fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Ádám küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Minden iPhone tulajdonosnak a rémálma a törött képernyő- illetve hátlap. Ilyenkor mi is az első dolog a káromkodás után? Természetesen a gondolkodás, hogy hogyan is javítsuk meg a készüléket. Hát velem is ez történt, vagy szerviz, vagy alkatrészeket megrendelve megjavítani házilag.

Én a második lehetőséget választottam. Hiszen ha már így is úgy is szét kell szedni, miért ne alakítanám picit egyedibbé az almámat, ezzel egy kis frissítést adva neki? Adott az alábbi totálkáros fehér iPhone 4s-em. Mi lenne ha átalakítanánk a kinézetét egy 5s-re, mondjuk “működő” Touch ID-vel?

kép1 kép2

Mikre lesz szükség?

Egy szervizben megtalálhatóak a szükséges alkatrészek egy alap javításhoz, de itt a testre szabás miatt külön hátlapra és Home gombra is szükség volt. Így nekem az alábbiak kellettek:

  • Fekete előlapos LCD
  • Fekete iPhone 5 stílusú hátlap
  • Touch ID kinézetű Home gomb
  • Szerszámok
  • Tutorial videó

kép3.1

A szerelés

A hátlap kicserélésében nincs semmi nehézség, akárki megoldja, de a kijelzőt és a Home gombot csak az ügyesebbeknek ajánlom, mert itt már könnyen tönkre lehet tenni a készüléket, ha gyakorlatlanok vagyunk. Ha bizonytalanok vagyunk a dolgunkban, akkor forduljunk inkább szervizhez.

kép3

A gomb kicserélése közben problémába ütköztem, ugyanis az nem illeszkedett megfelelően, hiába volt feltüntetve az oldalon, ahonnan rendeltem, hogy 4s-hez való. A gomb “kerete” megkapaszkodott, ezáltal nem lehetett megnyomni.

kép4

De egy kis módosítással, a sarkait levágva ezt is sikerült megoldani:

kép5

Szoftveres módosítás

Nyilván a Touch ID-s gomb csak úgy néz ki, de működni természetesen nem fog, már legalábbis ujjlenyomat beolvasására alkalmatlan. Emellett az iPhone 4s esetén a kijelző alacsonyabb mivolta miatt ráadásul az 5 sornyi ikon helyett csak 4 sor fér ki. Szerencsére ez jailbreak után könnyedén módosítható pár kiegészítőnek köszönhetően.

  • A Touch ID működését a ByPass nevű, ingyenes kiegészítő szimulálja.
  • Az ikonok felosztásának módosításához elérhető a Springtomize 3 $2.99-ért, Iconoclasm $3.00-ért vagy HomeScreenDesigner $1.99-ért.
  • Az iPhone 5s-ben elérhető slo-mo videórögzítéshez hasonló opcióhoz telepítsük a Slo-mo Mod tweaket.

Készítettem nektek egy videót, hogy hogyan is néz ki használat közben az régi-új almácskánk:

A végeredmény egy iPhone 4.5s:

kép6 kép7 kép8

Az igazi iPhone 5s-sel összehasonlítva is látszik, hogy szinte teljesen azonosak. Egy vastagabb bumperrel még a nagysága is hasonló.

kép9

kép10

Összességében, látva az eredményt, szerintem megérte betörni a képernyőjét szeretett telefonomnak. 🙂

kép11 kép12

Amennyiben kérdésetek van, azt nyugodtan tegyétek fel hozzászólásban!

Szerkesztői megjegyzés

Ahogyan a videón is látható, a ByPass gyakorlatilag annyit csinál, hogy a lezárt képernyőn a Home gomb hosszú lenyomására átugorja a zárolást, így egyúttal még a beállított jelkódzárat is, ami miatt biztonsági kockázatot jelent, így mi nem javasoljuk a használatát!

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Zseniális… elcsesz rá Xe Ft-ot, egy rakat munkát beleöl, aztán beleba***a egy igénytelen fekete gumiszarba, ami pont a lényeget öli meg benne… gratulálok.

