fbpx Skip to content

Mindenki, aki már egyszer is indított saját honlapot, tudja, hogy mennyire fontos a visszajelzések követése és a látogatottság mérése. Véleményem szerint erre a jelenleg elérhető legjobb szolgáltatás kétségtelenül a Google Analytics. Aki azonban már használta a Google Analytics szolgáltatását, az tudja, hogy nem a designjáról és a kifinomult felhasználói élményéről híres. Egy fiatal és lelkes magyar csapat pont ezen akart változtatni és sikerült is nekik!

screen568x568-2 screen568x568

A GAget alkalmazást két tehetséges, magyar úriember Hosszú Zoltán és Holló András fejlesztette annak érdekében, hogy megkönnyítsék és szebbé tegyék a Google Analytics használatát az iPhone készülékeinken.

IMG_0481 IMG_0482

Design szempontjából egyszerűen hibátlan az alkalmazás. Hiába kerestem benne kifogásolni valót, egyszerűen nem találtam. Így kell gyönyörűen megjeleníteni száraz számokat és adatokat úgy, hogy azok élvezhetőek legyenek egy átlag felhasználó számára is. Példát lehet róluk venni!

Az applikáció egyik érdekessége, hogy a grafikonok mögötti elmosott háttér annak függvényében változik, hogy éppen melyik oldalunk adatait nézzük, hiszen az adott honlapunk kinézete alkotja teljes egészében a hátterünket, így egyből tudjuk, hogy éppen melyik oldalunk statisztikáját nezzük. Véleményem szerint ez a funkció lehetne egy kicsit egyértelműbb is, mert az alkalmazás első indításakor számomra nem volt mindig egyértelmű, hogy mikor melyik oldalam adatait nézegetem.

IMG_0483 IMG_0484

A funkciók tekintetében már kicsit több hiányérzetem volt. Jelenleg a GAget csak az oldalunk letöltési számát, látogatását, új látogatók arányát, az oldalon eltöltött látogatások átlagos idejét, a közösségi platformokról való kattintás arányát, valamint az oldal megtekintésénél használt eszköz típusát mutatja meg. Ha csak egyetlen adatot adhatnék még hozzá az applikációhoz, akkor az az éppen aktuális látogatók száma lenne, hiszen egy-egy új bejegyzés közzététele után ez az a szám, amit a leggyakrabban szoktam nézni és a leglátványosabb is egyúttal. Továbbá hasznos lenne még egy oldalak szerinti látogtások grafikon is, hogy tudjuk éppen melyik bejegyzésünk volt a legsikeresebb.

IMG_0485 IMG_0486

Összességében tehát egy nagyon hasznos és szerethető alkalmazást kapunk pár dollárért, amely a jövőben egészen biztosan új funkciókkal fog még bővülni, azonban már a mostani adatok is teljesen kielégítőek, ha éppen nem vágyunk a Google összes lehetséges grafikonjára és mérőszámára. Mindenképpen ajánlom a GAget megvásárlását azoknak, akik rendelkeznek saját honlappal, valamit iPhone készülékkel és útközben is szeretnék tudni, hogy hogyan teljesít éppen az oldaluk.

Az applikáció 1.99 dollárért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”716442061″]

A Mac felhasználok pedig mindenképpen töltsék le a GAget ingyenes Dashboard widgetjét, hogy csak egy mozdulatra legyenek tőlünk a legfontosabb adatok. 😉

Te használsz külső fejlesztőktől származó alkalmazást a Google Analytics megjelenítésére?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. En az AnalyticsPro-t hasznalom, igaz 5 euro volt, de tud mindent. A bemutatott app valoban tokeletes design szempontjabol, viszont tudasilag keves. Ehhez kepest magas az ara. Ennyi tudassal rengeteg hasonlo app van ingyenesen az appstore-ban. Kiprobalnam, viszont nem fizetnek erte. Vagy ingyenes kell legyen vagy tegyenek meg bele uj funkciokat es akkor elkerhetnek erte penzt. A jelenlegi felallas nem hatekony.


Add a Comment