fbpx Skip to content

A mai videóban a Pocket nevű alkalmazást szeretném nektek bemutatni, amely ingyenesen elérhető mind iOS, mind pedig Mac készülékekre, valamint rendelkezik webes felülettel is annak érdekében, hogy bárhol elérjük vele a kedvenc cikkeinket, amelyek elolvasására nem volt időnk abban a pillanatban, amikor megtaláltuk őket.

slide01

Ha meg kellene mondanom, hogy melyik az az alkalmazás, amelyet naponta a legtöbbet használok az iOS készülékeimen, valószínűleg azt mondanám, hogy a Pocket. Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy pont akkor találok egy érdekes és hosszú cikket, amikor időm is lenne elolvasni, ezért ilyenkor mindig azonnal mentek mindent a Pocket-ba. Ugyanakkor mivel rengeteget utazok, ezért az offline olvasási lehetőségnek köszönhetően mindig tudom élvezni azokat a cikkeket, amelyeket korábban találtam. További információk a videóban. 😉

A Pocket ingyenesen letölthető az App Store-ból:

[appstore id=”309601447″]

[appstore id=”568494494″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Tehát mint az olvasó lista Safariban 🙂

  2. Detto!

  3. Sokkal egyszerűbben is le lehet menteni egy oldalt iOS eszközön. Hozzá tudunk adni egy “Save to Pocket” nevű könyvjelzőt a Safari böngészőhöz és azt megnyomva máris hozzáadjuk az oldalt amin épp tartózkodunk. A Help menüpont alatt válasszuk ki a How to save menüt, és azon belül a Mobile Safari alatt nyomjuk meg az Install gombot. Azután végig vezet egy nagyon egyszerű beállításon, és kész is.

  4. @Arcor: @gulyu933: A Safari olvasólistája a Pocket megoldásának csak egy lebutított változata, melyben nem tudjuk a cikkeinket címkékkel ellátni, valamint nem tudjuk őket különböző kategóriák (cikkek, videók, képek) szerint megtekinteni sem. Továbbá a Safariból közel sem tudunk annyi helyre közvetlenül megosztani tartalmat (személy szerint most a Buffer-re gondolok a másik 15 megosztási lehetőség közül), mint a Pocket-ból, valamint az olvasási módban a Safariban nem tudjuk módosítani iOS esetén sem a betűméretet, sem a háttér színét. Végül, de nem utolsó sorban a személyes tapasztalatom a Safari olvasólistájával az, hogy sosem volt offline az a cikk, amire éppen szükségem lett volna. Elsősorban ezért kezdtem el használni a Pocket-ot. 🙂

  5. @István Laszló Varró: Köszönöm az észrevételt! Valóban egyszerűbb! 🙂 Én személy szerint azért használom a videóban bemutatott megoldást, mert ha így létrehozok egy plusz könyvjelzőt, feleslegesen megjelenik a Mac Safari böngészőben is, amire viszont ott nincs szükségem. Így az email küldés szinte már rutinná vált, bár biztosan meg lehet oldani a fent említett problémámat, nem éreztem szükségét, hogy több időt szánjak rá, hiszen az email küldése körülbelül 2 érintéssel hosszabb folyamat.

  6. Csak egy baja van a Pocketnek, hogy a keresője nem a legjobb, mert pl. nekem van olyan címkém, hogy “képek”, és e címkéhez kb. 10-15 link tartozik. És ha a keresőbe rákeresek a “képek” címkére, akkor egyetlen egyet dob ki találatként.

  7. tök jók ezek a videók. csak egy tanács/kritika. Kicsit artikulálj jobban kérlek. Olyan élményt nyújt a videó mintha a takaró alól vennéd fel a hangsávot, de titokban mert a szüleid azt hiszik már alszol

    no offense, csak így komolytalanabb hatást kelt

  8. @danikorpai:
    Akkor tényleg tud mindent. Ízlések és pofonok.
    Bevallom őszintén nekem még az olvasóistára sem volt szükségem soha.
    Egyszerűen megnyitva hagyom a tabot. A többi eszközöm látom mi van megnyitva épp a máshol és folytatom ahol abba hagytam. Persze ez nem offline de a mobilnetem sem fogyott még el egyszer sem így ez a megoldás nekem eddig tökéletesen bevált.

    Egyébként köszi a cikket!


Add a Comment