fbpx Skip to content

Pár napja jelent meg Smartviper E75 iOS-fejlesztő legújabb tweake, a TodayLock. A tweak nagyon szép, letisztult felületű, és funkciója is egyszerű. A legtöbb, a lezárt képernyőt módosító tweakkel (írtunk már a Forecastról és a Convergance-ről is) szemben nem próbál “minden az egyben” megoldást nyújtani az összes elképzelhető problémára. Ehelyett három, jól meghatározott feladatra koncentrál. Azok számára, akik szeretik az alapvető információkat kényelmesen, közvetlenül elérni, a TodayLock egy ideális kiegészítő lehet.

TodayLock-1

A tweak tulajdonképp az értesítési központ mai napi nézetét, illetve egy annak megfelelő ablakot tesz ki a lezárt képernyőre. Így az értesítési központ lehúzása helyett azonnal a lezárt képernyőn láthatjuk a naptárunkban lévő eseményeket, a mai napra rendelt emlékeztetőket, illetve az aktuális időjárást.

Apró, ergonómiai szempontból kellemes figyelmesség, hogy a tweak alapból elhomályosítja a háttérképet (a szöveg jobb olvashatósága érdekében), valamint egyszerűen eltűnik, hogyha új értesítéseink érkeznek (így nem maradunk le semmilyen fontos információról).

Az időjárás-előrejelzés a képernyő tetején helyezkedik el. Helyet kapott itt a hőmérséklet, egy rövid szöveges összefoglaló az időjárás általános jellegéről, valamint egy annak megfelelő kis ikon, ami például napot vagy esőfelhőt ábrázol. Az események közül pedig mindig csak az időben legközelebbi, soron következő látható.

TodayLock-2

A TodayLock számos beállítással rendelkezik, ezek a beépített Beállítások (Settings) alkalmazáson belül módosíthatóak. A legfontosabb ezek közül a tweaket engedélyezni és letiltani képes “főkapcsoló”, a háttérkép elmosását ki- és bekapcsoló gomb, valamint a hőmérsékleti skála (Celsius vagy Fahrenheit) kiválasztására szolgáló mező. Érdekesség, hogy a háttér elhomályosítása esetében több módból válogathatunk: sötét, világos, adaptív (a környezeti fénytől függő árnyalatú), stb. Természetesen ez utóbbi beállításnak csak akkor van értelme, ha bekapcsoltuk a homályos hátteret.

TodayLock-3

Mindemellett a tweak egyes részeit (például a napszaknak megfelelő üdvözlést) külön-külön is ki- vagy bekapcsolhatjuk. Esztétikailag fontos lehet a “Hide Blur After Notification” beállítás: ez kikapcsolja a tweak saját háttérelmosási effektusát akkor, amikor új értesítésünk érkezik. Ez azért fontos, mert az értesítések megjelenítésekor az iOS maga is automatikusan homályossá teszi a háttérképet.

A TodayLock számos nyelvet ismer, és kellemes meglepetés, hogy többek között magyarul is beszél. (Ez a tweakek legelső kiadása esetében elég ritka.) Aki megelégszik azzal az információmennyiséggel, amit ez a kiegészítő nyújt, annak bátran tudjuk ajánlani a használatát.

A TodayLock 1,99 dollárért vásárolható meg a BigBoss repository-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Jónak tűnik, tetszik!

  2. Ez működik Ipaden? Jó lenne már egy alternatíva nem csak Szifonra.

  3. Feltaktam de 0 fokot ir homersekletnek es a remindereket sem irja ki


Add a Comment