. Nekem nem tetszett. Most már el sem tudnám képzelni a régi vonalat. Az antenna betétek nekem is furcsák kicsit. De a készüléket egészében kell majd nézni. Ha nem lesz kézben tartva sokkal nagyobb elgondolkodom az 5S leváltásán.

  17. Nem hiszem, hogy ne lenne egy jobb megoldas az antennakra… :S

  18. Az a helyzet, hogy itt van mellettem az iPhone 2G-m hasra fordítva és közben nézem ezt a hátlapos képet. Meg kell mondjam, eléggé közeli rokonságnak tűnik. A hátlap ívei, anyaghasználata és a króm hatású alma logó…teljesen 2G érzet. Ennek kicsit örülök is és nem is. Az antennabetét valóban nem esztétikus, viszont ha a gombokon végül nem változtatnak a megszokott elrendezéshez képest és alul meg lesz a szokásos 2 hangszórórács, akkor nem biztos, hogy olyan rossz lesz ez. Furcsának mindenkép furcsa. Viszont gondoljunk bele, hogy egy rosszul elkészített fotón a 2G is milyen borzalmasan néz ki…viszont kézbe véve érzed, hogy volt vele munka. Mondjuk ha ezt a hátlapot elkezdik festegetni, akkor egyértelműen kuka a design, de így 2G hatásban még lehet, hogy életképes, sőt talán sikeres is lehet, amennyiben a betétek eltűnnek.

  19. ti ezt tenyleg komolyan veszitek h egy hoallo ezusttel lufujt valamit dob piacra az apple?
    szerintem kozelsem ilyen lesz a vegeredmeny….

  20. @remsonique: “…alul meg lesz a szokásos 2 hangszórórács…” amiből az egyik mikrofon, ugye 😉 félretéve a szőrszálhasogatást (bár a rács az kétségtelenül rács…): mivel 5S-em van és egyelőre nem is “kívánok” nagyobbat, gyorsabbat így annyira nem hoz lázba a dolog (eddig, 3GS-em és 4S-em volt korábban…), majd talán jövőre a 6S… ha nem iPhablet lesz… 😉

  21. Lehet hogy a hátlapi kivágás a világító alma logó miatt lesz :))))))

  22. @salitomi: a hátlap és az LCD háttérvilágítása közt ott van az akkumulátor, az alaplap, stb, tehát noha a MacBookok esetén az LCD világítása miatt világít az alma logó is, addig az az iOS-eszközökben nem megoldható, hacsak nem raknak oda egy külön LED-et csak emiatt.

  23. Viccnek szántam ám! :))

  24. @Bughi: a 2G-nél eloxált alumínium a hátlap, tehát nem festett. A kép alapján pedig a 6 hátlapja is annak tűnik.

  25. @PetDrag: tisztában vagyok az elrendezéssel 🙂 Minden esetre az én érdeklődésemet a retro (2G) hatás miatt keltette fel a dolog. Akár még szép is lehet, ha finomítanak rajta itt-ott 🙂 A nagy méret viszont már jobban zavar…legalábbis képen. Kíváncsi leszek, hogy ez hogyan befolyásolja majd a kezelhetőséget, már ha igazak a nagy kijelzős pletykák.


Add a Comment