fbpx Skip to content

Egyes előzetes híresztelések szerint a következő generációs iPhone készülék sokkal jobb kamerával fog érkezni az új, optikai képstabilizátornak köszönhetően. Az optikai képstabilizátor szenzort elméletileg az InvenSense cég gyártaná és ez az új funkció kizárólag csak a nagyobb, 5.5-inches kijelzővel rendelkező iPhone készülékekben lenne elérhető.

screen-shot-2014-06-24-at-4-53-25-pm

Két elemző, John Vinh és Kevin Chen szerint az Apple az optikai képstabilizátort fogja használni egyfajta megkülönböztetésként a 4.7-inches, illetve a drágább, 5-5 inches iPhone között, mivel csak az utóbbi fog rendelkezni ezen funkcióval.

“Úgy hisszük, hogy az új, 5.5-inches iPhone 6 rendelkezni fog optikai képstabilizátorral (OIS), amely az Apple és az InvenSense együttműködésének egyik legvalószínűbb lehetséges következménye. A mi tanulmányaink szerint úgy véljük, hogy az Apple kizárólag csak a nagyobb iPhone 6-ban fogja használni az OIS technológiát, mivel ez a rendszer 4-5 dollárral többe kerül készülékenként, mint a hagyományos autofókuszos megoldás, ezért csak a drágább, 5.5-inches iPhone-ban lesz elérhető.”

invensense

Értelemszerűen az optikai képstabilizátornak köszönhetően még kevesebb apró bemozdulás látszódna mind a képeinken, mind pedig a videóinkon. A múltban ez a technológia kizárólag csak a hagyományos digitális fényképzőgépek kiváltsága volt, azonban az elmúlt időben egyre több olyan telefongyártó cég kezdett el kísérletezni az optikai képstabilizátor használatával, mint például a HTC, a Nokia vagy a Google. Jelenleg az iPhone 5s szoftveresen próbálja meg kiszűrni az esetleges bemozdulásokat, azonban ezen megoldás hatékonyságának elmaradottságát jól mutatja a fenti összehasonlító kép is.

Ha jobban belegondolunk, nem lenne meglepő, ha az OIS kizálrólag csak a nagyobb kijelzővel érkező iPhone készülékben lenne elérhető, hiszen jelenleg a Touch ID is csak a drágábbik készülék kiváltsága. Ráadásul Vinh és Chen szerint nem csak az optikai képstabilizátor lesz a különbség a két készülék között, hanem elképzelhetőnek tartják, hogy a nagyobb kijelzővel rendelkező iPhone zafír kristály üveget fog kapni.

Te mennyire tartod valószínűnek, hogy Vinh és Chen előrejelzései megvalósulnak a következő iPhone esetén?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Valamivel villantani kell az Applenek.. Benne van a pakliban ez is…

  2. Nekem eddig egy képem sem volt torz 🙂 lehet az én kezem ennyire stabil? Vagy az 5s jól dolgozik? 🙂

  3. 4-5 dollárral többe kerül…? Kb 1000 Huf? És ezért csak a nagyobbikba tennék hogy vonzóbb legyen..
    Hát emiatt nem hiszem hogy vennék ekkora tepsit…

  4. 4-5 dollárba kerül és ez indokolja, h csak a nagyobbikban legyen?? Ez tényleg kész vicc. Nagy bukta lesz az 5.5 collos, olyan, mint az 5C. Az nem telefon méret és kész.


Add a Comment