SzifonVideó: hogyan működik a Pocket alkalmazás?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai videóban a Pocket nevű alkalmazást szeretném nektek bemutatni, amely ingyenesen elérhető mind iOS, mind pedig Mac készülékekre, valamint rendelkezik webes felülettel is annak érdekében, hogy bárhol elérjük vele a kedvenc cikkeinket, amelyek elolvasására nem volt időnk abban a pillanatban, amikor megtaláltuk őket.

slide01

Ha meg kellene mondanom, hogy melyik az az alkalmazás, amelyet naponta a legtöbbet használok az iOS készülékeimen, valószínűleg azt mondanám, hogy a Pocket. Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy pont akkor találok egy érdekes és hosszú cikket, amikor időm is lenne elolvasni, ezért ilyenkor mindig azonnal mentek mindent a Pocket-ba. Ugyanakkor mivel rengeteget utazok, ezért az offline olvasási lehetőségnek köszönhetően mindig tudom élvezni azokat a cikkeket, amelyeket korábban találtam. További információk a videóban. ;)

A Pocket ingyenesen letölthető az App Store-ból:

Pocket: Save. Read. Grow.
 • Pocket: Save. Read. Grow.
 • Méret: 112.15 MB | Verzió: 7.29.9
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Pocket
 • Pocket
 • Méret: 8.34 MB | Verzió: 1.8.7
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sokkal egyszerűbben is le lehet menteni egy oldalt iOS eszközön. Hozzá tudunk adni egy “Save to Pocket” nevű könyvjelzőt a Safari böngészőhöz és azt megnyomva máris hozzáadjuk az oldalt amin épp tartózkodunk. A Help menüpont alatt válasszuk ki a How to save menüt, és azon belül a Mobile Safari alatt nyomjuk meg az Install gombot. Azután végig vezet egy nagyon egyszerű beállításon, és kész is.

 2. @Arcor: @gulyu933: A Safari olvasólistája a Pocket megoldásának csak egy lebutított változata, melyben nem tudjuk a cikkeinket címkékkel ellátni, valamint nem tudjuk őket különböző kategóriák (cikkek, videók, képek) szerint megtekinteni sem. Továbbá a Safariból közel sem tudunk annyi helyre közvetlenül megosztani tartalmat (személy szerint most a Buffer-re gondolok a másik 15 megosztási lehetőség közül), mint a Pocket-ból, valamint az olvasási módban a Safariban nem tudjuk módosítani iOS esetén sem a betűméretet, sem a háttér színét. Végül, de nem utolsó sorban a személyes tapasztalatom a Safari olvasólistájával az, hogy sosem volt offline az a cikk, amire éppen szükségem lett volna. Elsősorban ezért kezdtem el használni a Pocket-ot. :)

 3. @István Laszló Varró: Köszönöm az észrevételt! Valóban egyszerűbb! :) Én személy szerint azért használom a videóban bemutatott megoldást, mert ha így létrehozok egy plusz könyvjelzőt, feleslegesen megjelenik a Mac Safari böngészőben is, amire viszont ott nincs szükségem. Így az email küldés szinte már rutinná vált, bár biztosan meg lehet oldani a fent említett problémámat, nem éreztem szükségét, hogy több időt szánjak rá, hiszen az email küldése körülbelül 2 érintéssel hosszabb folyamat.

 4. Csak egy baja van a Pocketnek, hogy a keresője nem a legjobb, mert pl. nekem van olyan címkém, hogy “képek”, és e címkéhez kb. 10-15 link tartozik. És ha a keresőbe rákeresek a “képek” címkére, akkor egyetlen egyet dob ki találatként.

 5. tök jók ezek a videók. csak egy tanács/kritika. Kicsit artikulálj jobban kérlek. Olyan élményt nyújt a videó mintha a takaró alól vennéd fel a hangsávot, de titokban mert a szüleid azt hiszik már alszol

  no offense, csak így komolytalanabb hatást kelt

 6. @danikorpai:
  Akkor tényleg tud mindent. Ízlések és pofonok.
  Bevallom őszintén nekem még az olvasóistára sem volt szükségem soha.
  Egyszerűen megnyitva hagyom a tabot. A többi eszközöm látom mi van megnyitva épp a máshol és folytatom ahol abba hagytam. Persze ez nem offline de a mobilnetem sem fogyott még el egyszer sem így ez a megoldás nekem eddig tökéletesen bevált.

  Egyébként köszi a cikket!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!