fbpx Skip to content

A WWDC14 nem ért véget a hétfői keynote-tal, hanem igazából csak utána kezdődött, legalábbis a fejlesztők számara. de nekünk, átlag felhasználóknak is tartogat a konferencia még érdekességeket, ilyen például az Apple Design Award.

Apple-2014-Design-Awards

Az Apple minden évben díjazza a legeredetibb, legszebb alkalmazásokat és ez idén sem volt máshogy, így hát következzen az idei győztes alkalmazások listája.

iOS nyertesek

Monument Valley

Erről a zseniális játékról már írtunk korábban, és még mindig kitartok mellette, hogy számomra eddig az év játéka, nagyon eredeti, nagyon megéri az árát.

[appstore id=”728293409″]

Blek

Nagyon jónak néz ki ez a játék és valahogy elsiklottam eddig felette, de ezt a napokban pótolom és írni fogok róla nektek. Ahogy eddig láttam, a Blek lényeg, hogy a színes köröket összekössük egy általunk rajzolt vonallal, ami megrajzolás után ismétli magát és a fekete köröket még véletlenül se érintsük.

[appstore id=”742625884″]

Leo’s Fortune

A Leo’s Fortune-ban egy bajszos szőrmókkal, Leoval kell végig kalandoznunk az oldalnézetben látott pályákon, amiknek gyönyörű a grafikája és ráadásul még a történet is magával ragadó. Egy igaz platformer játék, aki szereti az ilyet, annak érdemes megvásárolnia.

[appstore id=”830544402″]

DEVICE 6

Ehhez a játékhoz az angol tudás elengedhetetlen, ugyanis az egész játék szöveges és angolul van. A szöveg a történet vezetője és a térképed is a feladat teljesítéséhez.

[appstore id=”680366065″]

Threes!

2048 fan vagy és azt hitted az az eredeti? Akkor tévedtél, a Threes! sokkal előbb volt és a hipsterek már akkor ezzel játszottak, mikor a 2048 sehol se volt.

[appstore id=”779157948″]

Yahoo News Digest

A Yahoo News Digest egy nagyon pofás hírolvasó alkalmazás, mely gyönyörű köntösben tálalja naponta kétszer a legfontosabb híreket. A cikkek több forrás alapján készülnek, így teljes képet lehet kapni a témáról, nem csak egy elfogult véleményt.

[appstore id=”784982356″]

Storehouse – Visual Storytelling

A Storehouse egy remek alkalmazás arra, hogy dokumentálhasd és megoszthasd a számodra fontos élményeket videókkal, szövegekkel és képekkel megspékelve.

[appstore id=”791297521″]

Sky Guide: View Stars Night or Day

Az emberiség hajnala óta érdeklődünk a csillagok iránt, keressük bennük jelenünket, múltunkat és jövőnként. A csillagok és a világűr iránti érdeklődés ma is fontos szerepet tölt be sokak életében és a Sky Guide segítségével most a csillagok közelebb kerülhetnek hozzánk.

[appstore id=”576588894″]

Diákfejlesztők alkotásai

PanoPerfect

A panorámakép nem egy újkeletű dolog, viszont régebben az illesztésük nem volt a legjobb. Szerencsére ez már a múlté, viszont nincs nagyon olyan platform, ahol a panorámaképek szerelmesei meg tudják osztani alkotásaikat és böngészhetik másokéit. A PanoPerfect erre kínál megoldást.

[appstore id=”564643903″]

Teachly: Addimal Adventure

Ez egy gyerekeknek szóló oktató alkalmazás, melynek segítségével játékos módon tanulhatnak meg számolni az apróságok.

[appstore id=”661286973″]

OS X nyertesek

Day One

A naplóírás szerintem sosem fog kimenni a divatból (bár én sosem írtam), hanem egyszerűen csak átalakul a módja. A kézzel írott naplóval persze lehet gyakorolni a szépírást és a kis emlékeket is bele lehet ragasztani és sokan ezt a módot sokkal biztonságosabbnak érzik, mintha számítógépen írnák le a gondolataikat, emlékeiket. A Day One egy nagy tudású napló készítő alkalmazás, melyben biztonságban vannak a gondolataink, amikhez könnyedén tudunk képeket, GPS-koordinátákat mellékelni, rendszerezhetjük az írásainkat és könnyedén kereshetünk is bennük, és még rengeteg hasznos funkciója van. iCloudon vagy Dropboxon keresztül szinkronban marad a naplónk az eszközeink közt. Elérhető Mac-re, iPhone-ra és iPadre is.

[appstore id=”422304217″]

[appstore id=”421706526″]

Cinemagraph Pro

A Cinemagraph Pro segítségével flixeleket avagy élőfotókat lehet könnyen készíteni rengeteg remek filterrel és egyéb fotómanipulációs eszközzel, de talán érthetőbb ha megnézitek ez a videót:

[appstore id=”777874532″]

Neked melyik alkalmazás van már meg és melyiket fogod ezután megvásárolni?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. A Monument Valley csodás volt iPaden.


Add a Comment