  2. grat! ügyes munka!

  3. Honnan Sikerült ilyen hátlapot szerezni? Nekem is kell 😀

  4. dnp:
    Az fém te okos 😀

  5. @dnp: Az pont nem gumi, első ránézésre az egyik legigényesebb fém keret.
    Érdekesebb lett volna a cikk ha nem teljes lcdt cserél, hanem lemelegíti az lcd az üvegről, mert így tuti jó drága buli volt.

  6. Gumi fém tökmindegy. Telefont elvből nem teszünk tokba. Vehetnél ezzel az erővel egy dzsunka X42-es androidos szart is, tokban úgysem látszik, csak a kijelző.

  7. dnp! Telefont nem teszünk tokba? Sajnos a fekete i5-nél az nagyon gáz… És mind1 melyik széria, az kopni fog..

  8. A Tanú címü filmből idéznék : "…leleményes a mi népünk…" 🙂

  9. @Jerome: gyakorlatilag nem tudod leszedni az LCD-t az üvegről, mert nem úgy készült. ráadásul utána az új üveghez ragasztani speciális szer kell, szintén speciális szerrel megtisztítva az LCD-t előbb, stb. ez otthon legtöbbek számára egyszerűen megoldhatatlan, sőt, még a szervizek esetén is kijelenthető, hogy kizárólag egyben cserélik a kijelzőt az üveggel.

  10. Idv, en vagyok ennek a 4S-nek a tulajdonosa, minden alkatresz az ebay-rol lett beszerezve.

  11. Felesleges pénzkidobás. Szerintem.

  12. Nayon jó lett, gratulálok! 🙂

  13. Ez a ByPass k*rva jó!!!!!

  14. Jadeye: ámulok és bámulok! :smiley: Ja, és gratulálok, nem semmi! :ok_hand:

  15. @Tamaci: ha a készülék átalakítására gondolsz, akkor a gratuláció @adam960504 kollégát illeti, mert ő az “elkövető”. 🙂

  16. Haliho. Nekem is 4s hatlap pokhalosodott be. Jartam dunan innen budan tul de csak utangyartott hatlapot talaltam. Tudja valaki melyik ut megyen egy eredeti hatlapot arusito bolthoz? Irtam ide a szifon szervizbe hogy ok milyen alkatresszel cserelik de nem jott valasz.

  17. Lehet olyan tokot kapni a szifonokra ami szinte nem is látszik, mert 100%-ban átlátszó. Nagyon minimálisan látszik csak, hogy rajta van. kb 2USD az egész. 2 éve használom így a fehét ip5-öt és olyan mintha új lenne.

    Ez ehhez képest drága. De ha már összetört akkor miért ne 🙂
    Gratulálok, jól néz ki! :ok_hand:

  18. Gartula! Megjegyzem nagyobb szám akkor lett volna, ha Samsung S5-re alakítod :stuck_out_tongue_winking_eye:

  19. Emelem kalapom a befektetett munka előtt, de ami az eredményt illeti: én ezt biztosan nem csinálnám meg, az iPhone 4s úgy tökéletes, ahogy a tervezői megálmodták. Ez kicsit olyan gagyi utánzat feeling…

    Aztán lehet, hogy én vagyok a hülye sznob.

    Amit INKÁBB megnéznék: iPhone 4S belső kombinálva iPhone (1-gen) házban.

  20. Jcseszko: van egy felesleges iphone 4 hátlapom, nem tudom eldönteni h gyári-e vagy nem, olyan jó minőség, odaadom ingyen. Úgy tudom jó a 4s hez is. [email protected]

  21. @Jadeye: Tudom, pont ezert irtam. 🙂

  22. @adam960504: Legyszives kuld el nekem melyik kijelzőt rendelted meg mert nekem eddig csak olyan kijelzőket sikerűlt rendelni amiknek nagyon szar volt a kép. Kicsi rálátási szög, és kevésbé jó színek.

    francejerome kukac gmail pont com

    köszönöm előre is.

  23. Gratulalok:)


Add a Comment