fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC során idén is díjazta a legszebb, legeredetibb alkalmazásokat, melyek az Apple Design Award díjban részesültek. A győztes alkalmazások listájáról már írtunk korábban, illetve kipróbáltuk már a Bleket, és most a Leo’s Fortune került terítékre.

leo2

A Leo’s Fortune számomra egy igazi meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire magával fog ragadni. A történet szerint Leopold, azaz Leo egy nagy tudású szőrmók, aki találmányai révén igen nagy vagyonra tett szert, viszont egyszer csak az összes aranya rejtélyes módon eltűnik. A játékos ekkor kapcsolódik be a cselekménybe és Leo segítségére siet, hogy felkutassa az ellopott aranyat. Leo a rokonaira gyanakszik és az átvezető videók során ki is fejti, hogy melyik rokona miért gyanús a számára.

leo1

Az arany érdekes módon el van szórva a pályán, mintha kijelölné az utunkat. Leo játék közbeni kommentárjai is viszik előre a történetet, ami a végére sokkal jobb lesz, mint az elsőre sejthetnénk. Leo eszméletlen nagy figura, egy igazi kis szőrmók hatalmas bajusszal és egy kis oroszos akcentussal (a szinkronhangja zseniális). A játék grafikája már-már indokolatlanul gyönyörű egy ilyen platformer játékhoz, de részben pont a magával ragadó látványvilág miatt lesz kötelező darab.

leo3

Az irányítás elsőre kicsit fura lehet, ugyanis Leopoldot úgy tudjuk irányítani, hogy a képernyő bal oldalán mozgatva az ujjunkat tudjuk kis szőrmókunk jobbra, balra mozgatni, míg a jobb oldalon a fel, le mozgást tudjuk kontrollálni. Ha Leo magasabb szintre akar jutni, vagy épp átugrani akadályok felett, akkor fel tudja fújni magát, míg, ha arra van szükség, hogy egy dobbantó segítségével minél nagyobbra tudjon ugrani, akkor össze tudja húzni magát és erővel tud a föld-felé közelíteni.

Szerintem tehát a Leo’s Fortune jogosan kapott idén Apple Design Award díjat, ugyanis szórakoztató, látványos, hangulatos a zenéje és nagyon addiktív, érdemes megvásárolni.

[appstore id=”830544402″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A játék egy kalap ****. Nem tudom kit tud lekötni az, hogy egy szörmegombóccal csúszkál meg akadályok között ugrál. Lehet akármilyen szép a grafika, semmi értelme. 3perc után törlés, pénzvisszatérítés…

  2. Végigjátazottam, nekem nagy élmény volt. Hangulatos, szép és kellően nehéz a játékmenet.


Add a Comment